Kommende kampe:

Danske nyheder

 • Brabrand hentede vigtige point med sejr over HIK
  on 25. marts 2023 at 13:34

  Brabrand snuppede tre vigtige point, da holdet slog HIK med 2-0 i lørdagens 2. divisionsopgør. Lørdag eftermiddag tog HIK imod Brabrand i 2. division. Gæsterne fik en god start på opgøret, idet forsvarsspilleren Jesper Brinck bragte holdet i front efter 17 minutters spil.  Stillingen forblev ved 1-0 til Brabrand frem til pausefløjt, men kort inde i anden halvleg lykkedes det for aarhusianerne at udbygge føringen. Denne gang var det på mål af den 31-årige forsvarsspiller Michael Pedersen. Brabrand formåede at holde føringen frem til slutfløjt, og dermed tog holdet tre vigtige point.  Resultatet betyder, at Brabrand går forbi HIK og FC Roskilde i tabellen, hvor aarhusianerne nu er at finde på ottendepladsen med 21 point efter 19 kampe. HIK befinder sig i skrivende stund på tiendepladsen med 20 point efter samme antal kampe.

 • Danmark har rejst fem tidszoner: Hvorfor er Kasakhstan i UEFA?
  on 25. marts 2023 at 13:24

  Selv om Kasakhstan ligger flere tusinde kilometer, er landet en del af UEFA og kvalifikationen til EM. Kasper Hjulmand havde ingen holdning til det på lørdagens pressemøde. 63 timer. Så lang tid tager det ifølge Google Maps at tilbagelægge de over 5000 kilometer, der er fra Danmark til Kasakhstan. Med direkte fly klarede landsholdet det på cirka syv timer, men de fleste fans måtte flyve via Istanbul, så rejsetiden blev over ti timer. Spørgsmålet er, hvorfor Kasakhstan overhovedet er en del af UEFA og spiller mod europæiske modstandere? Ser man på det rent geografisk, er omkring 15 procent af landet officielt en del af Europa, mens de resterende 85 procent tilhører Asien. Oprindelig var Kasakhstan da også en del af det asiatiske fodboldforbund, men i 2002 blev landet optaget i UEFA, hvor der er flere penge at komme efter. Danmark møder Kasakhstan i EM-kvalifikationen søndag, og på lørdagens pressemøde blev landstræner Kasper Hjulmand spurgt til, om han mener, at Kasakhstan bør være en del af UEFA. - Jeg har ingen holdning til det lige nu. Jeg er så fokuseret på kampen. Selvfølgelig er der en masse rejseaktivitet, og Kasakhstan har to hjemmekampe. Vi har prøvet det før i VM-kvalifikationen, hvor vi altid har spillet hjemme, ude, hjemme eller omvendt. - Andre hold har fået en bedre lodtrækning i forhold til at have to kampe samme sted, men jeg tænker ikke på det lige nu. Jeg tænker på, hvordan vi skal forberede spillerne og holdet til at opnå vores mål og vinde kampen, siger Hjulmand. Udover Kasakhstan er Danmark i gruppe med Nordirland, Slovenien, Finland og San Marino.

 • Tidligere statsminister bliver Sveriges øverste fodboldboss
  on 25. marts 2023 at 13:21

  Den tidligere statsminister i Sverige Fredrik Reinfeldt er lørdag blevet valgt som formand for nationens fodboldforbund.  Fredrik Reinfeldt, der fra 2006 til 2014 var statsminister i Sverige, bestrider i de kommende to år posten som formand for det svenske fodboldforbund. Det skriver det svenske nyhedsbureau TT.  Reinfeldt tilkæmpede sig posten ved et kampvalg lørdag, hvor han var oppe imod Lars-Christer Olsson, der er tidligere generalsekretær i UEFA.  Resultatet af kampvalget blev 143-111 i Reinfeldts favør, og det vakte stor glæde hos den tidligere statsminister. - Jeg er meget glad og beæret. Tak for tilliden. Det har været en lang proces, og jeg vil gerne takke Lars-Christer Olsson, der fik mange stemmer her i dag (lørdag, red.), lyder det fra Reinfeldt ifølge TT.

 • Balotelli irettesætter Mancini: Der er ledige angribere at udtage
  on 25. marts 2023 at 13:10

  Ifølge Mario Balotelli er det forkert, når Italiens landstræner Roberto Mancini klager over manglen af kampklare italienske angribere. Roberto Mancini klagede for nylig over manglende muligheder i det italienske landsholdsangreb.  Profilen Ciro Immobile er ude med skade, og har Mancini på nuværende tidspunkt Gianluca Scamacca, Wilfried Gnonto og Mateo Retegui at vælge imellem til rollen som ni'er på det italienske landshold. Ifølge Mario Balotelli er det dog en fejl, når Mancini siger, at der ikke er ledige alternativer at udtage til de forreste geledder.  Det skriver den 32-årige Sion-angriber i en story på sin personlige Instagram-profil. - Der er angribere i Italien, som er fit. Tro mig, skriver Balotelli ifølge Football Italia. Mario Balotelli spillede sin seneste landskamp tilbage i 2018. 

 • Damsgaard stortrives: På en måde som at være i Danmark
  on 25. marts 2023 at 13:02

  Mikkel Damsgaard er ved at finde melodien i Brentford, hvor han trods begrænset spilletid i en periode har det fantastisk. Brentford imponerer i Premier League, og det er med flere danskere involveret. Thomas Frank er cheftræner med Claus Nørgaard som assistent, og i truppen er Christian Nørgaard, Mathias Jensen, Mathias Zanka, Mads Roerslev og Mikkel Damsgaard. Sidstnævnte kom til Brentford fra Sampdoria i sommer, og 22-årige Damsgaard trives i London-klubben. - Jeg synes faktisk, det går rigtig godt for tiden. I længere tid har jeg trænet rigtig godt, og nu er jeg begyndt at få mere spilletid, så det er rigtig dejligt.  - Det kører sgu godt, og jeg har det rigtig godt. Det er dejligt at spille lidt mere, og holdet klarer det jo helt fantastisk, så vi skal bare fortætte, siger Damsgaard til bold.dk. Damsgaard havde i starten problemer med at kæmpe sig ind på holdet, men han vil ikke sige, at tilvænningen har været sværere end forventet. - Ikke nødvendigvis. Det har bare været hårdt at komme helt tilbage i topform. Jeg er rigtig glad for at være i Brentford, hvor selvfølgelig danskerne, men også alle de andre spillere har taget rigtig godt imod mig. Det føles på nogle måder som at være tilbage i Danmark. - Ja på en måde, men ikke kun på grund af danskerne. Hele holdet har en rigtig god kemi, og man kan snakke og joke med alle på holdet, så det er rigtig fedt.  - Selvfølgelig er det fedt med danskerne, men alle de andre er også rigtig nice at snakke med, og de er gode mennesker, siger Damsgaard. Brentford kæmper med i den sjove ende af Premier League og er á point med Liverpool på sjettepladsen. Derfor kan danskerklubben drømme om europæisk fodbold i næste sæson, selv om det bestemt ikke burde være sådan, når man ser på klubbernes økonomiske forudsætninger. - Det siger lidt om vores holdånd, og hvor meget vi arbejder for hinanden. Vi har en rigtig god mentalitet på holdet, og alle vil arbejde for alle. Jeg tror, det er en af de største grunde til, at vi ligger, hvor vi gør, siger Damsgaard til bold.dk.

 • Overrasket Tuchel: Havde ikke regnet med Bayern-job
  on 25. marts 2023 at 12:42

  Thomas Tuchel fortæller, at han på nuværende tidspunkt ikke havde regnet med at få muligheden for at blive cheftræner i Bayern München. Fredag blev Bayern Münchens opsigtsvækkende trænerrokade officiel. Julian Nagelsmann blev fyret, og som erstatning blev Thomas Tuchel præsenteret på en kontrakt, der i første omgang løber til sommeren 2025.  Bayern München har lørdag holdt pressemøde, hvor Tuchel for første gang mødte pressen som cheftræner for de forsvarende Bundesliga-mestre. I den forbindelse fik den 49-årige tysker mulighed for at sætte ord på det nye job. - Det hele gik pludselig meget hurtigt. Timingen var ret overraskende, og jeg havde ikke regnet med, at det her ville ske. Jeg var overbevist om, at min karriere ville fortsætte i udlandet. - Men jeg var hurtig til at acceptere udfordringen. Bayerns DNA handler udelukkende om at vinde. I min optik er det en ære at blive kontaktet af Bayern, så jeg er stolt over at have skrevet under på en aftale med den her klub, siger Tuchel ifølge Kicker. Thomas Tuchels første kamp i spidsen for Bayern München bliver imod Dortmund, som klubben tager imod lørdag den 1. april.

