Kommende kampe:

Atalanta – Liverpool 23/24 kampoptakt

Vi har gjort det før. AC Milan i 2005, Dortmund i 2015 og Barcelona i 2019 – blot for at nævne nogle eksempler.

 

Der er ingen tvivl om, at det er en umådelig svær opgave, som vi begiver os ud på i aften – kan det lykkes? Ja. Kommer det til at lykkes? Det er mere tvivlsomt.

 

Ikke desto mindre skal slages udspilles, og det gør det i aften i Bergamo. Det er Atalanta mod Liverpool og der er en Europa League semifinalebillet på spil. Game On.

Af Andreas Ørntoft 

 

Vi har ramt en bølgedal, og spørgsmålet er, om vi kommer ordentligt op af den, trænerposten bliver skiftet ud ved sæsonafslutningen. For hvis jeg skal være helt ærlig, så virker Klopp temmelig modløs ovenpå de seneste to opgør 3 opgør, som har kostet 4 dyrebare point i mesterskabskampen – og muligvis også muligheden for et europæisk trofæ.

 

Præstationen har ganske vist være kritisabel, men omvendt har vi alligevel brændt chancer på samlebånd, og det er mit klare indtryk, at Klopp føler sig magtesløs. Han har indflydelse på meget, men når vi gang på gang brænder på frit mål, så er det hårdt, at bevare gejsten. Men – for der er nemlig altid et men – hvis noget skulle få gejsten og vigtigst af alt troen tilbage i truppen, så er det et nyt famøst comeback i Europæisk sammenhæng.

 

Kvalitetsmæssigt er vi bedre end Atalanta. Både spiller for spiller og som hold – men det kræver, at alle møder op på dagen. Derudover kræver det, at vi er kyniske foran målet, når chancerne byder sig. Der er ikke råd til at brænde chancer på det niveau, som vi er på i øjeblikket. Slutteligt har vi brug for en tidlig scoring, som kan pille pynten af Atalantas fans og samtidig skabe bekymring – for kommer vi foran med to med 30 minutter tilbage, så tror jeg på, at vi kan skabe miraklet.

 

Der er dog en række udfordringer, der gør det til en sværere opgave end som så. Første udfordring er, at vi ikke har Anfield i ryggen. Vi kommer i modvind fra start, så det handler om at kunne stå imod. Blandt andet som vi har gjort mod United i to omgange – omend det ikke kastede det store af sig. Derudover er det mod en italiensk modstander, der har en udmærket defensiv. I weekenden lukkede de dog to mål ind mod Verona, der ligger i den nederste halvdel af tabellen – så det er muligt.

 

I forhold til opstillingen bliver det formentlig Alisson på mål, da han skal spilles varm oven på sit fravær. Trent tilbage på højre back, mens jeg håber på at se Quansah danne makkerskab med Van Dijk og med Robertson på venstre back.

 

Midtbanen bliver Endo, Mac Allister og Szoboszlai, mens angrebet bliver Diaz, Jota og Salah. Gakpo kunne potentielt godt erstatte Diaz, men jeg tror han går med Diaz.

Jeg vil holde min egentlige forudsigelse for mig selv, men i stedet gå med mit håb

 

Vi vinder 4-0 og avancerer til semifinalerne.

Leo Vegas Sport