Kommende kampe:

[Blog:] Liverpools januar transfervindue

Skrevet af Damien Nielsen

Tilbage i september lavede jeg en blog/vurdering over sommerens transfervindue samt status på ligaen.

Jeg mente godt, at Liverpool kunne kæmpe med om titlen og at der umiddelbart var gjort nok i transfervinduet til, at dette kunne opnåes, men også at vi var yderst sårbare i visse positioner.
Der var dog stadig grund til stor optimisme til denne sæson og jeg var ligeledes meget optimistisk med vores CL-gruppe.

Jeg vil derfor i denne blog lave en kort gennemgang af holdet både med skader men også generel status bl.a. i PL og tage et blik på Liverpools foreløbig ageren her i januar-transfervinduet.

Lad os først kigge på PL-tabellen.

Liverpool er fortsat nr. 1 i tabellen men med blot 4 point ned til Manchester City.

Et kig på programmet forude

Liverpool har 17 resterende kampe tilbage pt. hvoraf 15 er PL kampe, mens de sidste 2 er CL kampe.
Af de 15 PL kampe har Liverpool 8 hjemmekampe og 7 udekampe.

De nok mest iøjnefaldende af disse 15 kampe er Tottenham og Chelsea hjemme samt United og Everton ude.

Den fulde oversigt over vores kampprogram kan findes på vores hjemmeside.

Liverpools skadesliste

Kigger vi på skaderne i Liverpool, er det især i forsvaret, at Liverpool har været ramt – vores  skadesliste ser derfor således ud pt:

Dejan Lovren (ude med forstrækning men skulle være klar om 1-2 uger)
Joe Gomez (ankelskadet men skulle være klar om ca. 1-2 uger)
Adam Lallana (muskelskade og uvist hvornår han bliver klar)
Alex Oxlade-Chamberlain (ACL/knæskade men måske klar til februar/marts)
Rhian Brewster (ankelskade – forventes ude resten af sæsonen)

*Både Trent Alexander-Arnold og Gini Wijnaldum forventes klar til Leicester-opgøret d. 30 januar.

Lad os gå videre og ta’ et kig på på Liverpools ageren på januar-transfervinduet indtil videre…

Liverpool transfers her i januar

Den største nyhed her i januar har været salget af Dominic Solanke som røg til Bournemouth for imponerende £19m. I samme omgang udlejede vi også Nathaniel Clyne til Bournemouth. Det er efterfølgende meldt ud at manglen på spilletid var afgørende for begges vedkommende og Bournemouth er i den grad en klub der er ved at blomstre i PL.

Ovie Ejaria lejeaftale ved Rangers måtte man ophøre da Ejaria var utilfreds i klubben. Man har derfor prøvet at finde et andet sted til ham i England og her har man fået lavet en lejeaftale med Reading som spiller i ligaen under PL nemlig The Championship.
Pga. Mangel på spilletid hos den belgiske klub KAA GENT, har man lavet en ny lejeaftale til vores unge talent Taiwo Awoniyi, som skal tilbage til en klub, han tidligere har spillet for i Belgien nemlig Royal Excel Mouscron. Awoniyi mangler stadig at få betydeligt mere spilletid før han kan gøre sig forhåbninger for at få en arbejdstilladelse i England.
Konkurrencen hos vores talenter i målet er også øget over de seneste par år, så nu har man besluttet at udleje Kamil Grabara som skal en tur til Superligaen og mere specifikt AGF, som længe har vist interesse i Grabara.

Debat/dilemma i Liverpool:

Så mit spørgsmål nu er:  Skal/bør Liverpool gøre noget nu på transfermarkedet som kan hjælpe med at bære dem over målstregen (til en titel)?

Det er nok et af de store samtaleemner  omkring Liverpool pt.

Er der egentlig overhovedet et behov for at Liverpool skal gå på indkøb her i januar?

Eller vil det i så fald kun blive betragtet som et panikindkøb og at Liverpool har en stærk nok trup til at få dem over målstregen til deres første store titel siden 2005?

Jeg betragter personligt ikke at en af opfattelserne som mere rigtig end den anden.

Men jeg vil dog give mit personlige overblik over hvad jeg føler for ”nu og her” ved at gå lidt i dybden på ”svaghederne” i truppen.

