Kommende kampe:

Aston Villa – Liverpool 23/24 kampoptakt

Skrevet af Alex Bruun

Vi kommer fra en dejlig sejr over Tottenham – en kamp jeg selv oplevede fra række 5 på the Kop. Godt spil, gode mål, masser af chancer, stemningen var god og Bajcetic fik spilletid. Altså en masse positiver at tage med videre, men der var selvfølgelig også nogle ærgerlige ting i kampen. Klopp må tage ansvaret for, at Spurs kom ind i kampen efter de mange udskiftninger. De var helt nede i sækken, og pludselig skal man sidde og frygte, at de laver mål nummer 3 og virkelig få troen på point, men med en lille smule skarphed havde vi kunne holde os på den rigtige side af offsidegrænsen – og hvordan bar Salah sig ad med at brænde den der? For tiden kommer man heller ikke udenom at tale om Nunez og hans brændte chance alene med keeperen. Den tidligere Liverpool angriber Emile Heskey har udtalt, at Nunez måske afslutter, mens har er i for høj fart, og at han bør sætte farten ned lige inden, der skal afsluttes – en detalje, som Heskeys mangeårige angrebsmakker Michael Owen havde stor succes med. Det er værd at prøve, skulle man mene.

 

Men nu gælder det årets positive overraskelse Aston Villa, som ligger lunt i kampen om 4.pladsen. Der er en fin detalje af hente i statistikkerne. Robbie Fowler er den mest scorende spiller mod Villa med 14 mål i 16 kampe, men på femtepladsen finder man selvmål med 9 stk. De to målmænd bør nok ikke kun holde øje med modstanderens spillere.

 


I Emery har Villa en god manager, som har fået sit hold til at spille over evne i denne sæson – efter min mening. Watkins har lavet en masse mål, og det er der også kommet fra de andre offensivspillere, men de mange mål har lidt været på bekostning af tidligere sæsoners stærke defensiv. Vel en tendens for de fleste hold i denne sæson. Villa kom helt til semifinalen i Conference League og spørgsmålet er nu, om de er helt klar ovenpå det nederlag (i torsdags).

Som jeg ser det, er det 3 åbne pladser i opstillingen – makker med Virgil, en midtbaneplads og midterangriber. Den første står mellem Quansah og Konatè. Jeg synes, det er længe siden, at sidstnævnte har spillet godt, så jeg hælder til Quansah. På midtbanen har Szoboszlai ikke vist niveau siden skaden desværre, og han er ikke længere fast mand fra start. Pladsen kan også besættes af Curtis Jones eller Elliott, og jeg synes, den skal gå til Elliott efter sidste uges flotte indsats. Klopp har i øvrigt udtalt, at set i bagspejlet burde Elliott nok have fået mere spilletid generelt, end han har fået. Fremme står den mellem Gakpo og Nunez. Jeg er sikker på, at forsvarerne synes, Nunez er forfærdelig at spille overfor, men han mangler skarphed og må derfor komme ind fra bænken.

 

Vi har vundet 4 af de sidste 5 indbyrdes opgør, og jeg tror godt, vi kan fortsætte den stime af sejre. Jeg tror på en 2-0 Liverpool sejr.

Leo Vegas Sport