Kort beskrivelse

Jan Mølby startede sin karriere som femårig i Kolding IF. Som 19-årig skrev han kontrakt med Ajax Amsterdam, hvor han spillede 73 kampe, og bl.a. var med til at vinde den hollandske “The Double”. Han spillede i Ajax med spillere som Johan Cruyff, Marco Van Basten, Frank Rijkaard, Ronald Koemand, Jesper Olsen og Søren Lerby.

Han kom til Liverpool i sommeren 1984, købt af Joe Fagan for ca. £ 225.000, som afløser for Graeme Souness. Han fik ligadebut ude mod Norwich d. 25. august 1984 (3-3). Jan Mølby spillede 281 kampe for Liverpool, hvor han scorede 58 mål.

Mølby var i sæsonen 1995/96 på lån i både Barnsley og Norwich, før han fik en fri transfer i 1996. Han fik som den første udlænding i engelsk fodbold en testimonial kamp på Anfield mod PSV Eindhoven d. 9. august 1996, altså ca. 12 år efter han kom til klubben. I Februar 1996 sagde Mølby ja til jobbet som spillende manager hos Swansea City – et job han havde indtil Oktober 1997.

I sommeren 1999 overtog han så jobbet som manager hos Kidderminster Harriers FC, som han allerede i sin første sæson førte frem til oprykning til 3. division.

I sommeren 1999 udkom Jan Mølbys bog “Jan the man” med undertitlen “From Anfield to Vetch Field”. En bog skrevet i samarbejde med journalisten Grahame Lloyd. Det er en bog der beskriver hele Mølbys karriere lige fra starten i Kolding til tiden i Swansea. Bogen er siden hen udkommet i en opdateret paperback udgave, og er desuden også udkommet på dansk.

I marts 2002 valgte Mølby at trække sig fra posten som manager i Kidderminster Harriers, men kort tid efter blev han udnævnt som manager i Hull City FC, som ligeledes spillede i den engelske 3. division. Samarbejdet med Hull City varede dog ikke særlig længe, da Hull City valgte at fyre Mølby i oktober 2002, efter en række skuffende resultater.

Efter fyringen i Hull har Jan ernæret sig som TV ekspert hos bl.a. danske TV2 – noget han i øvrigt havde gjort over en længere årrække, når tiden tillod det. I november 2003 får Jan så et manager tilbud han ikke kan afslå. Det kommer igen fra Kidderminster Harriers FC – klubben han forlod halvandet år tidligere. Det skulle han dog nok ikke have gjort, da det ikke varede længe før han igen var arbejdsløs.

Jan ernærer sig nu fuldtids som ekspert på radio og tv.

Kampe/mål for Liverpool

Liga FA Cup Liga Cup Europa Cup I alt