Klipperne i forsvaret-konkurrencen

Konkurrence i forbindelse med medlemsblad 3 – 2018/19

I Virgil van Dijk har Liverpool fået en verdensklassestyrmand i forsvaret, og med Joe Gomez, Dejan Lovren og Joël Matip som konkurrenter til de centrale pladser, er de bagerste geledder stærkt besat. Denne gang skal du quizze om Liverpools store centerforsvarere gennem tiden. Hvor godt har du styr på forsvarsklipperne?

Indtast dine svar herunder, senest 19. december 2018.

Spørgsmål vedr. quizzen rettes til Morten Olstrup – morten@liverpool-fc.dk.

1: Bill Shankly beskrev denne brølstærke skotte som en ”kolos”, da han blev præsenteret for pressen ved købet i 1961. Hvad hedder kolossen?

2: En kolos blev denne spiller, der repræsenterede LFC fra 1999 til 2009, ikke kaldt, men tårnhøj var han, og mange vil mene, at han pund for pund er klubbens måske bedste indkøb nogensinde. Navnet på den blonde kæmpe er …?

3: Der var store forventninger, da Rafa Benítez præsenterede dette elegante venstrebenede nyindkøb i vinteren 2006, og selvom han blev en elsket mand i rødt, kunne hans legendestatus måske have været endnu større, hvis ikke skaderne konstant havde plaget ham. Der er naturligvis tale om …?

4: Med 737 optrædener i den røde trøje, er dette den suverænt mest benyttede forsvarsspiller i klubbens historie. Hans navn er …?

5: I dag er han ekspert hos Sky Sports, men i 1972 fik denne lokale gut debut for Liverpool, og opnåede efterfølgende over ti sæsoner med Liverbirden på brystet. Siden blev han også en del af klubbens trænerstab. Hvad er navnet?

6: Efter et fint VM for Irland købte Liverpool i 1994 denne centerforsvarer i Coventry, men trods 170 kampe i rødt over fem sæsoner, er hans mest berømte episode formentlig fra en kamp mod Chelsea, hvor han var så uheldig at glide ind i stolpen for fuld kraft med de ædlere dele forrest. Hvem endte i den smertefulde situation?

7: Denne skotte er den måske mest elegante centerforsvarer til at have optrådt på Anfield, og ligeledes en af de bedste. Over 13 sæsoner fra 1977 til 1990 deltog han i 620 Liverpool-kampe. Det drejer sig om …?

8: I starten af 2000erne var en stærk schweizer en vigtig brik i et yderst habilt midterforsvar, som var med til at sikre indtil flere trofæer. Hvem er der tale om?

9: Tilnavnet The Anfield Iron blev givet til denne scouser pga. hans hårde attitude og spillestil. Over hele 16 sæsoner igennem 1960erne og 1970erne var han en del af Liverpools førsteholdstrup. Hans navn er …?

10: Endelig et spørgsmål om en forsvarer, der langtfra blev et hit på Anfield, men endte på Merseyside efter en flot EMslutrunde i 1992. Efter 24 kampe for Liverpool var det dog tid til at rejse videre for danskeren, som hedder …?