Kommende kampe:

[Blog] #1 Hvor er jeg dog vild med… Wijnaldum

Ny blogserie, som udkommer når en af skribenterne har noget på hjertet omkring klubben. Det kan være, hvad som helst de lige finder de vil ud med, som de er vilde med, som omhandler Liverpool FC.

Det første indlæg i serien står Lasse Callesen bag.

Gini Wijnaldum

Han kom til klubben i transfervinduet 2016 for en pris på £25m. Med priserne på dagens marked, så det en relativt lav pris også dengang.

Jeg kendte ikke meget til ham på daværende tidspunkt, må jeg indrømme. Og jeg synes heller ikke for alvor, han sparkede døren ind da han ankom. Jeg kunne dog godt se nogle af hans forcer – især med bolden synes jeg han var/er bedre end Emre Can, Jordan Henderson, Lucas Leiva og James Milner (som dog brugte det meste af tiden på venstre back), som han på det tidspunkt skulle kæmpe om en af de centrale midtbanepladser med. Han spillede hele 36 kampe i ligaen i den første sæson og nåede 42 kampe i alt. Og i sidste sæson nåede han 50 kampe.

Jeg synes, at han i den første sæson var svær at aflure. Jeg synes ikke, han faldt igennem, men jeg synes heller, ikke han var fremtrædende og for alvor gav holdet noget nyt. Som før nævnt var hans boldomgang dog langt bedre end de andre spillere på midtbanen. Bedre i de små rum, hurtigere boldbehandling og god til at beskytte den. Men det møntede sig ikke for alvor ud i, en spiller der hævede niveauet på banen i tilstrækkelig grad.

I anden sæson kunne man dog godt se, at der så småt begyndte at ske lidt med hans spil, og han fik et tydeligere aftryk i kampene. Dog ikke noget, der gav de store overskrifter på daglig basis. Men jeg synes, at man langsomt kunne begynde at se, at han fik et større aftryk i sit spil.

Det er heller ikke fordi, han kaster om sig med målene eller assists, som ofte er noget af det målbare på en fodboldspiller, især når man snakker om dem fra midtbanen og frem. Men man kunne se, at hans placering på banen langsomt var begyndt at have sit udgangspunkt længere tilbage på banen. I den første sæsonen blev det til hele seks mål og fire assists i ligaen. Det er gået ned af bakke siden på den front og i sidste sæson blev det kun til to mål og fire assists. Lidt spøjst når jeg synes han startede anonymt og derfra har spillet sig op.

Mon ikke de fleste tydeligt kan huske hans mål imod Manchester City d. 31. januar? Det redede min nytårsaften.

 

Har du set at fanklubben har fået sin egen gin og rom?

 

Men hvorfor er det jeg er så vild med ham?

Hans energi niveau på banen er stort, og jeg har endnu ikke set ham stå og hive efter vejret med hænderne på knæet. Hans grundform må være helt vanvittig. Han formår også, at lave de laaaaange løb i slutningen af kampene, hvor det til tider er fra det ene felt til det andet. Løbet er i fuld fart, som man ser ham løbe i de første ti minutter af kampene. Og skulle det gå galt, og der kommer en kontra mod os, så ser man ham gerne tage turen tilbage. Hans energiniveau er ekstremt højt i alle 90 minutter, og han har i de tidligere sæsoner vist han også er holdbar over hele sæsonen. Det er ikke skader der har holdt ham ude af startopstillingen. Et kig på transfermarkt viser at han udover en skade i ryggen, som holdt ham ude i 73 i kampe i 13/14 sæsonen, så har han misset 22 kampe siden 11/12 sæsonen, hvilket er ekstremt lidt. Han har på intet tidspunkt været skadet imens han har spillet i England. Det er en utrolig stabil spiller vi har med at gøre. Hvis man ser på hans ben på billedet herunder, så viser det i den grad at han er en fit fodboldspiller.

