Kommende kampe:

[Blog] Optakt: Liverpool – Arsenal

I aften tager vi imod Arsenal i Premier League. Kampen spilles på Anfield og fløjtes i gang kl. 18:30.

Kampen vises på TV3+, mens den også kan streames på Viaplay.
Kampen kommenteres af Carsten Werge og Jan Mølby.

 

Optakt
Andreas Ørntoft ser frem mod aftenens møde med The Gunners.

På papiret ligner det umiddelbart en glimrende sæsonstart for Liverpool. Vi har allerede hevet UEFA Super Cup-trofæet hjem, mens vi har gjort rent bord i Premier League sæsonens to første kampe. Det har dog ikke kun været en dans på roser for de røde fra Merseyside, hvor særligt forsvaret ikke helt har formået at genfinde storformen fra 2018/19 sæsonen, hvor man formåede at lave hele 21 clean sheets. Det har ikke ikke været helt så uigennemtrængeligt som sidste sæson, og Van Dijk var da også ude efter Super Cup finalen og pointere, at der var for stor afstand mellem kæderne.

Senest mod Southampton spillede vi en mildest talt horribel 1. Halvleg, hvor især den manglende kreativitet på midtbanen blev udstillet. Dette blev der dog rettet op på i 2. Halvleg, hvor sejren nok også var blevet hevet stensikkert i land, hvis ikke Adrian havde skabt unødvendig spænding, med hvad der bedst betegnes som en helkikser.

Til trods for vanskeligheder i bagkæden, har vi altså ikke desto mindre formået at skrabe 6 point ud af 6 mulige sammen, hvorfor vi også i skrivende stund topper tabellen á point med netop Arsenal.

Skadeslisten

Ift. En potentiel Start XI, kan vi starte med at kaste et blik på skadeslisten, som indeholder både Alisson og Keita, mens Nathaniel Clyne er ude med en langvarig skade.
Skaden til Alisson som indtraf små 40 minutter inde i åbningskampen med Norwich har givet plads til den nyankomne Adrián, som pånær én enkelt brøler mod Southampton har gjort det ganske glimrende.

Keita, som igen er ude med en skade, havde jeg personligt virkelig set frem til at opleve i denne sæson. Jeg var, og er i realiteten stadig overbevist om, at 2019/20-sæsonen, er den sæson hvor han virkelig får sit gennembrud i den røde trøje. Desværre har endnu en skade fået mig til at tvivle på, om han rent fysisk kan klare mosten i hvad der må betegnes som verdens hårdeste liga. Lad os håbe, at han snart vender tilbage til grønsværen, og gør al min tvivl til skamme.

Min Start XI

I min potentielle Start XI’er til kampen mod Arsenal, tror jeg egentlig, at Klopp beholder de bagerste 5 fra kampen mod Saints. Den eneste som måske er på vippen er hvorvidt Trent eller Gomez skal starte på højre back, hvor en Gomez måske bedre kan hamle op med Arsenals hurtige frontfolk. Jeg vil dog mene, at Liverpool skal frem over stepperne, og her er Trents evindelig gode højre fod enorm vigtig.

På midtbanen tror jeg til gengæld på en større udskiftning, da Milner-Gini-Chamberlain sammensætningen ikke umiddelbart var en drømmekonstellation. Jeg går med Fabinho-Hendo-Chamberlain, da jeg tror de vil kunne vinde kampen om midtbanen med en god blanding af vilje og power.

Som det også er sagt så mange gange før siger de forreste 3 næsten sig selv, og derfor behøver det heller ikke en længere forklaring. Mané-Firmino-Salah. Det kan dog tilføjes, at Firmino har scoret 8 mål i sine sidste 8 kampe mod Arsenal, så mon ikke vi får én eller to fra vores kære brasilianer?

Modstanderen

Arsenal er svære at spå, og de kommer også fra et transfervindue, hvor de for en sjælden gang har haft de store spenderebukser på. Man har bl.a. hentet Nicolas Pepe i Lille og David Luiz i Chelsea, mens man også har hentet Dani Ceballos på en lejeaftale hos “Los Blancos”.

Arsenal har ligesom Liverpool gjort rent bord i sæsonens første 2 Premier League kampe, dog heller ikke helt uden vanskeligheder. Så ingen tvivl om at Arsenal kommer til Anfield med en masse selvtillid, men min mavefornemmelser siger mig, at Liverpool kommer til at køre Arsenal over, for hvis både Liverpool og Anfield bringer deres A-Game i aften, så er der kun meget få hold i Europa som kan følge med, og her er Arsenal altså ikke iblandt.
Jeg tror på en 3-1 sejr til The Reds. 

Skal du ud og se kampen med nogle kammerater, eller vil du bare gerne se de røde fra Merseyside på ægte Liverpool-manér, så kan du evt. tage et kig på vores Pubguide. 

God Kamp!

Leo Vegas Sport