Hollandske forbindelser

Konkurrence i forbindelse med medlemsblad 6 – 2020/21

Det hollandske landsholds anførerduo har de seneste år været nøglebrikker i Liverpool-manager Jürgen Klopps puslespil. Men Gini Wijnaldum og Virgil van Dijk er ikke de eneste fra Oranje, der har optrådt i rødt på Merseyside.

I denne quiz bliver I testet på jeres viden om Liverpools hollandske forbindelser, og I skal således huske spillere, spillerhandler og klubber fra det cykelglade land.

God vind med quizzen!

Sidste frist for deltagelse er d. 11. juni 2021.

Spørgsmål vedrørende quizzen rettes til Andreas Vigsø – andreas@liverpool-fc.dk

1: I hvilket år scorede Dirk Kuyt hattrick mod Manchester United?

2: Hvilken placering fik Virgil van Dijk ved Ballon d’Or-kåringen i 2019?

3: I hvilken sæson blev Luis Suárez topscorer i den hollandske Æresdivision med 35 mål?

4: Hvilken hollandsk klub har Liverpool mødt flest gange i officielle kampe?

5: Erik Meijer gjorde sig selv til lidt af en kulthelt, da han i 2001 rejste med Liverpool-fans til Dortmund for at støtte The Reds i UEFA Cup-finalen. I hvilken tysk klub spillede hollænderen på daværende tidspunkt?

6: Fra hvilken hollandsk klub hentede manager Gérard Houllier Sami Hyypiä i 1999?

7: Hvad hedder den langhårede hollænder med en fortid i FC Barcelona, som optrådte for Liverpool i 2005-07?

8: Da Gini Wijnaldum i 2007/08 brød igennem hos Feyenoord, var det med en senere Liverpoollånespiller i truppen hos hollænderne. Hvem er lejesvenden?

9: Hvad hedder hollænderen, som Liverpool hentede i en direkte byttehandel med spanske Villarreal, som fik Josemi den anden vej?

10: Hvor mange førsteholdsspillere er i alt skiftet fra Ajax til Liverpool?