Kommende kampe:

[Blog] Pessimisme vs. optimisme

Daniel Meldgaard Knudsen og Lasse Callesen kigger nærmere på, hvad sejren imod Spurs betyder for Liverpool resten af sæsonen og hvilke ting de ser og ikke ser.

Sidste lørdag spillede Liverpool en helt igennem fantastisk kamp imod Spurs. Vi overfaldt dem fuldstændig især i de første 30 minutter, hvor de ikke fik et ben til jorden. Selv når vi ikke pressede dem lavede de fejl, som man ikke engang ser i serie 5. Sløsede afleveringer ud over sidelinjen osv. Det var ret vildt at se et ellers så formstærkt hold bliver spillet ud af banen i store dele af kampen – og så af os. Hold kæft det var fedt at se.

Alt gik op i en højere enhed. De tre forreste samt Lallanas presspil var eminent. Spurs forsvaret fik ikke mange pauser til at trække vejret i når de havde bolden. Jeg lagde mærke til at et par gange fik Spurs spillet sig igennem det første pres, men hvor de forreste fire fortsat blev fremme og ikke tog et hurtigt tilbage løb, men satser på at Henderson og Wijnaldum kan vinde bolden og sætte et kontraangreb i gang igen. Det var med kæmpe overskud over hele linjen. Og vi spillede noget af det fodbold, som vi så længe har higet efter. Det var skønt at se. Forsvaret stod også kompakt og gav ikke mange chancer væk og Mignolet LIGNEDE en målmand, som vi snildt kunne satse på (det sker dog ikke, det løb er kørt for ham).

De negative briller

Vi har lige slået Spurs og alt ser ud som det igen skal, udefra. Som Lasse nævner, så udspillede vi dem fuldstændig og ja, vi var gode de første 45, men shit Spurs var elendige. Credit til os, anyways. Top 6-hold vil frem over banen og det giver vores dygtige kontraspillere plads, tid og flere muligheder i modstandernes felt. Derimod har vi haft store problemer og et gennemgående problem ‘hele’ sæsonen med at bryde de ‘små’ hold ned, når de stiller med 10 mand bag bolden. Som fans er vi frustreret over vores manglende kvalitet, fart og kreativitet i disse kampe og vores frustration vender sig endda også mod modstanderne, som ‘vælger’ at spille på den måde. Hvorfor egentlig? De kommer ikke for at spille sprudlende fodbold, det må Liverpool selv stå for – i bund og grund handler det for de ‘små’ hold om at få point ud af kampene. Derfor skal vores irritation og frustration vendes mod vores egets hold. Dét er noget, der skal trænes på Melwood og så må Klopp love mig aldrig at starte Emre Can & Henderson på samme tid – det fungerer bare IKKE. Vi har nedbrudt disse hold i løbet af sæsonen, men vi har så sandelig også haft vores udfordringer. Jeg kan ikke vente, til vi møder Leicester ude mandag d. 27/2, hvor det vil vise sig om vi kan vende denne tilgang. Mestrene er i knæ og totalt usammenhængende i alt hvad de foretager sig – et hold i frit fald. Jeg glæder mig til at se, hvordan Klopp griber dén kamp an, som SKAL give tre point. Hvis vi vil slutte i top 4, skal det ændres resten af sæsonen – måske det virker når Sadio Mané er tilbage i form?

Top 4 og europæisk fodbold

Vi havde STORE drømme og #makeusdream for fuld drøn. Vi fik en god start på sæsonen. Første halvdel af sæsonen var fantastisk, men lige så godt det var – lige så forfærdelig ringe har 2017 været. Mesterskabsdrømme, som vi alle har og nævner kort, mens det går godt bliver hurtigt vendt til ‘lad os nu slutte i top 4’, så vi kan spille Champions League næste sæson. Kravet denne sæson ER top 4, både hos trænere, spillere og fans. Det vil være en katastrofe hvis vi slutter som 5 eller 6’er. Jeg ser Chelsea løber med guldet; Guardiola’s drenge harmonerer spillemæssigt igen og tager sølvet; Spurs vender skuden og får bronzen; Så skal Arsenal, Man United og Liverpool kæmpe om sidste plads og der må jeg bare sige ‘helt Liverpool’sk’, den plads napper vi ikke. Vi får enten den ligegyldige Europa League plads eller slutter som 6’er lige foran The Bitters. Vi kunne også have spillet en optimal FA Cup kamp denne weekend 18/2 eller 19/2 i stedet for at tage 5 dage på La Manga. Nogle gange tænker jeg, vi prioriterer forkert. Ser man på Conte’s Chelsea hold, så var det kvalitet over hele linjen. Stjernerne skal spille for at holde formen kørende. Lige der mener jeg, vi bør lære lidt. Vi har potentiale til mere, men vores især defensive problemer er for åbenlyse, samt vores manglende kreativitet mod de mindre hold bliver for udslagsgivende. 

