Kommende kampe:

[Blog] Månedens spiller for oktober 16/17

I har valgt Coutinho som månedens spiller i Liverpool.

Da dette indlæg blev skrevet d. 1/11 havde Coutinho 93 stemmer, Matip 29, Henderson 21 og Lallana 18. I meget klar sejr i afstemningen.

For Coutinho blev det til et enkelt mål og to assists for ” The Magician”.  Målet blev scoret imod West Bromwich Albion og de to assists faldt i weekendens kamp imod Crystal Palace.

Coutinhos niveau den sidste måneds tid har vel nok været noget af det højeste vi har set ham spille i hans Liverpool karriere. Han har nærmest ikke sat en fod forkert. Eller der var lige en enkelt kamp imod WBA hvor han godt nok fik brændt et par kæmpe chancer. Der burde han nok have sat mindst en mere bold i kassen.

Men Coutinho er begyndt, at tage endnu mere ansvar og ikke mindst i større dele af kampene. Han har haft lidt tendens til førhen at skubbe ansvaret over på nogle af medspillerne i periode og isolere sig selv lidt. Det ser vi ikke nær så meget mere fra ham. Og det er virkelig glædeligt, at han nu tør gå ind og styre spillet i en endnu større grad og er gået væk fra periodevis, at gemme sig under kampene.

Lovren har udtalt at Coutinho er den bedste spiller pt i Premier League. Om det er sandt vil jeg lade jer vurdere. Men han har været outstanding i oktober måned for Liverpool.

2016-10-22t170918z_120157758_mt1aci14648939_rtrmadp_3_soccer-england-liv-wba

Den eneste kamp, hvor han IMO faldt lidt igennem var imod Manchester United, i øvrigt på en midtbane der ikke dominerede eller flottede sig gevaldigt i første halvleg. Her spillede han også de første 60-65 minutter ved siden af Henderson og Can på midtbanen inden Lallana kom ind og han kom længere frem på banen. Det var mest af nød da Lallana og Wijnaldum begge var skadet op til kampen. Han gjorde det skam ganske hæderligt, men man kunne godt se, at han skal placeres længere fremme på banen og tættere på mål, hvor hans evner for alvor kommer i spil. Måske han med tiden kan blive bedre dernede, men lige nu skal han være langt fremme på banen.

I de resterende kampe har han været her, der og alle vegne.

Jeg er spændt på om Coutinho kan holde fast i sit høje niveau over en længere periode. Vi ved alle hvad han kan, men han har det med at blomstre op i perioder mens han i andre viser, at bundniveauet kan være ret lavt forstået på den måde, som før nævnt, at han gemmer sig i kampene. Det er noget af det han mangler for, at komme helt op på den øverste hylde når man snakker om de bedste spillere i verden.