 • Theo Sander er med landsholdet: En speciel følelse
  on 25. marts 2023 at 12:30

  AaB's Theo Sander er med U19-landsholdet for første gang, og det er den 18-årige målmand stolt over. Det er nemlig noget helt særligt at være med Danmark, siger Sander til bold.dk. U19-landsholdet er i gang med at forsøge at kvalificere sig til den kommende EM-slutrunde, og det er med en debutant mellem stængerne. 18-årige Theo Sander er nemlig for første gang med U19-landsholdet, og han markerede sig flot i den første kamp ved UEFA Elite Rounds mod Spanien, da han stod en pragtkamp. AaB-keeperen var nemlig stærkt medvirkende til, at danskerne fik 0-0 og fortsat kan drømme stort om et EM. bold.dk har talt med Sander, som her sætter ord på oplevelsen med U19-landsholdet. - Det har været en god start. Det er en god gruppe drenge, som har taget godt imod mig. Vi fik også samarbejdet godt som hold, så vi fik holdt Spanien fra de allerstørste chancer, og så havde jeg jo også nogle redninger i den kamp, så det var meget fedt. - Vi har da fået et virkelig fint udgangspunkt. Nu ligger det i vores egne hænder, og man kunne jo ikke ønske noget bedre som hold. Så det er helt fantastisk, at vi har den her mulighed foran os. - Nu var jeg med U17 sidste sommer i Israel, og det var en fantastisk oplevelse, så det vil jeg virkelig gerne prøve igen, siger Theo Sander til bold.dk. En af de ting, som Sander virkelig nyder ved landsholdet, er faktisk før selve kampen. Det er nemlig noget helt særligt at stå med sine holdkammerater og synge den danske nationalsang. - Det er jo helt fantastisk. Det er virkelig et af højdepunkterne ved at spille fodbold, at man får lov til det. Det er en af de ting, som man har haft lyst til, siden man var helt ung. - Det er en speciel følelse, og det føles jo nærmest som første gang, hver eneste gang man gør det. - Desuden gør det jo mig også glad, at de vil have mig til at stå i de her kampe, selv om jeg er yngre. Så det giver mig en god fornemmelse. Det gør mig også stolt at spille for Danmark, siger  Theo Sander. AaB-keeperen skal i aktion igen lørdag, når det danske U19-landshold skal op imod Ukraine, hvor der er kampstart klokken 16:00.

 • Chelsea-profil forlader Englands landshold med skade
  on 25. marts 2023 at 12:14

  Det engelske fodboldforbund oplyser, at Chelseas forsvarsprofil Reece James har forladt landsholdslejren grundet en skade. Reece James er blevet ramt af nye skadesproblemer. Det meddeler det engelske fodboldforbund (FA).  FA oplyser lørdag eftermiddag, at Chelsea-backen har været nødsaget til at forlade det engelske landshold på grund af en skade. 23-årige James misser således Englands EM-kvalifikationskamp mod Ukraine, der spilles søndag aften klokken 18:00. Reece James kom på banen og fik de sidste seks minutter af torsdagens opgør mod Italien, som England vandt med 2-1.

 • Kæk Kjær: Højlund har tabt hele ugen
  on 25. marts 2023 at 12:10

  Simon Kjær er imponeret af Rasmus Højlund og håber, at kometen søndag vinder for anden gang. Alle andre kampe i ugen har han nemlig tabt, fortæller Kjær med et glimt i øjet. 20-årige Rasmus Højlund stjal showet fuldstændig, da Danmark slog Finland med 3-1 i torsdags. Hattrickhelten har siden fyldt en masse, og på lørdagens pressemøde inden landskampen mod Kasakhstan blev Simon Kjær spurgt til, hvordan de ledende spillere skal hjælpe Højlund med at håndtere al succes. Den mulighed udnyttede Kjær til med et smil at fortælle, at Højlund udover Finland-kampen ikke har haft mange succesoplevelser i ugen. - Vi vil håndtere Rasmus, som vi gjorde fra start, med et smil, indleder Kjær og fortsætter: - Han er god dreng med en masse selvtillid, og han bliver behandlet, som han skal – som en ung dreng, der kommer ind på et nyt hold og får al den støtte, han har brug for, men vi skal også sørge for, at hans fødder er på jorden, hvor de hører til. - Han vandt den første kamp i torsdags, og forhåbentlig vil han få sejr nummer to i morgen, for i de andre kampe i løbet af ugen har han tabt, og det fortsætter sådan, siger Kjær med et glimt i øjet. Rasmus Højlund står noteret for tre mål i tre landskampe og oplever til daglig stor succes i Atalanta.

 • Avis: Barcelona forstår ikke Hjulmands AC-beslutning
  on 25. marts 2023 at 11:59

  Barcelona er angiveligt uforstående over for, at Andreas Christensen var i aktion for det danske landshold imod Finland. Andreas Christensen pådrog sig torsdag aften en skade i EM-kvalifikationskampen mellem Danmark og Finland. Den 26-årige stopper måtte lade sig udskifte efter kun 18 minutters spil, og nu forlyder det, at han som minimum er ude i tre uger. Det er Mundo Deportivo, der beretter om skadens omfang. Den spanske avis skriver desuden, at Barcelona ikke forstår, hvorfor AC overhovedet blev sendt på banen for Danmark i torsdagens EM-kvalifikationskamp. Ifølge Mundo Deportivo er Barcelona generelt uforstående over for nogle af de valg, der bliver taget på landsholdene, og her er situationen omkring AC det seneste eksempel. Barcelonas frustrationer handler ifølge Mundo Deportivo om, at AC i de seneste mange uger har spillet fuldtid på klubbasis, og at han derfor var skrøbelig over for at skulle spille en landskamp blot fire døgn efter catalanernes kamp mod Real Madrid. Avisen skriver, at AC lige skal vente et par dage, før han kan gennemgå yderligere tests vedrørende skaden. Kasper Hjulmand har som følge af Andreas Christensens skade udtaget Mathias Zanka Jørgensen som erstatning.

 • Hjulmand afviser: Vi piber ikke!
  on 25. marts 2023 at 11:54

  Kasper Hjulmand ville ønske, at kampen mod Kasakhstan skulle spilles på rigtig græs, men han afviser, at landsholdet piber over kunstgræs. Vi er klar, slår han fast. Kunstgræs blev et stort tema på lørdagens pressemøde forud for Danmarks landskamp mod Kasakhstan søndag. Astana Arena har nemlig kunstgræs, og Kasper Hjulmand så gerne, at det var anderledes. - Vi har forsøgt ikke at tænke for meget på det. Vi ved, det er en meget hurtig bane. Selvfølgelig ville vi elske, at vi ikke skulle spille på kunstgræs, og det er især vigtigt, at banen får vand – både for fodbolden og spillernes skyld. Det er virkelig vigtigt, at de vander banen. - Selvfølgelig ved vi, hvordan vi skal spille. Vi kan få tempo i vores spil, og vi forsøger ikke at lave for mange forskelle i vores, men selvfølgelig ved vi, hvilke spillere der kan nyde godt af denne bane, siger Hjulmand. Kasakhstan mødte for et par dage siden Slovenien, og tilbagemeldingerne omkring vanding af banen er ikke, som landstræneren ønsker det. - Den så tør ud i første halvleg, og vores scout nævnte også, at han ikke så, at den blev vandet op til. Jeg håber meget, at man tager det alvorligt og sørger for, at der bliver vandet, for en kunstbane skal være våd. Det er hele meningen med det, siger Hjulmand. Kasakhstan ligger nummer 115 på verdensranglisten, og Danmark er naturligvis store favoritter, så spørgsmålet er, om det er at pibe lidt og komme med undskyldninger på forhånd, når Hjulmand kritiserer banen på den måde. - Vi piber ikke, understreger Hjulmand og fortsætter: - Vi er klar, om det er jord, mudder, sten eller græs, så er vi klar, og vi piber overhovedet ikke. Vi er klar til at spille den her kamp. Vi blev spurgt, om der er forskel, og det er sådan set bare det, men uanset hvad er vi klar, og vi piber ikke. Danmark møder Kasakhstan søndag klokken 15 dansk tid.

 • Frustreret Southgate: Svært at savne Rashford
  on 25. marts 2023 at 11:39

  Englands landstræner Gareth Southgate vil ikke kalde Marcus Rashfords afbud til landsholdet for et tab grundet angriberens historik. Marcus Rashford måtte for nylig melde fra til det engelske landshold grundet en skade. Det er femte gang ud af Rashfords seneste seks landsholdsudtagelser uden for en slutrunde, at Manchester United-angriberen må trække sig, og ifølge Gareth Southgate har det en betydning for savnet.  - Han gjorde det virkelig godt op til, men vi har ikke haft ham særlig meget med her.  - Så i forhold til at se det som et tab og savn, vil jeg sige, at det er svært at se det sådan, når vi ikke har haft ham særlig meget med. - Men der er ingen tvivl om, at han var i god form, og vi havde set frem til at have ham med, siger Southgate ifølge The Times. Marcus Rashford pådrog sig et slag i FA Cup-kampen mellem Manchester United og Fulham, og det var altså det, der endte med at koste ham EM-kvalifikationskampene på det engelske landshold. England vandt torsdag aften med 2-1, da nationen åbnede sin EM-kvalifikation på udebane mod Italien.

 • Kasakhstan vil pakke sig mod Danmark
  on 25. marts 2023 at 11:17

  Kasakhstans landstræner Magomed Adiev fortæller, at nationen kommer til at have en defensiv tilgang til EM-kvalifikationskampen mod Danmark. Danmark skal finde den offensive kreativitet frem mod Kasakhstan. Søndagens modstander har nemlig en klar plan om at gå defensivt til opgaven mod Kasper Hjulmands tropper.  Det fortæller Kasakstans landstræner Magomed Adiev på lørdagens pressemøde ifølge Ritzau.  - Vi ved, at Danmark har en dygtig offensiv, og de angriber med rigtig mange spillere, og det skal vi være på vagt over for.  - Derfor kommer vi til at stå med mange mand kompakt på banen og prøve at tvinge Danmark til at spille ud på siderne, så det bliver sværere for dem at skabe chancer, siger landstræneren. Søndagens EM-kvalifikationskamp mellem Kasakhstan og Danmark fløjtes i gang klokken 15:00 dansk tid.

