Kommende kampe:

[Blog] Månedens spiller: August – Mané

Kort om månedens spiller, som er noget nyt vi har startet op. Vi bloggere finder 4 nominerede, som vi synes har været de bedste den forgangne måned hvor efter vi lader brugerne af vores Twitter konto og Facebook side stemme. Her efter laver vi et indlæg omkring spilleren, som har vundet. Vi håber I tager godt imod det.

Med et klart flertal af stemmerne vandt Sadio Mané afstemningen på både Twitter konto og på vores Facebook side.

Vi kan desværre ikke vise reactions her på siden (som er blevet brugt til at afgive stemmer med), men kan sige at Mané da dette indlæg blev skrevet havde 201 stemmer, Firmino 16, Coutinho 11 og Lovren 8. En jordskredssejr til Mané.

[fb_plugin post href=https://www.facebook.com/LFCFCDB/photos/a.361465650637978.1073741826.217207925063752/1011044922346711/?type=3&permPage=1]

 

Indtil videre er det blevet til to Premier League kampe og en enkelt EFL cup kamp for Mané. I de tre kampe er det blevet til et mål og to assists. Hvilket i den grad er godkendt når man tænker på han først lige er kommet til klubben.

Jeg var faktisk på ingen måde overrasket over, at Mané løb med så mange af stemmerne. Det var faktisk sværere at finde dem han skulle op imod da vi skulle finde de nominerede.

Meget af dette indlæg vil lige så meget handle om, hvad Mané bidrager med til Liverpool efter sit skifte, som det han har præsteret. Dette hænger sammen med, at han giver spillet noget af det vi har manglet i mange kampe i sidste sæson og det er svært ikke, at komme ind på nogle af disse ting, da de også spiller ind både nominering men også stemmerne der er afgivet.

Statistik

Indtil videre har han i denne sæson præsteret at lave 2,5 driblinger pr. kamp i Premier League ifølge Whoscored.com (de har ikke tal fra EFL cuppen og træningskampe med). Han er den spiller i Liverpool truppen med det højeste antal. Sturridge er nummer 2 med 2 driblinger pr. kamp. Men udover det så trækker han også mange frispark, hvor han indtil videre er blevet standset af en modstander 4,5 gange, det er næsten 3 gange så mange gange som Lovren og Firmino (1.7 pr kamp) der er de næstmest taklede.

Hans afleveringsprocent er dog i den lave ende med 76,4% men det afspejler også, at han ofte er langt fremme på banen, hvor´der spilles med masser af risiko, samt det at han bliver oftest bragt i spil når vi nærmer os feltet, hvor pladsen bliver mindre og der skal mere præcision i for, at en medspiller får bolden.

Sadio-Mane-684663

Hvad bidrager han med?

Lige fra første fløjt har han vist sig værende et klasse indkøb af Klopp og det indkøb, som har slået igennem. De andre har ladet lidt vente på sig indtil videre. Mané har budt på ekstrem høj fart, aggressivitet, skud og øje for medspillerne.  Han startede stille og roligt ud med et flot solomål imod Arsenal, hvor han på nemmeste vis sætter to Arsenal spillere og sparker den sikkert ind i det lange hjørne imod en af ligaens bedste målmænd. Det er godt nok noget af en måde at stemple ind på i Liverpool. Og her har undertegnet ikke engang kigget i retningen af træningskampene, hvor der bestemt også var lyspunkter.

Mané har også givet holdet noget af det vi manglede i sidste sæson: fart og direkte spil. Der er ikke så meget pis med ham virke det til og han sætter let sin direkte modstander. Både pga. han er fandens hurtig, men også fordi han har en god teknik. Imod Burton Albion der fik han Burton spillerne til, at ligne statuer med sin fart. Der var især en enkelt situation, hvor han kommer ned i fart omkring det lille felt og så accelerere og smutter forbi modstanderen og finder Origi tæt under mål. Det fik en til at tænke tilbage på Torres i Liverpool tiden, hvor han tog et træk til siden og ellers fik sat sin direkte modstander og sparkede bolden i kassen.

Folk blev allerede nervøse efter én kamp i klubben da han blev skadet til træning og slog skulderen. Det siger ikke så lidt om hvilket niveau han viste i Arsenal kampen, at internettet blev grebet af panik. Heldigvis viste det sig kun, at være slaget og han missede kun Burnley kampen for at spare ham. Mon ikke han kunne have været et lyspunkt på et skuffende Liverpool hold i den kamp?

Mané forsøger hele tiden at være i bevægelse og gøre sig spilbar for medspillerne og er ofte en afleverings mulighed, som bliver brugt når han kommer ude fra kanten og trækker ind og/eller ned i banen for at finde rum, som samtidigt giver plads til at Clyne kan trække frem og udnytte det rum. Han har også øje for de små åbninger der er mellem modstandernes forsvar, bl.a. finder han Origi i dybden imod Burton Albion, som desværre ikke får et særligt godt træf på den. Der har været flere af disse afleveringer, hvor medspillerne lige skal lære ham, at kende. Når det kommer er jeg sikker på vi kommer til at se rigtig mange chancer opstå.  Coutinho kan finde de samme huller, Mané har bare den fordel at han skærer så hurtigt ind i banen, at forsvaret ikke kan nå at lukke ham ned, som de kan med f.eks. Coutinho til tider.

 

Arbejdsraseriet

Jeg har været meget imponeret over hans energi i det defensive arbejde og han tager gerne en slåskamp hvis det er nødvendigt, hvilket også leder mig til en af de ting, som indtil videre er sprunget i øjnene, som han skal arbejde med: manglende rutine. Han er ivrig og pga. den hurtighed han har i fødderne kan det blive skide godt. Hvis nu bare Vorm i Tottenham målet ikke var så hurtigt ude af feltet kunne det være endt med en scoring til os eller en udvisning til Tottenham. Men vi så også at farten gør ham overmodig. Trækker et korrekt gult kort og fortsætter efterfølgende med at lave 2-3 dumme frispark, som alle godt kunne have givet endnu en ostemad og en tidlig tur i bad. Men man skal passe på man ikke tage farten ud af hans spil for det er det der gør ham så fandens god.

JS96455720

Mané har uden tvivl været Liverpools bedste spiller i august måned, hvor mange andre spillere i klubben har leveret på et hæderligt niveau, mens nogle har været under niveau og skal til at finde det gode spil frem. Jeg håber i hvert fald der kommer mere kamp om månedens spiller i næste måned, da vi har brug for, at flere spillere levere på et højere niveau end hidtil.

 

Skrevet af Lasse Callesen

Leo Vegas Sport