Indlægget fortsætter under billedet!

https://www.instagram.com/p/BmYlrTrg07N/?taken-by=gwijnaldum

 

Desuden taber han sjældent bolden når han er i nærkamp med en modstander. Han har teknik, styrke og snarrådighed i de situationer. Det sker utroligt tit han har bolden helt tæt under en modstander og uden de store problemer får flyttet dem og kan føre spillet videre – det virker næsten, som om han ønsker de her nærkampe fordi han ved han vinder dem og tiltrækker sig så meget opmærksomhed, at det giver rum til medspillerne.

Han er blevet farligere spiller efter han blev placeret længere tilbage på banen, hvor han nu kan komme med dybdeløb, som modstanderne ikke ser før det er for sent. Det har flere gange resulteret i farlige situationer. Jeg siger ikke det er lige så godt, men til tider kan man fornemme der er lidt Gerrard´sk over de løb han foretager. Det har dog indtil videre kun kastet et mål og et assists af sig, men jeg er sikker på vi nok skal se flere mål og assists i denne sæson.

Jeg synes han forbedrer sig hele tiden i denne sæson. Han har omsider fået scoret målet på udebane. Jeg ved ikke om han er blandt dem der løber mest, men han er uden tvivl en af dem, som tager de løb der gør mest ondt især i slutningen af kampene. Jeg frygter dog lidt at på et tidspunkt når Fabinho bliver spillet ind, så skal Wijnaldum længere frem på banen og jeg tror ikke vi kommer til at se ham spille så stor en rolle der, som vi gør, hvor han er placeret nu. Men han er omstillingsparat, som man kan se nu, hvor Henderson foretrækkes længere tilbage på banen når han starter. Jeg er ikke sikker på jeg ville foretrække Henderson der fremfor Wijnaldum. Men der er nok en grund til det er Klopp og ikke mig der er træner for Liverpool. Måske lider han lidt af det samme problem, som Milner har: han kan spille alle positioner på banen uden at falde igennem, hvilket gør at han er et ”let offer” når der skal roteres eller lige mangler en til at dække en position. Han er lidt en luksusspiller på den front, som Milner også er det. Og det kan komme til at koste ham udviklingsmuligheder.

 

Udenfor banen virker han, som en virkelig stille person. På pressemøderne siger han sjældent noget, om det er fordi han simpelthen ikke gider eller fordi han måske ikke har, mere på hjertet skal være usagt. Han sprudler i hvert fald ikke i denne disciplin. Det kan derfor være lidt sjovt at se ham med tatoveringer, masser af guldkæde og guldringe, store biler og hvad vi ellers har på nogle af hans instagram billeder, for så at se det næste i rækken, som er milevidt fra det foregående billede med et halvt bad boy look over sig. Smilet afslører ham i den grad.

Desuden er han højt respekteret i truppen. Henderson og Milner har i en lang periode været de to, som har båret anførerbindet, men Klopp valgte i løbet af ugen at lave en afstemning omkring tredje og fjerde valget i truppen. Her blev Van Dijk stemt ind, som nummer tre af spillertruppen og Wijnaldum, som fjerde man i rækken. Han kommer nok ikke til at have det på mere end en eller to gange pr. sæson, men det siger stadig noget om hans position i klubben.

Indlægget fortsætter efter billedet!

https://www.instagram.com/p/Bkgh8L6gJFR/?taken-by=gwijnaldum

Jeg er sikker på vi får stor glæde af ham i årene fremover og jeg tror vi har fundet en ny spiller der kommer til at gå rigtig meget under radaren uden at trække nogen overskrifter, men bare gør sit arbejde uden at være flashy på nogen måde. Suppleret op med en håndfuld mål og assists pr. sæson, som nok vil overgå de fleste af de andre midtbanespillere vi har rendende lige nu.

Jeg glæder mig i hvert fald til at se hans iver, fighter gen og store smil i Liverpool trøjen de næste mange år frem.

 

 

Leo Vegas Sport