 • Braithwaite revser kunstgræs: Burde ikke være lovligt
  on 25. marts 2023 at 11:05

  Ifølge den danske landsholdsangriber Martin Braithwaite burde det ikke være lovligt at afvikle kampe på kunstgræs. Danmarks EM-kvalifikationskamp mod Kasakhstan spilles på en kunstgræsbane, hvilket burde være ulovligt ifølge Martin Braithwaite. Det fortæller landsholdsangriberen til TV 2 Sport. - Det er forfærdeligt. Det burde ikke være lovligt at spille på kunstgræs, siger Espanyol-danskeren. 31-årige Braithwaite begrunder sin holdning med, at det blandt andet er meget hårdt for kroppen at gå fra almindeligt græs til kunstgræs. Danmarks kamp mod Kasakhstan spilles på Astana Arena søndag eftermiddag klokken 15:00 dansk tid.

 • Anders Clausen trives i Fredericia: Drømmer om Superliga-job
  on 25. marts 2023 at 11:00

  Anders Clausen nyder at være assistenttræner i FC Fredericia, men på sigt er det drømmen at være assistent i Superligaen, siger han til bold.dk. Den tidligere divisionsbomber og all-time topscorer i 1. division, Anders Clausen, har kastet sig over trænergerningen, og lige nu er han assistent i NordicBet Liga-klubben FC Fredericia.   Det har han været siden sommeren 2021.   Clausen har dog ambitioner og drømme.  Han har nemlig en drøm om at være Superliga-assistent på sigt, siger han til  bold.dk.   - Som spiller havde jeg ambitioner om at nå det højeste niveau, og selvfølgelig har jeg også det som træner. Sult, mål og ambitioner er en stor del af denne verden. Det havde jeg som spiller, og det har jeg bestemt også som træner. Alle de ingredienser, krydret med trivsel, er drivkraften bag det hele.   - Det kunne da være fedt at være assistenttræner i en Superliga-klub, og det drømmer jeg om på sigt, men lige nu er jeg i Fredericia, hvor jeg har det rigtig godt, siger Anders Clausen til bold.dk. Clausen går ikke med et brændende ønske om at blive cheftræner, fortæller han. Rollen som assistent passer ham nemlig helt perfekt.   - Jeg har ikke de store cheftrænerdrømme. Jeg vil meget hellere være den allerbedste assistenttræner, og det arbejder jeg på hver eneste dag.  - Jeg suger til mig af Michael (Hansen, red.), som jeg virkelig kan lære meget af. Han er jo efterhånden blevet en rutineret træner, som har prøvet lidt af hvert. Den jargon og omgangstone, man har med spillerne som assistent, er virkelig noget, der harmonerer med den person, jeg er. -  Jeg vil gerne være spillernes mand, som de altid kan komme til. Det behøver ikke altid omhandle fodbold, men også ting udenfor banen. At kunne sparre og komme med input til en cheftræner er en stor del af jobbet som assistent. - Michael og jeg er måske ikke altid enige om tingene, men så tager vi en ekstra kop kaffe og taler ud om det, og så ender det som oftest med, at vi når til enighed, siger Clausen med et smil og tilføjer.  - I forhold til dispositioner, taktik, formation og mandskab er det Michael, der bestemmer, og jeg vil til hver en tid bakke ham op 100 procent. Men jeg føler, jeg bliver lyttet til, og derfor fungerer vores samarbejde i mine øjne helt perfekt.. - En cheftræner er tit og ofte ham, der står for skud efter et nederlag og høster som oftest også frugterne ved en sejr. Der går man mere under radaren som assistenttræner, og det har jeg det faktisk rigtig godt med. Nyder FC FredericiaClausen håber meget på, at der vil være plads til ham i FC Fredericia i fremtiden, hvor han har kontraktudløb til sommer. Han fortæller, at han vil være ked af at skulle forlade klubben efter sæsonen. - Mit altoverskyggende fokus er, at vi redder os med FC Fredericia, og den også hedder 1. division efter sommer. Jeg har været i gamet i så mange år, at jeg udmærket er klar over, hvor stærkt det kan gå i, og at man som klub tager sine forbehold. Det er jeg helt afklaret med og har fuld forståelse for.   - Jeg glæder mig til at komme på arbejde og møder glad ind på Monjasa Park hver dag. Jeg trives virkelig med de mennesker, jeg har omkring mig.  - Det gjorde jeg fra første dag, jeg trådte ind ad døren tilbage i juni 2021. Det gælder lige fra Michael, som jeg jo har den tætteste kontakt med, direktionen, holdledere men også gruppen af spillere, som jeg virkelig holder af.  - Det kunne dog være rart snart at få fremtiden på plads. Jeg er bosat i Vejle med min kæreste og tvillinger, hvor vi faktisk lige har købt nyt hus.  - Jeg er dog helt med på, at det er sådan, præmissen er. Hvis det hedder 2. division til næste sæson, så er det måske et helt andet setup. Men det er ting, der er ude af mine hænder. - Det klinger måske lidt hult lige nu, vores situation taget i betragtning, men på sigt vil det da være en kæmpe drøm og et ønskescenarie at rykke op i Superligaen med FC Fredericia, siger Anders Clausen til bold.dk. 44-årige Clausen har tidligere været assistent i FC Roskilde. og Næstved.  Som spiller tørnede angriberen ud for klubber som Næstved Boldklub, Køge Boldklub, Sønderjyske, Vejle, Silkeborg IF og Hvidovre IF.

 • Medie: Qatar-sheik forhøjer bud på United
  on 25. marts 2023 at 10:45

  Sheik Jassim Bin Hamad Al Thani har ifølge The Athletic afgivet et nyt og forbedret bud på Manchester United. Et nyt og forbedret købstilbud fra Sheik Jassim Bin Hamad Al Thani er landet i Manchester Uniteds indbakke. Det skriver flere engelske medier - heriblandt The Athletic. Den qatarske sheik lader således til at følge Sir Jim Ratcliffe trop, idet rygterne for nylig gik på, at INEOS-ejeren havde afgivet et nyt bud på Manchester United. Ratcliffe og Al-Thani var de eneste, der i februar bekræftede, at de havde budt på Manchester United, men begge bud var angiveligt en del under, hvad de nuværende United-ejere ønskede at sælge for. Derfor har parterne siden første bud-runde holdt møder, og det er altså nu endt ud i, at Manchester United skulle have modtaget nye tilbud fra de to rigmænd. Financial Times berettede forleden, at Sir Jim Ratcliffe matchede United-ejernes krav for et salg med sit nye bud.  De samme forlydender sværmer omkring Sheik Jassim Bin Hamad Al Thanis nye bud.

 • Avis: Tuchel vil på træner-rov i Chelsea
  on 25. marts 2023 at 10:27

  Thomas Tuchel vil angiveligt styrke sin Bayern München-stab med Anthony Barry, der er assistenttræner i Chelsea. Efter lidt over et halvt år uden job er Thomas Tuchel tilbage i fodboldmanegen. Fredag blev den 49-årige tysker præsenteret som ny cheftræner i Bayern München, der ansatte Tuchel som erstatning for Julian Nagelsmann. Tuchel ventes at ansætte Zsolt Low og Arno Michels, der også forlod Chelsea på samme tid som tyskeren, i sin Bayern München-stab, men den nye Bayern-træner stopper ikke der. For ifølge The Telegraph vil Tuchel på rov i Chelsea, hvor han ønsker at gafle assistenttræneren Anthony Barry.  Barry har været en del af trænerstaben i Chelsea, siden Frank Lampard var cheftræner, men nu skulle der altså være bud efter ham fra Bayern München.  Ud over rollen som assistenttræner i Chelsea arbejder Anthony Barry også som assistenttræner på det portugisiske landshold.

 • Lukaku letter på hatten: Zlatan er en kriger
  on 25. marts 2023 at 10:04

  Den belgiske landsholdsangriber Romelu Lukaku roser Zlatan Ibrahimovic efter svenskerens landsholdscomeback. Romelu Lukaku og Zlatan Ibrahimovic har ikke altid været på god fod, men fredag fandt belgieren overskud til at rose den 41-årige svensker. Lukaku udtalte sig nemlig i positive vendinger om Zlatan Ibrahimovic efter Belgiens 3-0-sejr i EM-kvalifikationskampen, der markerede AC Milan-angriberens comeback på det svenske landshold. - Han er en kriger. En spiller, der har været en del af toppen i så mange år, skal respekteres.  - At han nu gør det igen i den alder, kan man ikke andet end at lette på hatten for, siger Lukaku ifølge FotbollDirekt. Zlatan Ibrahimovic havde ikke samme ros at sende i Lukakus retning, selv om Inter-angriberen noterede sig for et hattrick i fredagens opgør. - Han får scoret sine mål, så han er nok glad, men jeg så ham ikke. Det, der sker på banen, bliver på banen, siger Ibrahimovic. Zlatan Ibrahimovic og Romelu Lukaku røg i totterne på hinanden under et Milano-derby tilbage i 2021. 

