Kommende kampe:

[Blog] Optakt: Atletico Madrid – Liverpool

Ventetiden er ovre, og Champions League er endelig tilbage på programmet. Det er 1/8 finalerne, der i aften sparkes i gang, og de røde fra Merseyside skal en tur til Spaniens hovedstad, hvor de møder Atletico Madrid i det første af to opgør.

Der er kickoff kl. 21:00 og kampen vises på TV3+, hvor optakten starter kl. 20:00.

Andreas Ørntoft ser frem mod aftenens opgør.

Den velkendte Champions League-hymne vender atter tilbage til stuerne, når Liverpool i aften skal på en svær opgave. Jürgen Klopps tropper skal forsøge at bide skeer med Diego Simeones rød/hvide drenge, som vil gøre alt for at gøre livet svært for Liverpool, som efterhånden ridder på en tsunami af selvtillid.

I den hjemlige liga er Liverpool 25 point foran Manchester City på 2. Pladsen, og selvom intet får mig til at drage konklusioner før mesterskabet matematisk er i hus, vil jeg stadig mene, at den store pointforskel er en væsentlig faktor frem mod tirsdagens kamp. For alt i mens Liverpool befinder sig komfortabelt i toppen af deres liga, kæmper Atletico for at holde sig inden for top 4, som netop giver adgang til næste års udgave af Champions League.

I lørdags var Liverpool tilbage på grønsværen efter en velfortjent ferie, hvor de solbrune Liverpool-spillere efter slid og slæb kunne hive en 0-1 sejr og 3 point med hjem til Merseyside. Det blev som forventet en kamp, hvor Liverpool lige skulle banke ferierusten af sig, og selvom præstationen ikke var til mere end 4 på karakterskalaen, viste de på ny deres enorme vindermentalitet. De mangler nu ”kun” 5 sejre ud af de sidste 12 kampe for at kunne kalde sig engelske mestre.

På skadesfronten var vinterpausen også kærkommen, da spillere som Keita, Milner og Mané alle var tilbage i truppen. Dermed er det i realiteten kun Shaqiri, som fortsat er at finde på skadeslisten.

Jeg forventer, at Liverpool foretager to ændringer i opstillingen i forhold til lørdagens kamp, hvor Mané erstatter Chamberlain på venstrekanten, mens Fabinho erstatter Keita på midten. Dermed bliver det en rugbrødsmidtbane, hvor jeg tror det store slag skal slås.

Samtidig vil man have både Chamberlain og Keita til rådighed på bænken, hvis behovet for offensive kræfter skulle opstå.

I forhold til aftenens modstander, Atletico Madrid, er det et hold som er inde i en mindre formmæssig nedgang. De har blot vundet ét af deres seneste 5 ligaopgør, men alle der har fulgt bare en smule med i europæisk fodbold de sidste mange sæsoner ved, at Diego Simeone om nogen ved, hvordan man sætter et hold op til en Champions League kamp.

Diego Costa har været ude med en skade, men er meldt tilbage i træning. Verdens dyreste teenager, Joao Felix er også meldt ude med en skade, mens deres engelske højre back, Kierran Trippier ligeledes vil være at finde på skadesbænken.

Der er ingen tvivl om, at Atletico i første omgang vil forsøge at holde Liverpool fra at score. Omvendt ved Atletico også, at Anfield er et af de sværeste steder at spille for tiden, hvorfor de også er tvunget til at få et godt resultat på hjemmebane, hvis de skal give sig selv et godt udgangspunkt inden returopgøret.

 

Jeg spår, at det bliver en taktisk affære, hvor et tidligt mål til Liverpool vil åbne kampen op.

Kampen ender 1-1

 

Leo Vegas Sport