Et kig på hvad der mangler af forstærkninger i truppen:

Først og fremmest vil jeg starte ud med at beskrive min kæmpe lettelse og begejstring over at se truppen klare sig gennem hele vinterperioden ubesejret. Jeg var sikker på at vi ville halte pga. Bredden og var vi en smule uheldige med skader, var jeg sikker på, at vi ville halte efter City efter nytår.

Her må jeg erkende, at jeg tog fejl.

For selv med en skade til Joe Gomez som må siges at have blomstret op under hele efteråret ved siden af klippen (Dijk) og efter min mening også er Englands bedste centerback, så klarede forsvaret ALLIGEVEL skærende og var aldrig rigtig udfordret. Yderst imponerende!

Men imod de allerstørste har vi været udfordret (her tænker jeg Chelsea, City, PSG og Napoli) – her halter bredden men også specielt vores midtbanetrio med Wijnaldum, Henderson og Milner har været udstillet i disse kampe. Det var vel kun hjemmekampen mod Napoli, at det har virket med de 3.

Ift. Bredden vil jeg dog fastholde min mening fra i sommers, nemlig at vores bredde ikke er blevet større eller på sin vis bedre. Vi ved nok alle nu hvilke transfers Liverpool foretog sig sidste år, men tager vi lige spillerne en-for-en, så er det dog for mig indiskutabelt, at vi stadig halter gevaldigt på bredden.

Sidste januar tilføjede vi Dijk men i sommers solgte vi Klavan. Vi solgte Coutinho, men som vi stadig mangler at få ”erstattet”. Shaqiri har dog været en yderst god tilføjelse. Emre Can smuttede i sommers og vi fik tilføjet Fabinho. Vi har måtte undvære Ox til langtidsskade, men vi fik tilføjet Keita (som dog også har været ramt af skader). Vi fik hentet Alisson men udlejede Karius.
Når man så samtidig udlejer samtlige af vores kantspillere, som kunne have haft en plads på bænken samt sælger/udlejer Ings og senest udlejer Clyne, så synes jeg absolut, at vi mangler flere indkøb.

Jeg er stadig målløs/rystet over, at man stadig ikke har hentet en direkte udfordrer/afløser til vores front 3 (desværre ikke noget hverken Origi eller Sturridge har niveauet til).

Det skal dog lige tilføjes, at jeg forstår nogenlunde, hvorfor man har gjort de ting – men derfor mangler tilføjelserne stadig.

Jeg er stadig af den opfattelse at udlejning af Clyne, var med til at få prisen op for Solanke.
Jeg er også af den opfattelse, at Klopp ikke holder på spillere, som gerne vil væk/søger mere spilletid.
Det er bl.a. også derfor Solanke blev solgt, Ings ligeledes og jeg er helt overbevist om, at Clyne også hører ind under her. Timingen var desværre bare elendig både med den ”uforudsigelige” efterfølgende skade til Trent, men tænker også at Bournemouth har været yderst presset med at finde en erstatning hurtigst muligt, da begge deres højre backs sidder ude med længere skade.

Taler vi formationer er 4-3-3 en fin løsning mod de mindre hold. Men som dette hold konstant udvikler sig og hvor Klopp benytter sig mere af 4-2-3-1, er det også en formation der kræver betydeligt mere af midtbanen.

Vi mangler stadig at se Keita falde til på holdet, men som er noget, vi kan håbe sker snarrest eller senest til næste sæson. Men i løbet af efteråret, som vi har bevæget os over i en 4-2-3-1 formation, er jeg faktisk i tvivl om det er noget der vil fungere med Keita? Der er jeg allerede nu betydelig mere fan af Wijnaldum og Fabinho konstellation som de 2 bærende midtbanespillere. For kreativiteten og selvtilliden hos Fabinho vokser for hver kamp – en spiller som jeg fornemmer i nærmeste fremtid står for skud i vores blogs ”derfor elsker jeg x-spiller”.

Som jeg nævnte tidligere med vores midtbane-trio (Henderson, Milner og Wijnaldum), er det ikke en trio jeg er specielt fan af. Slet ikke i de store kampe. Det fungerer dog ”fint” mod de mindre hold.
Henderson oplever jeg ofte er et samtaleemne når der snakkes om svagheder på holdet. Jeg skal også indrømme at jeg ikke er en større fan af Henderson. Men jeg mener, han har løftet sig de seneste uger og er en fin spiller – til bredden.
Milner er jeg stor fan af, men vi må indse at manden på sigt nok vil få mere af en bi-rolle på førsteholdet.

