‘Manden i forsvaret’ konkurrencen

Konkurrence i forbindelse med medlemsblad 3 – 2017/18

Manden i forsvaret

Når Liverpool spiller kamp, er det som regel underholdende. Ofte lidt for underholdende. Vi elsker offensivens mange mål, men kunne nok være foruden de mange defensive fadæser. I denne quiz ser vi tilbage på nogle af klubbens tidligere forsvarsspillere. Kan du gætte hvem de er? Indtast dine herunder!

Sidste frist for deltagelse er 15. december 2017.

Spørgsmål vedr. quizzen rettes til Morten Olstrup – morten@liverpool-fc.dk

1: Denne norske venstreback nåede 184 kampe i rødt i 1990erne, og blev til slut udlejet en periode til Brøndby. Hvad hedder han?

2: En trussel i både modstandernes og eget felt, da han både scorede mål og selvmål. Han var skaldet, tatoveret og så barsk ud, og nåede ni sæsoner med 320 kampe til følge. Det drejer sig om …?

3: Denne scouser var en anden hård hund. Han var anfører, og spillede over 600 kampe. Passende fik han tilnavnet Anfield Iron. Legenden hedder …?

4: Da han skrev kontrakt med Gérard Houlliers mandskab i 1999, blev han den første schweizer på Anfield, og sidenhen udgjorde han den ene del af en stærk midtstopperduo. Navnet er …?

5: Kun én enkelt svensker har spillet for Liverpool. Han nåede blot tre sæsoner i rødt omkring 1990, men var en vigtig brik i de første to. Svenskeren hedder …?

6: Glidende tacklinger og heroisk fight, ikke mindst i Champions League-finalen i Istanbul i 2005, er hvad de fleste forbinder med denne fransk-malinesiske forsvarer, der dog også havde en række uheldige optrædener. Hvad er navnet?

7: Få ting er mere tilfredsstillende end når lokale spillere får succes, og jublen var ekstra stor, da denne unge scouser uventet scorede mod Tottenham i december 2013. Hvad hedder den alsidige forsvarer?

8: I 1990er huserede Razor i Liverpools bagerste kæder, og måske var denne hårde hund mere interesseret i sjov og ballade end at koncentrere sig om at forsvare. Bl.a. kunne han lide at rode med Eric Cantonas krave. Der er tale om…?

9: Denne elegante venstrebenede midterforsvarer døjede desværre voldsomt med skader. Han nåede alligevel 232 optrædener over otte år. Det er naturligvis…?

10: Endelig er der venstrebacken, der formåede at score i Europa Cup-finalerne i både 1981 og 1984. Hans havn er…?