 • U19-landsholdet kan skrive historie: Det vil være kæmpestort
  on 25. marts 2023 at 10:00

  Aldrig tidligere har et dansk U19-landshold kvalificeret sig til en EM-slutrunde. bold.dk har derfor talt med en række af de danske talenter, som her sætter ord på den store drøm om en slutrunde. Det danske U19-landshold kæmper i denne tid med i UEFA Elite Rounds, hvor der er en EM-billet på spil. De danske talenter indledte puljen med at spille 0-0 mod favoritten fra Spanien, og derfor ser det rigtig godt ud for landsholdet inden de to sidste kampe mod Ukraine og Luxembourg. Hvis det ender med dansk succes, vil det være første gang, at et U19-landshold formår at kvalificere sig til en EM-slutrunde, og det er de danske talenter godt klar over. - Vi ved det alle sammen godt, så det giver lidt ekstra. Så det er bare sindssygt fedt at have muligheden for at kvalificere sig, siger FC Midtjyllands Gustav Ørsøe Christensen og tilføjer. - Hvis vi kunne blive det første hold, som ender med at kvalificere sig, så gør det jo bare det hele større.  - Det var en god start for os. Vi mødte jo nok det stærkeste hold på papiret og fik 0-0, som er et godt udgangspunkt. Så nu kan vi selv afgøre vores skæbne ved at spille godt og vinde de sidste to kampe. bold.dk har også talt med Randers' Filip Bundgaard, som også tror på, at Danmark kan kvalificere sig til EM. - Jeg har en god fornemmelse omkring det hele, da vi selv kan afgøre det. Vi er dog også godt klar over, at der skal to sejre til for at gå videre, men vi tror meget på det. - Resultatet mod Spanien giver en god fornemmelse, da vi er blandt de gode nationer. Så vi skal også være tilfredse med, at vi fik et point mod Spanien, da det var et rigtig godt hold.  - Det vil være kæmpestort med et EM. Især når man også tænker på den rejse, som vi har været igennem med den her årgang. Vi har udviklet os rigtig meget, så det vil virkelig være stort. Alt kan stadig skeDet kræver dog først og fremmest en sejr over Ukraine, men det er ikke bare ligetil. Ukrainerne tabte nemlig deres første kamp, og derfor kan danskerne se frem imod en hård duel, siger Lecces Patrick Dorgu. - Ukraine er ikke et dårligt hold, men det er da et hold, som vi forventer at få tre point imod. Hvis vi ender med at smide point, så er det ikke slut. Alt kan stadig ske - Men det vil være superstort, hvis vi kom med til EM. Der er jo intet U19-hold, som har gjort det før. Så det vil være rigtig godt, hvis vi kunne komme med for første gang.  - Det vil være superfedt, men vi skal lige have gjort arbejdet færdigt først, slår Patrick Dorgu fast. Det er en holdning som August Priske deler, da PSV-angriberen ikke vil se for langt frem i jagten på EM. - Det er klart, at det vil være stort. Det er fedt, hvis man kan blive de første og på den måde sætte et eksempel. Men vi skal ikke tænke så langt endnu, men blot tage en kamp ad gangen, og det starter mod Ukraine. Det er lørdag klokken 16:00, at Danmark og Ukraine tørner sammen ved UEFA Elite Rounds.

 • OB-talent erstatter skadet FCM'er på U21-landsholdet
  on 25. marts 2023 at 9:43

  DBU oplyser, at OB-talentet Jakob Breum overtager Oliver Sørensens plads på U21-landsholdet, idet FC Midtjylland-spilleren har pådraget sig en skade.  U21-landstræneren Steffen Højer foretager en ny rokade i sin trup. Lørdag oplyser DBU nemlig, at OB's offensivspiller Jakob Breum indkaldes til U21-landsholdet som erstatning for FC Midtjylland-spilleren Oliver Sørensen, der udgår på grund af en skade. DBU berettede allerede om Sørensens skade forud for fredagens træningskamp mod Ukraine, som U21-landsholdet tabte med 2-3.  U21-landsholdet spiller igen på tirsdag, hvor de talentfulde spillere møder Schweiz i en træningskamp, der spilles på Nature Energy Park i Odense.

 • Hjulmand lovpriser FCK-relationer: Det er ikke tilfældigt
  on 25. marts 2023 at 9:22

  Ifølge den danske landstræner Kasper Hjulmand er det ikke tilfældigt, at Rasmus Højlund, Jonas Wind og Mohamed Daramy har let ved at finde hinanden. Rasmus Højlund, Jonas Wind og Mohamed Daramys gode blik for hinanden er ikke tilfældigt. Sådan lyder det fra Danmarks landstræner Kasper Hjulmand i et interview med TV 2 Sport. - Det er der ingen tvivl om. Vi havde snakket meget om det. Vi vidste, da Daramy kom ind, at så vidste Wind og Højlund, hvad Daramy gerne vil.  - De kender hinanden. Og det er ikke helt tilfældigt, at de her ting de foregår - så det var godt at se, siger landstræneren. Fælles for Højlund, Wind og Daramy er, at de alle har været en del af ungdomsafdelingen i FC København, hvor de også har spillet - eller spiller - på førsteholdet.  I torsdagens EM-kvalifikationskamp mod Finland var de tre spilleres relationer en fordel for Danmark, idet Wind og Daramy kom på banen og lagde op til henholdsvis 2-1- og 3-1-målene, der begge blev sat ind af hattrick-helten Højlund. FCK-relationerne kan på ny få lov til at blomstre, når Danmark brager sammen med Kasakhstan søndag eftermiddag.

 • Nissen røg ud i kulden: Leder ikke efter en forklaring
  on 25. marts 2023 at 9:00

  Rasmus Nissen Kristensen blev pludselig sendt på bænk i en lang række kampe for Leeds, men senest fik danskeren en succesoplevelse og håber nu på en ny begyndelse. Efter kun at have spillet en ud af ti Premier League-kampe på stribe kom Rasmus Nissen Kristensen i seneste ligakamp ind og scorede for Leeds i 4-2-sejren over Wolverhampton. Premier League-klubben har været igennem en svær tid med flere trænerskift og svigtende resultater, og Nissen håber, at han nu kan bide sig fast igen ligesom i starten af sæsonen, hvor han spillede fast. - Det er svært at sige, hvordan min situation er. Det må vi se, når jeg kommer tilbage nu, men det var dejligt at komme ind, score og hjælpe holdet.  - Det er det, det handler om, og i den situation, vi er i, er det klubben over alt, og det er sådan, jeg tackler hver dag. Jeg var glad for at komme ind og bidrage og får forhåbentlig nogle flere minutter, men det må vi se, siger Rasmus Nissen Kristensen til bold.dk. Har du fået en forklaring på, hvorfor du var fravalgt i de mange kampe? - Der er sket mange ting. Det har været en svær tid på mange måder for os som klub med forskellige trænere. Jeg leder ikke efter nogen forklaring, siger Nissen. Rasmus Nissen Kristensen er i øjeblikket med A-landsholdet, der søndag møder Kasakhstan.

 • Medie: Nagelsmann er åben for Tottenham-dialog
  on 25. marts 2023 at 8:48

  Ifølge Sky Sports er Julian Nagelsmann parat til at drøfte cheftrænerposten i Tottenham med klubbens ledelse. Julian Nagelsmann lader et til at være et seriøst emne i Tottenham. Allerede kort efter fredagens fyring i Bayern München berettede The Guardian, at den 35-årige tysker havde interesse fra Spurs, der jagter en erstatning for Antonio Conte, hvis dage eftersigende er tæt på at være talte. Lørdag erfarer Sky Sports så, at Nagelsmann er åben for at indlede dialog med Tottenham-ledelsen omkring cheftrænerposten i klubben. Mediet skriver, at Nagelsmann efter alt at dømme vil kræve en lille pause til at fordøje fyringen i Bayern München, men meldingen går altså også på, at tyskeren er parat til at drøfte den potentielle stilling i Tottenham med klubbens beslutningstagere.  Det er fortsat Antonio Conte, der er ved roret i Tottenham, men rygterne har igennem den seneste uge gået på, at klubben vil skille sig af med italieneren, der for nylig gjorde sig upopulær ved at kritisere ledelsen og spillertruppen.

 • Sviatchenko: FCM bygger vindmøller i stormvejr
  on 25. marts 2023 at 8:31

  Erik Sviatchenko garanterer i et sidste farvel, at FC Midtjylland finder tilbage til fordums styrke. Ifølge Erik Sviatchenko kommer succesen til at vende tilbage til heden. Det fortæller den 31-årige stopper i en sidste besked til FC Midtjylland-fansene, inden han drager mod USA.  - Det betyder utrolig meget for mig lige at få lov til at sige de sidste ord, og det er, at når der nogle gange er en storm, så er der to typer mennesker.  - Der er nogen, der bygger læhegn, og så er der andre, der bygger vindmøller. Og jeg ved bare, at vi er dem, som bygger vindmøller, og selv i stormvejr løser man det.  - I skal bare vide, at Midtjylland er det helt rigtige sted, hvor man kan kæmpe sig tilbage.  - Vi har en gloværdig historie - den er kort - men hold kæft, hvor har vi vundet meget sammen, siger Sviatchenko i en video på FCM's twitterprofil. Fredag aften bekræftede FCM, at klubben havde solgt Erik Sviatchenko til MLS-klubben Houston Dynamo. Ifølge bold.dk's oplysninger tjener ulvene mere end ti millioner kroner på salget. Læs mere om det her.

