Kommende kampe:

[Blog] Hvorfor kommer Liverpool i top 4

Vores nye blogger Martin Andsager giver her sit bud på, hvorfor Liverpool ender i top 4.

Om en uges tid er vi blevet meget klogere på sæsonens store spørgsmål: Lander Liverpool i top 4? Det umiddelbare svar på spørgsmålet vil være ja. Men hvorfor skal et hold, som i sidste runde stillede med en bænk, hvor Alberto Moreno, som den absolut ældste på 24 år – og et angrebshåb på 17 år. Endvidere et hold, som i 2017 har mistet sin frygtindgydende angrebsfront, som I første del sæsonen kvalte enhver modstander som en anden slange.

Svaret skal bl.a. findes i det åbenlyse, at ingen af de kommende 4 modstandere har noget på spil. Den eneste modstander som kan have noget på spil er Middlesbrough. Som landet ligger pt. vil det dog være sensationelt, hvis Boro lander over stregen – specielt med tanke på, at af de 4 resterende kampe skal Boro møde Liverpool, Man. City og Chelsea. 2 af kampene ude!
Og kigger vi holdene igennem, som Liverpool skal møde er det følgende: Watford, Southampton West Ham og Boro. På papiret ikke svære modstandere, men Liverpool har haft det svært i mod de ”nemme” modstandere.

Netop de 4 hold har allerede givet Liverpool 8 point. Isoleret ikke dårligt. Da 2 point i snit sikrer en Champions League plads. Men som James Pearce fra Liverpool echo, så rigtigt pointerede efter Crystal Palace nederlaget: ”Liverpool can’t afford any more slip-ups”. Med en Adam Lallana på vej tilbage og en Sturridge, som måske også overlever endnu en periode på briksen, så vil det forhåbentlig give Klopp angrebsmuligheder, som Liverpool har manglet i den senere tid. Senest imod Crystal Palace, hvor Coutinho var den eneste farlige spiller.

Watford er det første hold, hvor Liverpool skal stå sin prøve. I sæsonens første kamp på Anfield blev udeholdet banket sønder og sammen. Godt nok blev Watford tidligt i kampen ramt af de skulle skifte keeperen. Men kampen igennem var Liverpool flere kasser bedre end – og Watford skulle være glade for, at kampen kun sluttede med et 6-1 nederlag. Forhåbningen for en sejr kan måske også findes i, at Watford i denne sæson ikke har fået et point imod top 4 holdene.

Problemer imod Saints?

Liverpool tager imod Southampton i sæsonens 3 sidste kamp. Southampton er ikke den bedste modstander for Liverpool historisk. I sidste sæson smed vi en 2-0 føring – og tabte 3-2. Bl.a. med Mane i hovedrollen for Southampton. I denne sæson slog gæsterne os ud af Liga Cuppen qua 2 sejre. Fuld fortjent i øvrigt. I PL kampen på sydkysten var Liverpool klart bedst – og havde Sturridge været mere skarp i overtiden, så havde han sikret de 3 point. Kampens citat stod Pierre Emil Højbjerg i øvrigt for, da han efter kampen til pressen fortalte, at Liverpool var det bedste hold han havde spillet imod – nogensinde.

West Ham var i store problemer inden den første kamp på Anfield med rygter om udskiftning af Slaven Bilic. Men kampen på Anfield endte 2-2 og der var 2 ting, som kom ud af den kamp: Karius stod til dato sin sidste PL kamp for Liverpool – og Payet havde sin sidste gode action for West Ham. Ser man samtidig imod top 4 holdene, så er det kun Liverpool, som har tabt point til West Ham. Hjemme på London Stadium er West Ham blev banket flere gange. Man City tog bl.a. en knusende 4-0 sejr i Februar, og Liverpool banemænd på mandag: Watford tog en sensationel sejr på 4-2 – efter at have været nede med 2-0. Slutteligt tog Arsenal en 5-1 sejr i det hårde juleprogram. Alt i alt en kamp på udebane, som bør kunne give de 3 point.

I den første kamp, som Liverpool spillede imod Boro vandt Liverpool med 3-0 ude, og Liverpool var det klart bedste hold i hele kampen. Ser man samtidig Middelsbrough imod top 4 holdene, så er holdet ikke skræmmende. Blot 1 point har det givet bundholdet. Holdet kommer formentlig som nedrykker i PL sæsonen 2017 d. 21 maj 2017.

Ser man isoleret på det resterende program, og med de spillere, som vi kan få tilbage. Og kigger vi på de andre holds programmer, hvor de andre hold i top 7 ramler ind i hinanden på kryds og på tværs, så er vores udgangspunkt for at Champions League hymnen igen bliver spillet på Anfield klart tilstede. Lad os starte med, at nuppe de første 3 point i London på mandag.

 

Leo Vegas Sport