Kommende kampe:

Arsenal – Liverpool FA cup 23/24 kampoptakt

Søndag eftermiddag står den på FA Cup fodbold i London, hvor vi skal besøge Arsenal.

Af Jesper Holm Olsen

Hvis man kigger lidt på, hvordan de to hold klarede det traditionelle juleprogram, så bør vi være optimistiske forud for kampen mod The Gunners. Vi fik 7 point ud af 9, mens Arsenal fik 1. Man fristes næsten til at sige, at Arsenal røg ind i en slags minikrise. De så i hvert fald mentalt skrøbelige ud i deres to nederlag. Sandheden er nok bare den, at djævlen skal findes i detaljen, for Arsenal er ikke blevet et ringere hold siden vi spillede 1-1 mod dem. Det man derimod kunne se på banen, det var at sæsonens store problem for Arsenal helt øjensynligt har været, at deres forreste spillere har haft svært at score mål og så vil man uundgåeligt på et tidspunkt blive straffet. Og måske sætter den slags problemer sig også i hovederne på spillerne, for selv om det er et godt hold, så kan de helt klart rystes.

 

Hvis vi graver lidt ned i det taktiske angrebsmønster, som Arsenal leverer, så er det 9/10 gange således, at en af deres fløje ret endimensionelt truer med at gå mod baglinjen, mens de bagefter trækker bolden ind mod midten med deres gode ben, hvorefter de vender spillet til den modsatte fløj. Det er faktisk temmelig let at læse, og jeg tror på ingen måde det er en ulempe at Joe Gomez med sit højre ben dækker Sakas venstre, for så er han som regel skakmat. Han er i min optik en one-trick pony, lidt i stil med vores egen Diaz. Arsenal har dog to spillere, som er nogle spillemæssige giganter; nemlig Saliba og Rice. De reddede reelt Arsenal i kampen mod os, og nøglen til at løse den udfordring hedder Nunez. Godt nok er han sindssygt irriterende at se på, når han brænder chance på chance, ikke kan styre sit temperament eller for den sags skyld ikke kan finde ud af offside reglen, men han har altså en meget unik evne til at binde et par modspillere, for han er fysisk, hurtig og ekstremt pågående. Det er Gakpo ikke, hvorfor Arsenal havde de forholdsvis let mod os i duellerne overfor vores angribere.

 

Jeg er til gengæld stærkt i tvivl om, hvem der skal spille Salahs plads her og nu og på sigt. Szoboszlai kan godt spille den, men udgør ikke rigtig en trussel i dybden, og han er desuden skadet i de næste to kampe som minimum. Elliott er en anden mulighed, og jeg synes faktisk han skal have chancen, hvilket Klopp også indikerede til pressemødet. Han er mere oplægger end målscorer, men ikke desto mindre er han blevet mere og mere målfarlig i denne sæson. Hvorfor så ikke Jota, vil nogen måske spørge? Ja, han ville sikkert også være målfarlig der, men jeg foretrækker ham som indskifter i den her kamp. Han skal nok få chancen. Diaz får formentlig genvalg på venstre fløj.

 

På midtbanen synes jeg at det er et stort problem at Endo er væk. I de sidste stykke tid har vi produceret mange, mange chancer og meget af det skyldes altså at vi nu har en 6er, der laver det virkelig beskidte arbejde, hvilket giver andre frihed til at lave et genpres, som vi skal nogle sæsoner tilbage for at finde lignende. Ham mangler vi, men til gengæld har vi så i Mac Allister en spiller med nogle ret unikke spillemæssige kvaliteter, hvor vi bare skal kigge tilbage på pasningen til Jota i kampen mod Newcastle, som ledte frem til den ene straffespark. Ved siden af ham får Jones genvalg og den tredje spiller bliver Gravenberch. En spiller, som snart godt må begynde at træde mere i karakter.

Desværre synes jeg vores midtbane i den her opstilling mangler en smule rugbrød, hvilket jeg godt kan frygte bliver et problem. 

 

I forsvaret forventer jeg genvalg til de 4, der startede mod Newcastle. Skal man knytte en kommentar til vores 4 bagerste, så må jeg blankt erkende, at jeg i en optakt i sidste sæson havde beskrevet Trent som en spiller, som var gået i stå, men hold da op en sæson han har haft. Det samme kan man faktisk sige om de tre andre. Vi har et virkelig stærkt forsvar.

Jeg er ret sikker på at Allison er sidste skanse, hvorpå Kelleher formentlig vil få chancen i semifinalen i den lille cup.

 

Jeg er i tvivl om resultatet, det skal jeg blankt erkende. Ikke mindst fordi Arsenal har en lang pause bagefter, så de stiller med al sandsynlighed i stærkeste opstilling. Havde de sparet et par spillere, så havde jeg anset os som favorit. Jeg har en fornemmelse af at det ender uafgjort 1-1 og det er der ingen af holdene, der er det mindste interesseret i, da det betyder omkamp. En regel, som burde være afskaffet for længst efter min mening.

Leo Vegas Sport