Kommende kampe:

[Blog] Optakt til Chelsea-kampen

13.45 lørdag gæster vi Stamford Bridge. Kampen er god mulighed for at holdet kan tage første sejr i Premier League efter Klopp overtog styringen. Her er et kort overblik over nøglepunkterne, som kan give en sejr.

Benteke
Den store belgier viste sin farlighed i kampen sidste weekend mod Southampton. Et enkelt indlæg, et enkelt hovedstød, og holdet tog føringen. Angriberen skal generelt ikke have mange chancer for at score. Kampen kan meget vel blive chancefattig med tanke på, at Chelsea ønsker at stå kompakt og for tiden være tvunget til at stille sig tilfreds med blot uafgjort. Stiller Chelsea kompakt mod midten, vil dette åbne for plads på kanterne. Her skal vi have kvalitet i indlæggene, og være konsekvente og udnytte de chancer, der vil opstå. Benteke meldes dog tvivlsom til kampen, men vi må håbe, han bliver klar. Det umiddelbare alternativ er Origi, som mangler fysik og effektivitet i afslutningerne for at være en fuldgod erstatning. Origi viste dog fin boldkontrol og lovende takter i onsdagens cup-kamp, men Chelsea har et rutineret forsvar, som vil blive en udfordring for nyerhvervelsen.

Benteke kan blive afgørende.

Moreno
Spanieren har om nogen gnist og momentum netop nu. Offensivt foretages der løb frem i banen, skabes chancer og forsøges med afslutninger. Defensivt vindes der mange nærkampe og modstanderens spil brydes. Eneste finjustering er, at han bør holde hovedet koldt i sin sidste berøring på den sidste tredjedel af banen. Ved indlæg skal vi se flere hårde og flade afleveringer i bagrummet mellem forsvaret og målmanden, så bolden serveres til fødderne af en angriber. Med en vaklende Chelsea-defensiv har den løbestærke spanier muligheden for at tilføje disse sidste aspekter i sit spil i kampen lørdag.

Midtbanen
Can og Milner kan blive nøglepunkterne for den offensive fordeling af spillet, mens Lucas bør starte på den defensive midt for at tæmme Chelsea’s offensiv og specielt Hazard. Klopp anvender Can i sin foretrukne og bedste position på midtbanen, og tyskeren har allerede vist mange gode takter med ryk frem i banen samt solide evner til at læse spillet. Arbejdshesten Milner kan løbe enhver mostander træt. Hans fysiske og mentale overskud kan være med til give Chelsea-spillerne en følelse af, at de ikke kan matche os på dagen. Lucas’ betydning bør dog ikke undervurderes og får brasilianeren en plads i startopstillingen kan han meget vel blive den afgørende faktor for, at offensiven får mere frie tøjler, da de kan spille mere frit med tanken om, at defensiven er mere stabil og starter højt på banen.

Chelsea’s formdyk
Chelsea og Mourinho oplever et usædvanligt formdyk denne sæson. De seneste mange sæsoner har holdet sjældent tabt fem kampe på en hel Premier League-sæson. Denne sæson har holdet allerede tabt fem ud af ti. Herudover er de også allerede ude af Liga Cuppen. På den ene side kan holdet til kampen på lørdag være ekstra motiveret for at vende den negative stime snarest. Specielt efter deres overraskende tidlige exit i Liga Cuppen. På den anden side famler både holdet og manageren i blinde efter en løsning på deres kollektive sammenbrud. Det virker som om, at Mourinho er løbet tør for esser i ærmet med hensyn til at flytte fokus fra de dårlige præstationer hen på kampprogrammer, medierne, modstanderne, dommerne og så videre. Alt for mange af holdets bærende kræfter har et formsvigt. Derfor vil vi møde et Chelsea-hold, som mangler spilleplan, stjernespillere som ikke træder i karakter samt en nervøs manager, der rygtes fyret i tilfælde af nederlag. Desuden mangler Costa ifølge flere medier.

Genpres
Klopp’s kendetegnende genpres kan meget vel vise positive resultater mod Chelsea. På grund af formdykket er deres selvtillid ikke på sit højeste. Derfor kan et højt presspil stresse deres bagkæde, som har været usædvanligt eksponeret for fejl denne sæson.

Emner som ikke kan forventes at vende kampen til vores fordel:

Coutinho’s formdyk
Coutinho har ikke holdt en acceptabel form de seneste kampe. Formdykket kan skyldes den nye spillespil, hvor det hårde krav om genpres ikke efterlader mange overskydende kræfter, når der skal skabes chancer. Den lille brasilianer er uden tvivl også ramt på selvtilliden, hvilket begyndte allerede før Klopp kom til. Chelsea har et fysisk stærkt hold, og Coutinho kommer ikke til at få meget plads i rummet mellem kæderne til at få det optimale ud af sit spil. Hans muligheder vil blive begrænset til skud og standardsituationer. Bør dog starte, da han er vores mest kreative spiller.

Dødbolde
Vi er stadigt uacceptabelt usikre på dødbolde mod os. Holdet mangler initiativ og sikkerhed i afviklingen. Hverken gennemsnitshøjden og fysikken er på vores side mod Chelsea. Kommunikationen mangler ved ansvarsfordelingen og Mignolet skal foretage sine indgreb i luften med større stabilitet. Derfor må vi desværre holde åndedrættet, hvis Chelsea får en dødbold tæt på vores felt.

Kampen bliver tæt, men jeg er optimistisk og tror på, at vi kan gøre ondt værre mod Mourinho og Chelsea ved at tage tre point på Stamford Bridge.

Leo Vegas Sport