 • Mbappé går forbi Benzema på fransk topscorerliste
  on 25. marts 2023 at 8:15

  Efter to mål i fredagens 4-0-sejr over Holland er Kylian Mbappé nu den femte mest scorende spiller på det franske landshold. Kylian Mbappé kralver op på femtepladsen over de mest scorende spillere på det franske landshold. Det sker efter PSG-stjernen noterede sig to mål i Frankrigs 4-0-sejr over Holland fredag aften. De to scoringer sender Mbappé op på 38 landsholdsmål, og det betyder altså, at han overtager femtepladsen fra Real Madrid-profilen Karim Benzema, der står noteret for 37 landsholdskasser. I en alder af blot 24 år er Kylian Mbappé kun 16 landsholdsmål fra at slå Olivier Giroud, der på nuværende tidspunkt topper topscorerlisten med 53 scoringer på det franske landshold. Den 36-årige AC Milan-angriber er dog også stadig aktiv på landsholdet og kan derfor nå at sætte flere mål ind på landsholdskontoen. 

 • IFK Göteborg kunne ikke bruge HIK-spiller: En lidt nederen besked
  on 25. marts 2023 at 8:00

  IFK Göteborg testede HIK-spilleren Adam Ahmad ad flere omgange, men det endte ikke med en kontrakt. Ahmad siger dog til bold.dk, at han fik meget ud af at være i den svenske klub.  De to HIK-spillere Victor Dedes og Adam Ahmad var ad to omgange i svenske IFK Göteborg i december og januar for at prøve talentet af.  Den svenske klub endte dog ikke med at skrive kontakter med de to danske spillere, men Adam Ahmad siger til bold.dk, at han fik en del ud af opholdet.  - Det var rigtig fedt. Det er jo fuldtidsprofessionelt, og det er et helt normalt fodboldsetup, som man ser i de fleste storklubber i Europa. Niveauet var rigtig højt. Det er det fedeste, som jeg har prøvet, siger Adam Ahmad til bold.dk.  Den unge offensivspiller lærte blandt andet, hvad der skal til for at blive professionel fodboldspiller, og det er også drømmen for Ahmad. Opholdet i Göteborg-klubben har givet ham ekstra blod på tanden. - Man får den anerkendelse, at man er en god fodboldspiller, og de ville jo se mig igen. Vi var der jo to gange. Lidt nederen19-årige Ahmad synes, at det var en ærgerlig besked at få, da IFK Göteborg ikke valgte at tilbyde ham en kontrakt.   - Der blev fortalt, at vi havde gjort det godt, og vi skulle være stolte. Så ville de se, om der var plads til os. Det handlede ikke kun om præstationen, men også om holdet.  Hvordan har du det med, at det ikke blev til mere? - Da jeg fik nyheden om, at jeg ikke kom på, var det lidt nederen. Når en mulighed glipper, er der måske en anden dør, der åbner sig, 2. divisionsspilleren har dog ikke travlt med at komme videre fra HIK.  - Jeg vil selvfølgelig gerne leve af at spille fodbold. Nu spiller jeg i HIK, og det var også fedt i Göteborg. Nu tager Victor til Holland. Jeg tænker ikke så meget over det. Jeg prøver bare at gøre mit bedste, siger Adam Ahmad til bold.dk.  Ahmad har scoret tre mål og har leveret to oplæg i 12 kampe i denne sæson for HIK i 2. division.

 • Glat bane i Sverige: Landstræner kræver bedre støvle-valg
  on 25. marts 2023 at 7:57

  Sveriges landstræner Janne Andersson forlanger bedre valg af fodboldstøvler, efter svenskerne gled rundt på banen i nederlaget til Belgien. Græstæppet på Friends Arena tog stort fokus efter fredagens EM-kvalifikationskamp mellem Sverige og Belgien. Flere spillere havde problemer med at stå fast undervejs i opgøret, og det undrede den svenske landstræner Janne Andersson, der efter kampen knyttede en kommentar til den glatte bane. - Jeg er lidt foruroliget over, at vi gled en del gange. Det skal vi have snakket om inden mandag, for det så mærkeligt ud. - Vi skal have kigget på valget af fodboldstøvler og sådan nogle ting, for vi burde kunne gøre det bedre.  - Det er absolut ikke græstæppets skyld. Vi bebrejder aldrig noget, men der er forskellige typer af fodboldstøvler og nogle er oplagte til en glat overflade, så jeg er faktisk lidt overrasket over, at det skete så mange gange, siger landstræneren ifølge Expressen. Sverige tabte EM-kvalifikationskampen til Belgien med 0-3.  Mandag tager nationen imod Aserbajdsjan på Friends Arena.

 • Maguire: Skuffende hvis England ikke vinder EM 2024
  on 25. marts 2023 at 7:34

  Manchester United-stopperen Harry Maguire kalder det en skuffelse, hvis England ikke vinder EM i 2024.  Ifølge Harry Maguire er det skuffende, hvis England ikke vinder EM-slutrunden i 2024. Det fortæller den 30-årige forsvarsspiller ifølge Reuters. - Jeg synes, vi har holdet til at gå hele vejen. Mit mindset er, at hvis vi ikke vinder turneringen, vil det være en skuffelse. Jeg har været med ved tre slutrunder, og det har været så tæt på.  - Slutrunderne bliver afgjort på de helt små detaljer. Jeg synes, vi spillede virkelig godt under VM, men i sidste ende endte vi med at blive slået ud af Frankrig. - Vi arbejder på at stå skarpere. Vi har så meget talent og så mange unge spillere, der er på vej frem, siger Maguire.  England tog torsdag hul på EM-kvalifikationen med en 2-1-sejr over Italien. Nationen spiller igen søndag aften, hvor Ukraine kommer på besøg på Wembley.

 • Avis: Tottenham jagter Nagelsmann
  on 25. marts 2023 at 7:19

  Tottenham er angiveligt interesserede i at erstatte Antonio Conte med Julian Nagelsmann, der er fri på markedet efter fyringen i Bayern München. Julian Nagelsmann er et varmt emne i Tottenham. Det beretter The Guardian.  Avisen skriver, at Spurs ønsker dialog med Nagelsmann omkring muligheden for at overtage roret efter Antonio Conte, der ventes at forlade klubben inden for den nærmeste fremtid. Tottenham ønsker eftersigende at skille sig af med Antonio Conte, efter italieneren rettede hård kritik af klubbens spillertrup og ledelse på et opsigtsvækkende pressemøde efter 3-3-kampen mod Southampton i Premier League. 35-årige Nagelsmann blev fredag fyret i Bayern München, der har erstattet tyskeren med Thomas Tuchel.

 • Over 200 millioner: Nagelsmann-fyring koster kassen
  on 25. marts 2023 at 7:05

  Ifølge Bild kommer fyringen af Julian Nagelsmann til at koste dyrt for Bayern München, der havde kontrakt med cheftræneren til 2026.  Bayern Münchens beslutning om at fyre Julian Nagelsmann koster dyrt.  Den 35-årige træner havde stadig kontrakt med Bundesliga-klubben til 2026, og ifølge Bild kommer det således til at koste 27 millioner euro for Bayern at ophæve aftalen.  I danske kroner/øre lyder prisen på cirka 201,5 millioner, der vel at mærke er det fulde beløb, som Nagelsmann står til at skulle modtage fra Bayern München. Bild skriver, at Bayern München i første omgang har besluttet sig for at beholde Nagelsmann på lønningslisten, indtil han finder et nyt job.  Nagelsmann-fyringen blev offentliggjort fredag eftermiddag, og i samme ombæring blev Thomas Tuchel præsenteret som ny cheftræner i Bayern München.

 • Zlatan efter landsholdscomeback: Jeg nød fansenes jubel
  on 25. marts 2023 at 6:43

  Zlatan Ibrahimovic nød sit comeback på det svenske landshold, selv om nationen tabte EM-kvalifikationskampen mod Belgien med 0-3.  Fredag aften fik Zlatan Ibrahimovic comeback for Sveriges landshold. Den 41-årige angriber kom på banen med godt et kvarter tilbage af EM-kvalifikationskampen mod Belgien, der endte med at slå svenskerne med 0-3.  Nederlaget kunne dog ikke fjerne Zlatan Ibrahimovic' glæde over sit comeback efter kampen. - Det føltes godt at høre jublen fra fansene. Det gav en masse glæde, energi og adrenalin hos mig. Desværre var kampbilledet ikke tilfredsstillende, siger AC Milan-angriberen ifølge Fotbollskanalen. Selv om Sverige tabte med 0-3, mener Ibrahimovic, at holdet gjorde en god figur i kampen. - Resultatet var ikke godt, men jeg synes, at vi spillede en god kamp. Belgien scorede målene, men vi havde også chancer til at gøre det. Jeg synes ikke, at det var meget bedre end os, siger den garvede angriber. Sverige spiller igen på mandag, hvor holdet tager imod Aserbajdsjan i EM-kvalifikationen.

