Kommende kampe:

[BlogInterview] Kenn Hansen

Kenn Hansen var i mange år den højest rangerede dommer i Danmark. I dag der er han tilbage i det civile liv, men han er stadig aktiv omkring det at være dommer. Han blogger på livet løs lige nu inde på http://www.lortedommer.dk, hvor han fortæller om livet, som professionel fodbolddommer og hvorfor der bliver dømt, som der nu en gang gør i forskellige situationer. Det kan i den grad anbefales at tage et smut forbi… Måske bliver du klogere på fodboldloven eller du bliver bekræftet i at dommeren har trukket dommerkortet i en automat – Hvem ved?

Vi har haft en kort snak med ham omkring dommergerningen samt at dømme Liverpool.


Du var den højest rangerede dommer i Danmark inden du stoppede, hvordan så din karriere ud?

“Jeg startede som dommer i 1997, nåede i 2D i 2005, SL i 2008, og så blev jeg FIFA-dommer i 2011.”

Hvilken kamp er den største du nåede at dømme?

“Jeg har et par stykker, som var ekstra store oplevelser. Celtic-Fenerbahce var vild. Tottenham var også sjov, men Liverpool var selvfølgelig også højt på skalaen. Samme med dengang, vi havde Spanien på hjemmebane i EM-kvalen.”

På din blog prøver du at undervise os fans i, hvad der foregår på banen og hvorfor I gør, som I gør under kampene. Er der noget du håber på, at vi fans bliver bedre til fremadrettet når vi er på stadion og den måde vi opfører os på overfor dommerne?

“Jeg tror ikke, jeg vil kunne trylle fodboldfans om til dommerfans. Men bloggen har vist mig, at der er en ret stor interesse for dommer-viden. Noget man ikke lige får andre steder. Det har faktisk været ret sjovt at fortælle om alle mellemregningerne.”

Kenn Hansen Liverpool The Kop

Kenn Hansen og Liverpool FC

Hvad er dit personlige forhold til Liverpool FC?

“Jeg har ikke noget personligt forhold til holdet, men jeg er bevidst om, at det er en af de klubber, der samler rigtig mange danske fans. Mit tilhørsforhold til dem begrænser sig til den aften i 2012, hvor jeg dømte dem på Anfield. Brendan Rogers’ første hjemmebanekamp. Solskin og helt fyldt stadion. Det er en af de helt store oplevelser, jeg aldrig vil glemme.”

Som du nævner har du dømt Liverpool FC en enkelt gang i en kamp, som endte 3-0 til Liverpool over FC Gomel. Hvordan føles det, at være på Anfield, som dommer, er det anderledes fra andre steder?

“Det er et fantastisk sted, hvor vi kunne høre You never walk alone nede under tribunen. En anden sjov lille detalje er, at porten op fra tunellen er så smal, at der ikke kan gå tre mand sammen ind. Altså mig og mit team. Så jeg måtte gå ind først. Det er jo det tætteste man kommer på at føle sig som en mega-stjerne. Næsten 40.000 mennesker, der jubler, når man kommer op. OK, jeg er klar over, at det ikke var mig, de tiljublede, men jeg har en livlig fantasi og et kort øjeblik, havde jeg mange fans.”

I et af dine tidligere indlæg på www.lortedommer.dk nævner du at i skulle være opmærksom på Suarez og hans vendinger. Hvor hurtigt går det for dig, som dommer og hjælpere når han sætter i fart?

“Han er ekstremt hurtig. Men det er jo ikke kun ham. Det er hele opspillet. Når man er vant til Superliga, er Premier League tempo noget helt helt andet. Det gælder i øvrigt også saften og kraften i deres tacklinger.”

Var der andre spillere fra Liverpool, som i var opmærksomme på – På godt og ondt?

“Skrtel er svær. Det var han også den aften. Men vi havde jo Agger på banen, og han hjalp lidt til. Det er altid en fornøjelse at møde danskere i udlandet. Det samme galt Eriksen i Tottenham, Fischer i Ajax og Simon Kjær i Fenerbache.”

De fleste kan se at Gerrard har stor autoritet på banen, men hvordan var han overfor dig som dommer?

“Meget meget sympatisk. Jeg husker ham kun som en flink fyr. Men OK, de vandt også 3-0, så der var jo ikke noget at være sur over.”

Kenn Hansen Liverpool

Kenn har aldrig set så mange fans ved deres ankomst før, som de gjorde ved Anfield.

 

Tak til Kenn Hansen.

 

Leo Vegas Sport