Kommende kampe:

[Blog] Optakt: Arsenal – Liverpool

Så er ventetiden snart forbi. Den nye sæson står for døren, og selvom sæsonen desværre starter som den sluttede – nemlig uden tilskuere, så er der stadigvæk et trofæ på spil. Liverpool skal nemlig i aften forsøge at sikre sig Community Shield-trofæet, når Arsenal venter på et mennesketomt Wembley.

Der er kampstart kl. 17:30 og kampen vises på 6’eren, mens den ligeledes kan streames på Viaplay.

Andreas Ørntoft kigger frem mod kampen.

I aften spiller Liverpool deres første betydningsfulde kamp i 2020/21-sæsonen. Der er ofte diskussioner om, hvorvidt Community Shield reelt set er et trofæ, som er værd at samle på – ikke desto mindre, vil de røde fra Merseyside gøre alt hvad de kan, for at sikre sig det 8-kantede trofæ.

Hverken Liverpool eller Arsenal har haft optimale betingelser frem mod aftenens kamp, da Corona-situationen fortsat holder fodboldverdenen i et jerngreb. Ingen af holdene har haft tid til at spille mere end 2 venskabskampe, så derfor skal man heller ikke forvente champagnebold i aften.

For Liverpools vedkommende, har man blot spillet 2 kampe, på deres små 2 ugers træningstur til Østrig. Det blev til en 3-0 sejr over Stuttgart, mens de blot formåede at spille 2-2 mod RB Salzburg. Spillet har generelt været som man kan forvente i en pre-season, men forhåbentlig er det værste rust banket af.

Liverpool har en række af spillere, som fortsat er at finde på skadeslisten. Her er der tale om: Henderson, Matip, Trent, Chamberlain, Origi, Shaqiri og Wilson. Van Dijk måtte udgå en times tid inde i seneste træningskamp med et flækket øjenbryn, men han skulle gerne være klar til kamp. Trent vil muligvis være at finde på bænken, som den eneste af dem på skadeslisten, men det er fortsat usikkert – og det er helt sikkert, at han i hvert fald ikke starter inde.

Kigger vi på min forventede opstilling så ser den sådan ud:

Selvom Klopp har har givet udtryk for, at aftenens kamp blot er en træningskamp af lidt mere betydelig karakter, så tror jeg fortsat, at han vil stille med stærkest mulige opstilling. Jeg er en smule i tvivl om, hvorvidt Wijnaldum bliver afløst af Milner. Samtidig har jeg en drøm om, at Brewster kunne få lov at spille med Mané og Salah på kanterne, men den er trods alt mere tvivlsom end den førstnævne tvivl.

Forsvaret har i opstarten set en smule rusten ud, hvor Neco Williams i flere sekvenser har været udfordret defensivt. Samtidig har der ikke været balance på midtbanen, hvor Fabinho har lavet flere uprovokerede fejl. Dette har de røde fra Merseyside forhåbentlig fået justeret på træningsbanen, så de er klar til at løfte endnu et trofæ.

Det er svært at spå et resultat, og for at være helt ærlig, så rammer jeg sjældent hovedet på sømmet mht. mine forudsigelser om resultatet. I skal alligevel ikke snydes for mit bud:

Liverpool vinder 3-1.

God kamp derude!

Leo Vegas Sport