Kommende kampe:

[Blog] Kamoptakt Liverpool – Burnley 20/21

Alex Bruun ser frem mod kampen, som spilles torsdag den 21. januar kl. 21.00 og kan ses på XEE og online på Viaplay.

Liverpools maskine kører desværre ikke på alle cylindre for tiden, men denne gang er det ikke defensiven, den er gal med. Vores berømmede front trio skaber ikke længere store mængder chancer, og det bliver mest til halve chancer, som er langt fra at blive omsat til mål. Alle modstandere har efterhånden fundet ud af, at der skal to mand på Salah/Firmino/Mané, når de har bolden, så hvad nu? Skal Klopp ændre formation, forsøge med andre spillere eller hvad?

Mod Manchester United fik Shaqiri en sjælden start, og det synes jeg faktisk gik rigtig godt, og med Thiago har vi også noget, som ingen andre har. Nok til mål var det dog ikke.

Burnley står noteret for 4 sejre og 4 uafgjorte – og imponerende 6 clean sheets. Defensiven fejler altså ikke noget, men holdet har store offensiver problemer, og det illustreres meget godt af, at topscorer Chris Wood kun er noteret for 3 mål (29 skud på mål). Ok, man har ramt træværket 7 gange i 17 kampe, så med lidt held havde det set anderledes ud.
Burnley spiller med to fysisk stærke angriber, som er svære at håndtere, men som til gengæld ikke løber fra ret mange. Eneste reelle trusel kommer fra McNeil på venstre kant. Hvis Matip ikke bliver klar, så vil jeg vurdere, at Phillips er bedste mand til opgaven ved siden af Fabinho, hvilket også vil frigive Henderson, så han kan indtage sin faste plads på midtbanen. Så er spørgsmålet så, om den sidste plads skal gå til hårdtarbejdende Wijnaldum eller den mere kreative Shaqiri?
Jeg kunne godt tænke mig Shaq i en slags 10ér rolle med Thiago og Henderson bag sig. Selv om Burnley nok bliver meget kompakte, så kunne der godt blive lidt plads til ham mod Burnleys 4-4-2 opstilling.

Sidst vi mødte Burnley på Anfield var i juli 2020, hvor Liverpool var storfavoritter, men den ensidige kamp endte alligevel 1-1. Jeg er dog fortsat optimist og tror, der kommer hul på bylden denne gang.

Liverpool vinder 2-0

Leo Vegas Sport