Men hvilken fantastisk breddespiller at have!

Wijnaldum mener jeg, har været vores bedste midtbanespiller indtil videre i sæsonen (Fabinho indhenter). Men det er som 6’er – af en eller anden grund får vi ikke det ud af ham, som han leverer for Holland.
Han mangler i den grad kreativiteten. Til gengæld er hans rolle på holdet for mig nu indiskutabel .
City kan ikke undvære Fernandinho,- jeg mener bestemt ikke vi kan undvære Wijnaldum (i de større opgør).

Men vi mangler ”dåse-åbneren” på holdet. Måske er Ox løsningen på sigt, men han er endnu uprøvet i 4-2-3-1 formationen. Vi ved endnu ikke, hvad han kan levere efter sådan en stor skade.
Men afhængig af hvor du placerer Firmino i den formation, så har vi umiddelbart kun Ox og Shaqiri som 10’ere. Jeg føler, vi mangler en som for alvor kan sætte sig på førsteholdet til de store kampe.
Jeg er ikke helt overbevist om at Shaqiri er en ”klopp spiller”. Det er en personlig vurdering, men jeg tror Shaqiri var ment som en lappeløsning i sidste sommer, da man ikke fik Fekir og i stedet gik all-in på Alisson. Derfor blev Shaqiri en ”no-brainer”. Jeg synes heller ikke Klopp anvender Shaqiri nok og det har blot tilføjet til min overbevisning.
Jeg tror også Lallana er væk inden for et års tid og har derfor ikke nævnt ham som mulighed. En skam men vores hold har simpelthen udviklet sig for meget til Lallana egenskaber (og så er der mængden af skaderne).

Til vores front 3 kan jeg ikke se en umiddelbar erstatning til nogen af dem, men jeg mener bestemt, at der skal kigges efter 1 eller 2 der kan konkurrere med dem  – mere specifikt Mane. For vores bredde halter gevaldigt, når vi snakker om fart/sætte spillere af. Vi har Salah og Mane som decideret kantspillere. Til sammenligning har City 4 kantspillere i Sterling, Sane, Mahrez og B. Silva.

Jeg forventer desuden at både Origi og Sturridge er væk til sommer, mens Brewster stadig er et stort spørgsmålstegn. Der kan vel ikke være nogen tvivl om, at der bliver hentet ind til vores front 3 til sommer?
Forsvaret har stortset været sprudlende denne sæson. Men på trods af det er det her, jeg føler, vores bredde er svagest.
Moreno er væk til sommer og jeg tror Clyne følger ham.
Jeg har været yderst kritisk af både Matip og Lovren længe før denne sæson gik i gang og kan ikke udtrykke nok hvor HELDIGE vi er, at vi har Dijk dernede.
Der er simpelthen for langt i niveau fra Dijk og til vores nr. 3 på listen (som joh i bund og grund er en kamp mellem Matip og Lovren om hvem som er fit først).
Så jah mit problem med Matip er, at han er enorm skadesplaget – Lovren misser også en del kampe, men har bare også den tendens til at lave en stor fejl. Specielt mod bedre modstandere. Jeg kan godt leve med 1 af de 2 til bredden. Men ikke dem begge!
Joe Gomez statistik er desuden heller ikke så positiv på skadesfronten i en så ung alder.

Til at runde af kan man sige, at Mignolet er en ”ok” backup som målmand. Det eneste problem er, at han ikke passer ind til vores spillestil. Han forsøgte i FA-cup kampen, at sætte spillet hurtigt i gang osv. Men det er slet ikke der hans evner er. På sigt er det også en position jeg tænker kan forstærkes.

Skulle Klopp mon overveje at hente Pepe Reina tilbage?

Nu har jeg talt nok om hvorfor jeg ønsker tilføjelser. Men er det noget der er brug for HER OG NU?
Min største bekymring er stadig, at vi er for afhængige af enkelte spillere. Men jeg kan også følge, at man ikke ønsker at skabe unødvendig uro på holdet, hvilket kan ske i panikkøb. En spiller med den forkerte mentalitet/egoisme, som blot vil til Liverpool, fordi titeludsigterne omsider ser gode ud. Det er bestemt det sidste, jeg ønsker, der skal ske. Nogle vil måske kalde det en ”vindermentalitet”, men det er bl.a. sådan en mentalitet, jeg mener har plaget United de sidste mange år.

