Kommende kampe:

[Blog] Har Ibe en fremtid i LFC?

Ibe fik debut for 1. holdet i 2012/2013 på sæsonens sidste dag, hvor han spillede 60 min og lavede et assist, som blev det eneste mål scoret i kampen.

I 2013/2014 blev det kun til begrænset spilletid inden han blev udlejet til Birmingham fra februar og sæsonen ud. I den efterfølgende sæson blev han fra starten af sæsonen udlejet til Derby, hvor han i 24 kampe scorede 5 mål og et enkelt assist. Ganske pænt for en ung mand på kun 19 år.

Rodgers hentede Ibe hjem fra låneaftalen og han trådte ind på den store scene imod Everton og spillede, som en der var betydeligt ældre. Liverpool fans sad og klappede i hænderne. Ibe var tæt på at score hans første mål for klubben da han resolut knaldede til bolden uden for feltet, som desværre ramte stolpen.

Den drive og den teknik var noget helt specielt. På daværende tidspunkt var det ikke noget vi sukkede efter som sådan. Vi havde trods alt Sturridge og Sterling i front, som hver især kan noget med bolden. Men det var trods alt en ung knægt på blot 18-19 år der havde været udlejet til Championship. De fleste Liverpool fans var glade for, at vi havde 2 så store talenter på samme tid i Ibe og Sterling.

Sæsonen forsatte med fine præstationer og Rodgers gav ham spilletid i 12 kampe i PL, som desværre ikke kastede mål eller assist af sig. Men folk havde fået øjnene op for Ibe, som også fik spillet lidt wingback i perioder.

Ibe vs. Sterling

I sommers der blev Sterling solgt, til virkelig mange Liverpool fans store frustration, specielt hele forløbet. I dette forløb og da Sterling blev solgt begyndte der at dukke tweets og kommentarer op på forum samt Facebook, om at Ibe var et større talent end Sterling og vi ville have glemt Sterling inden vi nåede september.

Efter 3 sæsoner i Liverpool havde Sterling spillet 107 kampe og scoret 18 mål samt lavet 14 assist. Et mål i godt hver 6. kamp.

Ibe har indtil videre spillet 39 kampe, scoret 1 mål og lavet 2 assist. Det er på godt et års tid. Et mål i hver 39. kamp.

(På den officielle står Ibe noteret for 47 kampe og 3 mål, Sterling 123 kampe og 29 mål)

(Kampene der er talt med er fra PL og EL/CL. FA cuppen og Liga cuppen er ikke talt med da disse ikke figurer på www.whoscored.com)

Altså ikke just opløftende læsning i forhold til slut produktet. Men okay hvis han så bidrager med en masse andet, så kan man godt se igennem fingrene med dette og der er fortsat tid at udvikle sig i. Det var også derfor mange sad og håbede på, at denne sæson ville være Ibe´s helt store gennembrud med mål og assist. Han har fået lavet 2 mål i denne sæson et i EL og det mål der sikrede os sejren over Stoke i Liga cuppen i det første opgør.

Ibe Sterling

Denne sæson

Ibe startede sæsonen fornuftigt ud men efterhånden, som tiden gik faldt hans niveau og den iver han havde for et år siden. Jeg sad og bandede ham væk længe. Den måde han gik ind i nærkampe på, eller rettere undlod at gå ind i dem på var pinlig, at se på. Han luntede nærmest hen til modstanderne og undgik at tackle. Dette var under Rodgers det blev bedre da Klopp kom til. Men for mig er det et bevis på en spiller der ikke har hjertet med sig. Om det går godt eller skidt er underordnet, så kan man IMO altid tage arbejdshandskerne på. Her burde Ibe begynde at kigge i retningen af Milner. Selvom Milner har dårlige kampe er han forsat en af dem der løber mest og prøver så godt han kan og arbejder for holdet.

Det ændrede sig heldigvis da Klopp kom til og Ibe fik helt ny energi banket ind i kroppen. Men generelt for hans spil under Rodgers og Klopp er, at han ikke har vist noget af det han bragte i spil lige da han kom tilbage fra låneopholdet.

Han er en af de typer der gerne vil have kridt på støvlerne også søge ind i banen og udfordre sin direkte modstander. Hvilket vi har brug for, da mange af dem vi har pt er offensive midtbanespillere der gerne vil ligge centralt i banen.

Ude i frimærket der lykkes det ham relativt ofte, at komme til baglinjen qua hans fart og teknik. Men den sidste aflevering mangler ofte eller han løber ud over baglinjen. Sturridge udtalte på et tidspunkt, at han har taget Ibe under sine vinger for han manglede en der tog sig af ham, da han brød igennem. Meget sympatisk gjort af Sturridge. Om det er Ibe selv eller Sturridge ved jeg ikke, men når spillet er mere centralt i banen opstår problemerne for alvor for Ibe. Han ender ofte med at stå og kigge på hans direkte modstander (Som Sturridge også gør, han har dog et helt andet niveau) og bliver ubeslutsom og varmer bolden alt for meget. Og inden han så har besluttet sig bliver han tacklet eller lukket ned. Han foretager også underlige beslutninger når han afleverer bolden, det er ligesom om han ikke ved, hvad det næste skridt er i processen. Han bliver nød til at være mere beslutsom og udnytte den fart han har fremfor, at ville bruge teknikken hver gang.

Den sidste månedstid har han ikke været meget med i kampene og det er sjældent man tænker efter en kamp, at han VIRKELIG har vist noget. Han er ved at blive mere og mere anonym og bidrager ikke nok offensivt. Da vi mødte Stoke i returopgøret kom han ind sent i kampen og burde have en masse energi i forhold til de fleste. Men viste ikke den iver man kunne forvente når der bl.a. var forlænget spilletid i en semifinale. Det burde få selv den mest dovne angriber til at bevæge sig og kæmpe for det.

Ibe´s fremtid i Liverpool

Ibe er på ingen måde færdigudviklet endnu. Men der skal til at ske noget med hans udvikling. Der skal virkelig til at vise sig et slutprodukt på i form af mål og assist meget snart. Eller i det mindste vise at han udvikler sig, han har stået stille næsten lige siden han kom hjem fra lejeopholdet i Derby.

Hvis han ikke snart hæver niveauet så kan man godt begynde at overveje om et salg, allerede om et år kan komme på tale. Lige nu kan vi ikke tillade os at sælge ham dertil mangler vi bredde men han skal passe på, for inden længe står bl.a. Ojo og banker på døren og med de problemer klubben har, så bliver der nok også spyttet penge afsted på forstærkninger og her er Ibe en af de første der står for skud når overskudslageret skal sælges og ryddes ud i truppen, for selvom han er ung så er der andre spillere der er bedre end ham, som det giver mere mening, at beholde på nuværende tidspunkt.

Hvis der ikke bliver sporet fremgang inden december næste år, synes jeg han skal sælges og satse på nogle af de nye spillere der kommer.

 

Skrevet af Lasse Callesen

Leo Vegas Sport