Ingen trofæer igen i år

Skuffende sæson. Vi stod i EFL Cup semifinalen og skulle ‘bare’ forbi The Saints inden en drømmefinale mod Man U på Wembley var en realitet. Vi skuffede og ramte en tom fornemmelse nede i maven. Endnu en sæson uden trofæ. Men hvis vi slutter i top 4 har vi måske nået vores mål? Tjoe. Champions League er altid et mål for en klub som Liverpool, hvilket også lokker flere og større spillere til. Ærligt, Champions League aftener på Anfield, hvor hymnen hagler ud af de højttalere fra 60’erne, giver kuldegysninger om man er 7 eller 96 år. Jeg krydser alt hvad jeg har – men det skal jeg se før jeg tror på det. Som ung Liverpool fan lærer man, at have de pessimistiske briller på og altid have en undskyldning eller comeback klar, hvis nu et ligegyldigt United fjols står klar med et eller andet mumlende vrøvleri. FA Cup kampen mod Wolves var bare ‘meant to be’ eller i vores tilfælde ‘NOT to be’. Der var en mærkelig stemning på Anfield, Klopp’s start 11’er var ikke god nok og Wolves vandt fuldt fortjent. Jeg ønsker, vi stiller bedre i cupturneringerne og især uden europæisk fodbold, men igen igen kigger vi på vores trups bredde og må konkludere, at vi skal have flere kvalitetsspillere for, at kunne konkurrere mod de andre tophold i det lange løb og det gælder ligaen såvel som de to cupturneringer. 

Spillerhandler

Vi var passive i januar, hvor Mané var afsted med Senegal i Africa Cup Of Nations. Hvilket Klopp, ejerne samt fansene virkelig krydsede fingrene for, at vi bare red videre på den positive bølge. Den bed os gevaldigt lige i røven. Vi skuffede, spillede elendigt, negativ stemning og selv Klopp begyndte at blive irritabel. Det kunne være fedt den dag, vores ejere tog vores klub seriøs og gad at åbne deres Excel ark med Liverpool på og prøvede fanen ‘KØB NYE SPILLERE’ – der vil altid være rygtet store spillere til Liverpool i de to vinduer, men det er lidt som ‘vi skal se det ske, før vi tror på noget som helst’. Det er ikke ligesom for år tilbage, hvor en klub som Liverpool kunne hente dén eller de spillere de ønskede. Pengene er blevet større og endnu mere attraktive, spillere vil spille Champions League og loyalitet er skiftet ud med ambitioner – store spillere vil vinde trofæer. Liverpool kæmper mod alle disse perspektiver lige i tiden; derfor bliver det spillere fra anden, tredje eller sågar fjerde hylde, som bliver købt. Klopp vil endda helst handle ungt ind og udvikle dem i hans fodboldfilosofi, så bliver det lige pludselig et langtidsprojekt og endnu flere år vil gå før en evt. succes vil vise sig i Liverpool by. Ifølge James Pearce fra Liverpool Echo, vil Klopp hente 5-6 nye spillere til sommer – hvem bør vi hente og er det realistisk?

 

De positive briller

Optimismen blomstrer, alle kommentarer efter kampen har været positive og den negative stemning er pludseligt skiftet. Fuldt forståeligt. Det vi så var pisse godt og gode tegn for de resterende fire måneder af sæsonen. Jeg synes, det er godt vi skal op imod Arsenal, Man City og Everton indenfor den næste 1½ måneds tid. Hvis vi holder fast i statistikken imod top 6 holdende samt Everton, må der være banket en masse selvtillid ind i spillerne igen. Hvis vi kommer fra kampene imod Arsenal og Man City med seks eller fire point, som jeg er ret sikker på, vi godt kan, så har vi taget et kæmpe ryk i forhold til top fire. De resterende kampe i denne sæson burde være overkommelige kampe (jaja, I know, men den del tager Daniel sig af) og med masser af ny frisk tro på egne evner er der masser af plads til optimisme.