 • Hjulmand har spurgt stjerne-træner til råds inden Kasakhstan-kamp
  on 25. marts 2023 at 6:30

  Kasper Hjulmand har rådført sig med Roberto Martinez i forhold til søndagens svære kamp mod Kasakhstan.  Kasper Hjulmands forberedelse til kampen mod Kasakhstan i noget tid.  Selvom Kasakhstan ligger nummer 115 på verdensranglisten, så venter Kasper Hjulmand ikke, at det bliver noget nemt opgør.  Forholdene gør nemlig, at det er et rigtig svært sted at spille, og derfor har Hjulmand søgt råd hos Roberto Martinez, der er tidligere træner for Belgien.  - Kampen mod Kasakhstan er en mindst lige så svær opgave som mod Finland. - Jeg har talt med et par trænere om det. Senest har jeg snakket med Roberto Martinez, som var der med Belgien, hvor de bøvlede helt vildt og fik skrabet en 2-0-sejr hjem til sidst. - Det er en kunstbane, der er ekstremt hård og hurtig, så man kan ikke spille så meget i rum, for bolden forsvinder. - Det er en helt anden ramme, og det kan godt blive besværligt igen. Vi skal først have en status på truppen og eventuelle skavanker, men man skal ikke forvente en kamp, som man har set tidligere, hvor jeg skifter ti spillere, for vi skal køre videre med nogle af de ting, vi har lært fra Finland-kampen, fortæller Kasper Hjulmand.  Svært at komme udenom HøjlundKasper Hjulmand fortæller også, at det bliver svært at kommen udenom Rasmus Højlund i søndagens startopstilling efter hans hattrick i Parken.  - Hvis han er frisk, så er der en fair chance for, at han spiller igen – det siger sig selv. - Men det er to kampe kort efter hinanden, så det afhænger også af, hvordan benene ser ud, så der skal først gøres status på, hvordan spillerne har det. - Men det er klart, at hvis Rasmus er klar, så ryger man ikke bare sådan ud, når man har scoret tre mål, fortæller Kasper Hjulmand.  Kampen mellem Danmark og Kasakhstan spilles søndag klokken 15.00. 

 • Emil Nielsen i USA: Folk i Danmark undervurderer niveauet
  on 25. marts 2023 at 6:00

  Mange tror, at fodbold i USA er lig med collegefodbold, mener Emil Nielsen, der er positivt overrasket over niveauet i Orange County og næstbedste række, USL. Emil Nielsen har skiftet Lyngby ud med Orange County i den næstbedste række i USA, og i sidste weekend scorede angriberen sit første mål for klubben. 29-årige Nielsen bankede bolden ind tæt under mål i kampen mod Tampa Bay, hvor holdet dog måtte nøjes med 1-1.Den tidligere Superliga-angriber er glad for at være på tavlen efter to kampe for sin nye klub. - Det er jo det, man lever for som angriber, så det er dejligt at føle, at man bidrager til holdet. Også selvom vi var pisseskuffede over, at vi ikke fik alle tre point, fortæller Emil Nielsen til bold.dk. Angriberen fortæller, at timingen for et skifte til udlandet var passende denne vinter. - Jeg hørte første gang om interessen sidste sommer. Der snakkede vi sammen, inden jeg forlængede med Lyngby, men der kunne vi ikke få det til at gå op. - I vinter følte jeg lidt, der skulle ske noget nyt i min karriere, så der tog vi kontakten op igen og blev enige. - Da muligheden for at komme til USA opstod, syntes jeg, det var skidespændende. Det er noget helt andet end Skandinavien, og så gør det da ikke noget, at det ligger, hvor det gør. - Min kone og jeg er lige flyttet til Newport Beach (i Californien, red.), og det gør bestemt ikke pakken dårligere. Skylder Daniel A. Pedersen en flaske vinEmil Nielsen er ikke den eneste dansker i Orange County, for den tidligere Silkeborg- og AGF-spiller Daniel A. Pedersen har spillet der i et år. De to kender hinanden fra deres fælles fortid i AGF, og det har været guld værd for Emil Nielsen som nytilkommen. - Han har hjulpet mig med at komme på plads herovre, og det er skønt at have en dansker mere herovre, fortæller Emil Nielsen. - Han har jo været her et år, så han har kunnet hjælpe med alt fra, hvordan man kører bil herovre og får det praktiske på plads. - Inden jeg kom hertil, hørte jeg ham om, hvordan der var herovre, og han snakkede også om mig med klubben. Det er jo meget naturligt, at når klubben henter en dansk spiller, at de spørger den anden dansker, hvordan jeg er. Det gælder også den anden vej, at jeg spørger, hvordan det er herovre. Så du skylder ham lige en god flaske vin for at lægge et godt ord ind? - Ja, det gør jeg nok. Men jeg har givet ham lidt McDonald's og lidt Chipotle, så han kan ikke brokke sig, siger Emil Nielsen med et grin. Folk i Danmark undervurderer USLUSL er den næstbedste række i USA - niveauet under Major League Soccer - og niveauet, kulturen og faciliteterne har indtil videre imponeret Emil Nielsen. - Jeg er virkelig positivt overrasket. Jeg har aldrig været i USA før, men folk er åbne herovre, og jeg er blevet taget rigtig godt imod. - Det er topprofessionelt herovre, og alting er selvfølgelig større herovre. Men når alt kommer til alt, er fodbold jo bare fodbold, så selvom det er anderledes end i Danmark, er der ikke den helt store forskel. Hvor højt er niveauet, hvis du skal sammenligne med Danmark? - Jeg tror, at folk derhjemme undervurderer niveauet lidt. De tænker nok, at det er college-fodbold, og at de ikke er ordentligt uddannet, men jeg er positivt overrasket over niveauet. - Den første kamp, vi spillede (mod Louisville, red.), kunne lige så godt have været en Superliga-kamp, og det var jo også med Rasmus Thellufsen på midtbanen, siger Emil Nielsen med et grin. - Der er nogle rigtig dygtige spillere herovre, så jeg vil sige, at niveauet i USL nok er lidt som bunden af Superligaen og toppen af 1. division i Danmark. Emil Nielsen har kontrakt året ud med option på en sæson mere, og det kan meget vel blive til et længere ophold i USA for angriberen. - Begge parter kan se hinanden an, og så ser vi på, hvad der sker til vinter. Men jeg synes, det er megaspændende at være her, så jeg vil ikke afvise, at det kan blive til flere år herovre. - Men lige nu tager jeg én kamp ad gangen, og så må vi se, hvad der sker, slutter Emil Nielsen. Emil Nielsen står noteret for 67 Superliga-kampe, hvor det blev til 10 mål og fire oplæg.

 • Holbæk vil i 3. division: Michael Lumb er en gigantisk forstærkning
  on 25. marts 2023 at 5:30

  Holbæk-cheftræner, Jan Faber, siger til bold.dk, at Danmarksserie-mandskabet har divisionsambitioner, og tilgangen af Michael Lumb betyder meget.  Danmarksserie-klubben Holbæk jagter en plads i næste sæson af 3. division, da mandskabet er en del af Danmarksseriens oprykningsspil.  Inden det vigtige forår formåede Holbæk at hente den tidligere Superliga-spiller Michael Lumb, og det kommer til at betyde meget for klubben, siger cheftræner Jan Faber til bold.dk.  - Han kan give noget til hele klubben og de unge, og det er både på og uden for banen. Det er klart, at han er en gigantisk forstærkning qua rutinen og evnerne. Det er jo ikke en død mand, som vi får ind, og det skal forstås på den måde, at han ikke er færdig eller brændt ud, siger Jan Faber til bold.dk.  Cheftræneren fastslår, at det bliver sindssygt tæt i kampen om de tre oprykningspladser. Holbæk fik tre point med over grundet klubbens puljesejr. I det første opgør i oprykningsspillet spillede Fabers tropper 2-2 mod Odder. Lige nu er den vestsjællandske klub nummer tre med fire point. - Alle har det samme mål, og alle giver hinanden favoritværdigheden. Jeg kan også se, hvad der er blevet hentet ind i Brønshøj og Avarta. Et navn er dog ikke nok.  - Der er mange ting, der skal gå op i en højere enhed. Der er karantæner, og hvem der er klar på dagen. Mange af opgørene er megatætte, og jeg ved godt, at de tre point kan betyde noget, men set over så mange opgør bliver det megatæt. - Michael Lumb er en forstærkning for os, og vi spiller for at rykke op. Ellers var det lige meget med at komme i det her spil. Hvis nogle af de andre otte hold siger noget andet, er det løgn.  Gearet til 3. divisionHvis det skulle ende med at blive til en oprykning til 3. division for Holbæk, så står klubben et godt sted, vurderer Faber.  Mandskabet har udviklet sig godt, og Faber pointerer, at Holbæk i foråret 2022 slog de senere oprykkere fra AB Tårnby med 4-0 i Danmarksserien og fik lige så mange point som oprykkerne i det forår.  - Når jeg ser på vores hold, har Sebastian Olsen spillet en masse divisionskampe på mål. Benjamin Lund og Malte Sjørslev har også spillet en masse divisionskampe samt Emil Bjørn. Vi er gearet som alle de andre. Vi har rutinen. - Jeppe Illum har spillet Superliga-kampe. Så skal vi bare arbejde med, hvor meget vi træner i forhold til de rutinerede. Vi er fint gearet til det. Vi har også været fint med mod divisionshold i træningskampe, siger Jan Faber til bold.dk.  Holbæk møder Marienlyst på udebane denne lørdag klokken 13.30.