Opsummering:

Stod det til mig så kort og det lange er = JA! vi skal simpelthen have bedre alternativer til bredden, for der er INGEN ide i at have en bredde, når den bredde alligevel ikke står til rådighed/eller er god nok.

Helt seriøst,- Hvad gør vi, hvis vi mister Dijk til en længere skade !? Eller Salah!?

Afstanden i kvalitet mellem vores førstehold og vores bredde, er stigende og er bl.a. grunden til at vi konstant ryger ud af cups. Så kan vi sige, vi har været uheldige i visse lodtrækninger, men de type modstandere skal man joh møde på et eller andet tidspunkt alligevel?.

Jeg er stor fan af Klopps tilgangsmåde og såmen også lappeløsninger grundet Liverpools situation sidste mange år. Men vi er nu 3½ år inde i Klopps projekt, hvor vi også bare, er ved at nå et punkt, hvor der skal begyndes at tænke i titler. Liverpool bliver altså nu anset som en titelkonkurrent til både CL og PL udefra.

Hvor længe er det lige siden det sidst er sket?

Alt den kredit skal selvfølgelig tilføjes til Klopp, men jeg bliver bare nød til at sætte spørgsmålstegn til, hvor længe der er råd til at tænke i lappeløsninger?

Vi er altså ved at være blandt de rigeste/bedste klubber i verden? Der ser man sjældent klubber lave lappeløsninger pga. 1 skade til holdet.

Økonomisk var det sidste sommer at Liverpool for første gang kom i en negativ balance på transferindkøb med over £100m, da vores salg for en gangs skyld ikke fulgte med. Det var lækkert at se – men også nødvendigt!

Men der bør stadig være masser af penge at bruge af.

Liverpool står faktisk til at sætte en ny historisk verdensrekord i netprofit ifølge Inside Football med over £100m bl.a. grundet Michael Edwards fantastiske evner på transfermarkedet, som ironisk nok og bemærkelsesværdigt kan blive overgået igen denne sæson.

Der skal dog handles med omhu hvor Brexit lurer og nok også er med til at sætte en gevaldig bremser i potentielle handler pt. (både indkøb og salg). Markedet kan se fuldstændig anderledes ud når Brexit-situationen omsider falder på plads for fodboldklubberne og hvor mange britiske/udenlandske spillere man må have. Endnu en logisk grund til at det kan være yderst fornuftig at afvente med indkøb pt.

I stedet for decideret handler bør der egentlig også være større fokus på vores førstehold og de efterhånden mange fremragende kontraktforlængelser, som klubben har formået at få lavet over det seneste godt og vel halve år.
Klubbens foreløbig fremtid er nu sikret for de næste del år, hvilket absolut skal krediteres.

Man skal blot tage et kig mod specielt Arsenal, men måske også snart Chelsea (Hazard), hvor klubberne bliver presset til at sælge ud af deres bedste spillere. Arsenal står stadig til at miste flere stamspillere gratis til sommer.

Til sammenligning står vi kun til at miste Moreno, Markovic, Sturridge, Randall og potentielt Milner til sommer på en fri transfer. Som jeg ser det, er det kun Milner der vil være et betydeligt tab – men jeg tror der bliver forlænget med ham igen. Nyd da også lige dette billede for en stund!

 

Til billedet kan der desuden tilføjes Trent Alexander-Arnold (2024), Henderson (2023) m.f.
Til at slutte af med, vil jeg sige, at jeg kun forventer en enkelt tilføjelse eller 2 her i januar, som går til akademiet. Der er dog en uge ca. til at blive overrasket. Tiden må vise om det er det rigtige at gøre, men Klopp og holdet har gjort sig mere end fortjent til vores troskab på projektet og udvise yderligere tålmodighed i kampen om vores første titel under Klopp selvom det rummer mig lidt i baghovedet.
Men det kan jeg nu godt leve med så længe resultaterne flasker sig uanset hvor ”ukønt” det til tider kan være at være vidne til. Forhåbentlig fortsætter vi vores 4 pointsføring sæsonen ud og så kan titlen blive den perfekte fødselsdagsgave til mig d. 4 maj, når vi møder Newcastle J

Hvis I lykkedes med at nå hertil i teksten, vil jeg sige stor tak for jeres interesse/tålmodighed til at læse denne blog og håber I fik noget ud af den.

YNWA Reds!

Leo Vegas Sport