Kommende kampe:

[Blog] Optakt: Liverpool – FC Midtjylland

Så er det i aften, at Liverpool-spillerne tager i mod ulvene fra Heden, når 2. runde i dette års Champions League-gruppespil løber af stablen.

Kampen bliver fløjtet i gang kl. 21:00, og den bliver vist på TV3+, mens den ligeledes kan streames på Viaplay.

Andreas Ørntoft ser frem mod aftenens kamp.

I aften bliver en ekstra speciel oplevelse for os danske Liverpool-fans, når de røde fra Merseyside tørner sammen med de danske mestre fra FC Midtjylland. Der vil især være nogle splittede fans fra Herning, som omvendt også befinder sig i hvad man må kalde en win-win-situation, i ordets bogstaveligste forstand.

Liverpool startede dette års Champions League med en 1-0 sejr i Amsterdam, som blev sikret ved et yderst (u)heldigt selvmål af Ajax’ Tagliafico. Det var bestemt ikke prangende spil fra Liverpools side, men den nye forsvarskonstellation var fortsat ny, og samtidig var der skiftet grundigt ud på midtbanen, så det var forventeligt, at spillet ikke flød på samme måde, som det tidligere har gjort.

Samtidig skiftede Klopp hele fronttrioen ud på samme tid efter 60 minutter, hvilket gav plads til henholdsvis Jota, Minamino og Shaqiri, som alle gjorde en fin figur i de resterende 30 minutter.

I weekenden vandt Liverpool endnu en snæver sejr, da de besejrede Sheffield United med 2-1. Endnu en gang var VAR på spil, og ikke-overraskende, var den på ny imod Liverpool. De røde fik dog kæmpet sig tilbage, og med et fint hovedstød blev nyankommne Diogo Jota matchvinder til slutresultatet 2-1.

Klopp forsøgte sig med både Mané, Firmino, Salah og Jota på samme tid, men det var lidt som om, at de ikke rigtig kunne finde harmonien, og samtidig efterlod det midtbanen med Henderson og Wijnaldum med et stort rum, som de ikke altid kunne afdække. Derudover var det også tydeligt, at Thiago manglede til at åbne et kompakt hold op med sine skærende pasninger.

Gomez har generelt været sin opgave voksen siden Van Dijk pådrog sig sin alvorlige skade, og udover en mindre heldig indsats mod Sheffield, har Fabinho ligeledes spillet godt ved siden af Gomez.

Jeg tror gerne, at Klopp vil afgøre det her gruppespil så hurtigt som muligt, og med en chance for at Ajax tager point mod Atalanta, kan Liverpool allerede nu stikke af med en sejr. Thiago er forsat ude med den skade, han pådrog sig mod Everton. Derudover er både Keita og Matip ligeledes meldt ude af aftenens opgør, hvilket ikke efterlader de helt store valgmuligheder til startopstillingen. Jeg tror på Shaqiri som en lille overraskelse på midten, da han er det tætteste vi kommer på Thiagos pasningsniveau, og så har vi både Minamino og Jota klar som et livligt indspark fra bænken.

FC Midtjylland fik en ordentlig snitter i deres første Champions League-opgør mod Atalanta. Hjemme tabte de 4-0, og derfor har de ikke det bedste udgangspunkt forud for kampen mod Liverpool. Alligevel har de måske en smule selvtillid med i bagagen, da de med et flot comeback i weekenden slog Brøndby med 3-2 efter at have været bagud 2-0.

Jeg tror, at det bliver et FC Midtjylland hold, som kommer med en noget mere defensiv indstilling, end i deres første kamp. Derfor bliver det essentielt med en spiller som Shaqiri, hvis de skal åbne en kompakt defensiv op.

FC Midtjylland kommer til at kæmpe med næb og klør, men det bliver uden held – Liverpool vinder 3-0.

Leo Vegas Sport