 • Ståle og co. brager sammen med Spanien
  on 25. marts 2023 at 5:00

  Ståle Solbakken og Norge skal lørdag på en svær mission imod Spanien, mens de danske ungdomslandshold skal i aktion i EM-kvalifikationen. Lørdag byder på en ganske flot menu af landsholdsfodbold. Mægtige Spanien tager hul på deres EM-kvalifikation med et opgør mod Ståle Solbakken og Norge, der må undvære Erling Haaland. Derudover skal Kroatien op imod Wales, mens Tyrkiet og Armenien tørner sammen i EM-kvalifikationen. Tyskland spiller desuden testkamp imod Peru, mens også de danske ungdomslandshold skal spille vigtige EM-kvalkampe. U19-landsholdet møder Ukraine, mens U17-drengene skal op imod Holland. Dagens højdepunkter: 16.00 Holland U17 - Danmark U1716.00 Ukraine U19 - Danmark U1920.45 Spanien - Norge20.45 Kroatien - Wales20.45 Armenien - Tyrkiet20.45 Tyskland - Peru

 • Sanchez' City-skifte gik i vasken: Wenger sagde det til mig
  on 24. marts 2023 at 22:56

  Alexis Sanchez afslører, at han var meget tæt på et skifte fra Arsenal til Manchester City, men en spiller, der skulle have været med i handel, sprang fra til sidst.  Alexis Sanchez var en af de helt store profiler, da han tørnede ud for Arsenal fra 2014-2018.  Det skabte stor interesse fra en række klubber, og nu fortæller offensivspilleren, at han var tæt på at skifte til Manchester City.  - Jeg skulle til at skifte til City.  - Jeg talte med Guardiola hver dag. Han ønskede mig tillykke med fødselsdagen. Han var som min far.  - Han var som min far i Barcelona, og han var som min far i City.  - Alt var klart. Der var en anden spiller, der skulle til Arsenal.  - Så fortalte Wenger mig, at jeg ikke skulle forlade klubben alligevel, fordi den anden spiller ikke ville skifte, og de havde ikke en anden, siger han La Tercera ifølge Daily Mail.  I stedet endte Sanchez med at skifte til Manchester United, hvor han aldrig blev den store profil, han var i Arsenal.  34-årige Sanchez spiller nu for Marseille i Ligue 1. 

 • Koeman rystet over klasseforskel i deroute
  on 24. marts 2023 at 22:35

  Ronald Koeman vil ikke undskylde blamagen mod Frankrig med de mange fravær. Ronald Koeman fik et rædselsfuldt comeback som hollandsk landstræner, da Frankrig kørte hollænderne over og vandt 4-0 på Stade de France. Den hollandske trup har i dagene op til kampen været hærget af en virus, som satte blandt andre Cody Gakpo og Mathijs de Ligt ud af spil til aftenens opgør. Men Koeman vil ikke høre tale om, at det kan bruges som undskyldning for det hollandske sammenbrud. - Det havde ikke noget at gøre med, at vi manglede spillere. Vi begik fejl på områder af banen, hvor du ikke kan tillade dig at lave fejl. Derfor tabte vi kampen. - Du kan altid tabe en kamp til Frankrig, men forskellen var meget, meget stor. Det havde jeg ikke forventet, siger Koeman til hollandske NOS. Oranje kan nok forvente at få noget af pletten vasket væk på mandag, når de hjemme tager imod Gibraltar.

 • Mbappé smadrede Holland: Godt første skridt
  on 24. marts 2023 at 22:29

  Kylian Mbappé var glad for præstationen mod Holland, men han understreger også, at det blot var første skridt i EM-kvalifikationen.  Kylian Mbappé var her, der og alle vegne, da Frankrig fredag aften smadrede Holland i EM-kvalifikationen.  Superstjernen lavede to mål og en assist i 4-0-sejren, men alligevel han var ikke oppe at ringe efter kampen.  - Vi forberedte os hele ugen, så vi ikke ville skuffe vores fans.  - Vi vil fortsætte efter VM, hvis man ser bort fra finalen.  - Vi er glade. Det er et godt første skridt, men der er stadigvæk alt at spille for i gruppen, siger han til TF1.  Frankrigs næste opgave er på mandag, hvor de skal møde Irland på udebane. 

 • Kulusevski føler sig bortdømt: Kunne have ændret alt
  on 24. marts 2023 at 22:15

  Cifrene lød på 0-3, men Dejan Kulusevski mener, at nederlaget til Belgien skyldtes helt små marginaler. Romelu Lukaku meldte sig tilbage på scenen med et hattrick i Belgiens 3-0-nedsabling af Sverige på Friends Arena fredag aften. Den svenske profil Dejan Kulusevski føler sig dog bortdømt og mener ikke, at svenskerne var langt fra at matche modstanderne. - Jeg synes ikke, vi spiller dårligt. Det er jo næsten sygt. Det er de helt små marginaler, som afgør det. - Min afslutning var inde med en centimeter. Havde vi fået mål dér, var alt jo forandret, siger Kulusevski til svensk Viasat og henviser til et skud efter et kvarter, som blev clearet på Belgiens målstreg. - De var kliniske og scorede på deres chancer. Derfor endte det 3-0 og nu vi lade op til på mandag. Sverige kan her rejse sig foran hjemmepublikummet, når Aserbajdsjan kommer til Stokholm.

 • Utilfreds Van Dijk efter 0-4-nederlag: Et stort slag
  on 24. marts 2023 at 22:12

  Virgil van Dijk var ikke en glad mand efter Hollands store nederlag til Frankrig.  Holland fik bestemt ikke den start på EM-kvalifikationen, som de håbede på.  De tabte 0-4 til vicemestrene fra Frankrig, og selvom Holland manglede profiler som Frenkie de Jong, så var anfører Virgil van Dijk bestemt ikke tilfreds efter kampen.  Specielt den elendige start irriterede ham. Efter syv minutter var de bagud 0-2.  - Den måde, som vi starter på, er så dårlig.  - Så jagter man hele aftenen. Det skal vi helt sikkert se på.  - Det er svært at analysere så hurtigt efter kampen, men det var allerede afgjort efter syv minutter.  - Jeg ved ikke, om det er den værste landskamp, jeg har haft.  - Men det er bestemt et stort slag, siger han ifølge AD.  Læs alt om Hollands nederlag ved at trykke her. 

 • Tadic og Vlahovic lynede for Serbien
  on 24. marts 2023 at 21:52

  Serbien fik en god start på EM-kvalifikationen, da de vandt 2-0 over Litauen. Dusan Tadic og Dusan Vlahovic stod for scoringerne.  Serbiens EM-kvalifikation startede fredag aften, da de fik besøg af Litauen.  Værterne var favoritter til opgøret, og de kom da også foran efter 16 minutter, da Dusan Tadic sendte et fladt indlæg i kassen.  1-0 til Serbien.  I anden halvleg fordoblede værterne føringen, da Dusan Vlahovic sendte endnu et fladt indlæg i kassen.  Denne gang stod Tadic for oplægget.  Det sluttede 2-0 til Serbien, som fik den perfekte start på EM-kvalifikationen.  Bulgarien tabte hjemmeTidligere på fredagen spillede Bulgarien mod Montenegro i samme gruppe.  Og det blev gæsterne fra Montenegro, der trak det længste strå i den duel.  Nikola Krstovic stod for den eneste scoring i opgøret. 

 • Tjekkisk vanvidsstart knækkede Polen
  on 24. marts 2023 at 21:48

  Tjekkiet kom foran 2-0 i løbet af de første tre minutter og åbnede EM-kvalen ved at banke Polen med 3-1. Tjekkiet måtte stå over, da der i november og december var VM-fest i Qatar. Men måske er der en EM-slutrunde i sigte for tjekkerne. De kunne ikke have ønsket sig en bedre start på kvalifikationen til slutrunden i Tyskland, end de fik fredag aften hjemme i Prag. Her gjaldt det om at have fundet sin plads i tide, for efter 27 sekunder pandede Ladislav Krejci et langt indkast i mål til tjekkisk lynføring. Som om det ikke var nok fordoblede tjekkerne mindre end to minutter senere, da Polen blev fanget i et pres på egen banehalvdel. Det endte i et indlæg til Tomas Cvancara, som kom drønende ved forreste stang og prikkede læderet i mål til 2-0 til ellevild tjekkisk jubel. Så var der ikke flere mål i første halvleg, men efter en god time lukkede værterne kampen definitivt ved Jan Kuchta. Polen pyntede på resultaterne til slut og nøjedes med at tabe 3-1 takket være Damian Szymanskis sene reducering.Tjekkiet topper dermed EM-kvalens gruppe E efter første spilledag, hvor gruppens andet opgør resulterede i en skuffelse for Færøerne.Færingene var længe foran 1-0 i Moldova, men på et straffesparksmål kort før tid slutfløjt måtte de nøjes med 1-1.

 • Rangnick og Østrig sejrede sikkert i åbningskamp
  on 24. marts 2023 at 21:44

  Østrig havde ikke de store problemer med at vinde 4-1 over Aserbajdsjan i EM-kvalifikationen.  Østrig startede fredag aften jagten på EM-billetter, da de fik besøg af Aserbajdsjan i EM-kvalifikationen.  Marcel Sabitzer startede for Ralf Rangnicks mandskab, og han sendte Østrig foran efter 28 minutter efter et flot gennemspillet angreb.  Minuttet efter fordoblede Michael Gregoritsch Østrigs føring, og så var der lige pludseligt lang til et resultat for Aserbajdsjan.  Og det blev ikke nemmere for gæsterne, da Sabtizer hamrede et frispark op i krogen i starten af anden halvleg.  Aserbajdsjan fik reduceret et kvarter efter, men med tyve igen lukkede Østrig endegyldigt kampen, da Christoph Baumgartner headede et hjørnespark i kassen.  Det sluttede 4-1 til Østrig, der fik den perfekte start på EM-kvalifikationen. 

