Kommende kampe:

[Blog] Optakt: Southampton – Liverpool

I eftermiddag kl. 16.00 møder vi Southampton i Premier League. Kampen kan ses på TV3Max eller på Viaplay.

Optakt

Alex Bruun kommer her med sine overvejelser om kampen.

Super cup vinderne skal en tur til sydkysten. Altså Southampton. Momentvis spillede holdet fantastisk mod Chelsea, men i store perioder var det absolut ikke godt, og specielt midtbanen blev fuldstændigt kørt over. De positive ting først: vi vandt, og holdet begynder at blive vant til at vinde pokaler, hvilket kan blive en fordel senere. Set med det negative briller: det var ikke godt, og det blev nødvendigt med 120 min.

Det store spørgsmål er, hvor trætte spillerne er ovenpå i onsdags, og hvor meget kan vi tillade os at rotere? Hvis ikke nu, hvornår så? Vi bliver i hvert fald nødt til at gøre noget ved midtbanen, og dette er måske Lallanas bedste chance i lang tid for en plads i startopstillingen. Adrian har fået et slag på anklen efter en fan løb på banen og skvattede og ramte ham, så han er tvivlsom til kampen. Fabinho så helt smadret ud, og Oxlade-Chamberlain er ikke i omdrejninger endnu, men efter min mening gør Oxlade-Chamberlain det bedre på midtbanen end på kanten, så jeg synes, han skal have chancen igen. Gini har heller ikke gjort særligt væsen af sig indtil nu, men han er dog forholdsvis frisk, og hvad med Milners knæ?

I forsvaret spiller Gomez hele kampen på backen, så jeg vælger Matip som makker til Van Dijk, som i dagens anledning bliver anfører. Klopp sagde forleden, at det absolut ikke var planen, at Firmino skulle spille så mange minutter – betyder det en plads på bænken igen, og bør vi ikke hvile Salah efter 120 min mod Chelsea?

 

Saints spiller ofte med 3 centrale forsvarsspillere og to offensive backs. Kan vi fange dem på kontra, så er der plads bag backs, men ellers kommer de til at stå med 5 i bagkæden, og så går der lidt håndboldkamp i den med masser af boldbesiddelse primært på midtbanen og i midterforsvaret. Tålmodigheden kommer sandsynligvis på prøve, og så skal vi undgå at give Ward-Prowse frisparksmuligheder i nærheden af vores felt. Jeg tror på en 2-1 sejr til Liverpool.

Leo Vegas Sport