 • Mbappé strålede da Frankrig smadrede Holland
  on 24. marts 2023 at 21:41

  Frankrig havde ikke problemer med at besejre Ronald Koemans Holland, der blev sendt hjem med et 0-4-nederlag i bagagen. Kylian Mbappé lavede to mål og et oplæg.  Viceverdensmestrene fra Frankrig skulle fredag aften i aktion, da de fik besøg af et afbudsramt hollandsk mandskab, der havde Ronald Koeman i spidsen, i EM-kvalifikationen.  Kampen indikerede samtidig en ny æra for Frankrig, der ikke længere har Raphael Varane, Hugo Lloris og Karim Benzema til rådighed.  Kylian Mbappé er ny anfører for holdet, mens Antoine Griezmann er viceanfører.  Det skulle Griezmann angiveligt ikke være helt tilfreds med, men det var ikke til at spotte efter to minutter, hvor han sendte franskmændene foran.  Mbappé fandt Atletico Madrid-spilleren, der sendte bolden i målet med venstrebenet. 1-0. Drømmestarten fortsatte for Frankrig, der efter syv minutter fordoblede føringen.  Denne gang sendte Griezmann et frispark i feltet, som efter lidt tilfældigheder blev sendt i mål af Dayot Upemacano. 2-0 til Frankrig.  Bestemt ikke en god start for Ronald Koeman, der startede sin andet forsøg som hollandsk landstræner med at lukke to mål ind efter ganske få minutter.  2-0 blev også til 3-0 for franskmændene, som takket være en sikker afslutning fra Mbappé nu nærmest havde lukket kampen, før den overhovedet var begyndt.  Koeman tog konsekvensen af den dårlige start, da han efter 33 minutter skiftede Kenneth Taylor ud. Wout Weghorst erstattede ham.  Holland var ikke helt uden chancer i første halvleg, men scoringer kom der ikke nogle af fra dem de første 45 minutter.  Anden halvleg var mere lige, og det betød samtidig, at opgøret ikke væltede i chancer.  Mbappé var tæt på med et kvarter igen, men det var først kort før tid, at han gjorde det til 4-0.  Ingen kunne komme tæt på ham, og så hamrede han bolden i mål med en hård afslutning.  Memphis Depay fik til sidst mulighed for at reducere på et straffespark, men hollænderen blev pillet af Mike Maignan.  Dermed fik Frankrig en perfekt start på EM-kvalifikationen, mens Holland nok havde drømt om en bedre en af slagsen.  Grækenland slog GibraltarGrækenland og Gibraltar mødte samtidig hinanden i samme gruppe, og her havde favoritterne fra Grækenland ikke de store problemer med at vinde.  3-0 lød sejren på til grækerne.  Scoringerne blev sat ind af Georgios Masouras, Manolis Siopis og Anastasios Bakasetas.

 • Sverige ydmyget i forrygende Lukaku-show
  on 24. marts 2023 at 21:39

  Romelu Lukaku lavede et forrygende hattrick, da Belgien udraderede Sverige 3-0 på Friends Arena. Sverige havde et forfærdeligt 2022, hvor de både glippede VM-slutrunden og rykkede ned på C-niveauet i Nations League. Fredag jagtede Sverige oprejsning hjemme på Friends Arena, men modstanden var hård og kom fra et belgisk mandskab med VM-tømmermænd. Belgiens stjerner satte sig straks på opgøret, og efter få minutter var Yannick Carrasco tæt på at give dem en drømmestart. Men kantspillerens hug tog en afretning og strøg tæt forbi fjerneste opstander. Sverige havde svært ved at komme ud af Belgiens jerngreb i kampens del, men efter et kvarter lykkedes det dem at få luft. Og så var det tæt på 1-0-scoring fra blågul side.Dejan Kulusevskis afslutning blev pareret af Thibaut Courtois, men returbolden var på vej til at kurre ind over stregen. Først med millimeter tilbage blev den clearet på stregen. Arthur Theate tvang Robin Olsen ud i en flot parade efter 25 minutter, men ti minutter senere kunne det svenske bolværk ikke holde til de dominerende belgiere længere. Dodi Lukebakio var en torn i øjet for Sverige på kanten, og da han slog bolden ind, stod Romelu Lukaku klar til at pande læderet sikkert i kassen midt for mål. I begyndelsen af anden halvleg var samme kombination igen et mareridt for Sverige. Lukebakio tog fusen på Emil Forsberg og smed bolden direkte i støvlen på Lukaku, som ikke kunne undgå at score til 2-0 fra klos hold. Sverige sendte 41-årige Zlatan Ibrahimovic og Victor Claesson i aktion i bestræbelserne på at vende løjerne, men lige lidt hjalp det Janne Anderssons mandskab. Syv minutter før tid forduftede chancen for selv det ene point. Johan Bakayoko drev sig fri og lagde på tværs til Lukaku, som trillede sit hattrick-givende mål i kassen til 3-0 for Belgien.

 • Wigan i åbent brev: Spillerne har fået løn
  on 24. marts 2023 at 21:18

  Wigan meddeler, at de nu har betalt løn til klubbens spillere, og de forsikrer samtidig, at de aldrig vil få deres penge for sent igen.  Det kører ikke i Wigan.  Klubben har fået fratrukket tre point i Championship, fordi de flere gange har udbetalt løn for sent, og tidligere på fredagen kom det frem, at klubbens spillere blev væk fra træning, fordi de stadigvæk ikke havde fået løn fra marts.  Klubben forsikrer dog, at problemet nu er løst.  Det gør de i et åbent brev.  - For det første kan jeg bekræfte, at spillernes løn nu er blevet udbetalt.  - Jeg kan kun undskylde for forsinkelsen og det stress, det har forårsaget spillerne, personalet og fansene.  - Problemet er blevet løst, og jeg kan forsikre, at den sene udbetaling af løn ikke vil ske igen.  - Det må simpelthen ikke ske igen, skriver Talal Al Hammad, der er klubbens formand, blandt andet.  Wigan er sidst i Championship med otte point op til overlevelse. 

 • Avis: City, United og Liverpool kæmper om spansk stortalent
  by Emil Plovgaard on 24. marts 2023 at 21:11

  Den offensive midtbanespiller har scoret ni mål og lagt op til yderligere tre i 25 La Liga-kampe i denne sæson.

 • Salah og Mané lynede i afrikanske favoritsejre
  on 24. marts 2023 at 21:00

  Både Mohamed Salah og Sadio Mané tegnede sig for scoringer i den afrikanske Africa Cup of Nations-kvalifikation. I Europa har man indledt jagten på EM-billetter og på det afrikanske kontinent spiller man også om at komme med de til kontinentale mesterskaber. Fredag aften var et par af de store nationer i ilden, hvor det blev til pligtsejre. Egypten havde besøg af Malawi, og her var Mohamed Salah kun 20 minutter om at åbne målscoringen. Liverpool-stjernen slog en sukkerbal ud på kanten og løb selv i position i boksen til at bringe egypterne på 1-0 i Cairo. Salah var desuden i oplæggerens rolle lige før pausen, hvilket Wolfsburgs Omar Marmoush nød godt af. Dermed blev det 2-0 til Egypten, som topper deres kvalifikationsgruppe. Det samme gør Senegal, som smadrede toeren Mozambique med 5-1 på eget græs. Sadio Mané tegnede sig for det ene af målene i en vild første halvleg, som endte 4-0 til de afrikanske mestre fra Senegal.Africa Cup of Nations løber af stablen i januar næste år.

 • Sviatchenko forsikrer: Det her er et på gensyn
  on 24. marts 2023 at 20:46

  Erik Sviatchenko har på fornemmelsen, at han vender tilbage til FC Midtjylland igen på et eller andet tidspunkt. I hvilken funktion ved han dog ikke endnu.  Erik Sviatchenko har i mange år været synonym med FC Midtjylland.  Nu drager han dog til MLS, hvor han skal tørne ud for Houston Dynamo de næste to år, men derfor er det ikke ensbetydende med, han er færdig på den jyske hede.  Han har selv på fornemmelsen, at han vender tilbage igen.  – Det her er et på gensyn – det er den fornemmelse, jeg har.  - Jeg skal ud at prøve mig af og give den gas, og så kommer jeg tilbage igen – enten som fodboldspiller eller i en anden rolle, siger han til klubbens hjemmeside.  FC Midtjylland er lige nu i spillemæssig krise, og han håber derfor, at der er nogle nye spillere, der stepper op efter hans exit.  – For mig er det vigtigt at pointere, at jeg har givet alt for den her klub. Jeg håber, mit exit betyder, at nogle andre stepper op og løfter niveauet til der, hvor vi tidligere har været, fortæller han.  Læs mere om Sviatchenkos skifte ved at trykke her. 

 • Houston jubler over Sviatchenko-aftale: En vinder
  on 24. marts 2023 at 20:34

  Houston Dynamo glæder sig over tilgangen af Erik Sviatchenko, som de kalder for en vinder.  31-årige Erik Sviatchenko skal de næste to år tørne ud for Houston Dynamo i MLS.  Den amerikanske klub jubler over aftalen. De kalder den rutinerede stopper for en vinder.  - Vi gik ind i offseason for at tilføje flere spillere med vindermentalitet, og Erik har vundet i alle step af hans karriere.  - Han tilføjer værdifuld erfaring til holdet og giver holdet endnu en veteran i omklædningsrummet.  - Han var spændt over klubbens vision og muligheden for at komme og hjælpe projektet, siger Pat Onstad, der er general manager i klubben.  Læs mere om Sviatchenkos skifte ved at trykke her. 

Leo Vegas Sport