Træningslejren

Træningslejren er perfekt for spillerne, da de kan komme lidt væk fra hverdagens trummerum i Liverpool. De fik et par dage fri efter Spurs kampen og kunne holde Valentinsdag med kæresten eller konen (flere af spillerne fløj udenlands) så de kunne få tømt hovedet (høhø) og ikke tænke på fodbold. Afsted til Spanien fuld fokus på fodbold igen med et til to træningspas om dagen, et enkelt træningskamp, et par hold møder, fik noget sol og varme i kroppen og kom lidt tættere på hinanden

[fb_plugin post href=https://www.facebook.com/LFCFCDB/photos/a.361465650637978.1073741826.217207925063752/1177806849003850]

Det var det perfekte resultat inden den midt pre-season. God gejst og en masse positive ting, som kan tages med videre.

Klopp har rigtig god tid til at arbejde med spillerne og få styr på de fejl og mangler han har set i januar måned for der har været en del.

Skaderne

Spillerne har ikke haft et hårdt program, men mon ikke det er værdsat trods alt med lidt pause og knap så meget fart på. Og så er der nok nogle der har haft lidt skavanker hist og her, som de har kunne give ro eller ekstra opmærksomhed. Lovren måtte blive i Liverpool pga. en skade som kræver ekstra opmærksomhed og Grujic meldes tæt på at være klar til fuld træning igen. Men ellers har vi en skadesfri trup.

Grujics tilbagevenden tror jeg ikke bliver kristi genfødsels for os. Men det gør vi kan andet end at skifte en anden type ind. Han virker for mig som en mere offensiv anrettet spiller, hvor dem vi har til rådighed lige nu er balance spillere. Jeg håber på, at han måske kan komme ind og give ny energi til offensiven, hvis det er nødvendigt. Der går dog et par uger inden han er i nærheden af kampform. Men det er rart med flere muligheder til Klopp for at ændre kampens udfald.

Opadgående formkurve

Det er sjældent, at spillere kan holde en hel sæson, hvor de præstere på top niveau hele tiden. Flere af spillerne har haft ramt bunden og man kan forvente, at deres niveau hæves igen. Milner har set virkelig sløv ud, og man har kunne se i noget tid, at han ikke er en rendyrket venstreback. Jeg er sikker på, han nok skal finde formlen igen og finde et højt niveau. Coutinho har været skadet. Skaden har gjort hans krop i det hele taget har kunne få ro og han har lige skulle bruge noget tid til at finde formen igen. Lallana har været spillet ude af position pga. Manés fravær, men med ham tilbage på midtbanen, hvor han er bedst giver det hele midtbanen et kæmpe nøk opad. Samtidig har Wijnaldum fundet sig til rette i klubben, og hans formkurve har længe været opadgående. Firmino har været elendig ude på kanten i offensiven. Nu kommer han endelig tilbage centralt, hvor han hører til. Lad os håbe det giver os den Firmino tilbage, som vi så i efteråret. Han har også fået indbrudet og spritkørslen på afstand nu. Det har helt sikkert også fyldt noget i hverdagen.

Can, ja der kan det vist kun blive bedre end det han har præsteret samlet set over hele sæsonen. Clyne har også været fraværende i et par kampe, hvor han ikke har lignet sig selv. Forhåbentligt bliver vi fri for skader i forsvaret, der har manglet kontinuitet. Så har Matip været skadet. Så det Lovrens tur. Klavan bliver syg. Lovren skadet igen. Matip må ikke spille pga. AFCON osv. Lad os håbe bagkæden kan holde niveau. Målmands pladsen vil altid være til diskussion. I hvert fald indtil Karius viser hvorfor han blev købt.

Hvis man skal finde noget som helst positivt i de manglende handler (husk jeg har virkelig de optimistiske briller på), så er det at vi ikke skal spille en ny mand ind, som først lige skal falde til og alt det. Det er sjældent spillere falder ind på holdet lige så godt, som f.eks. Mané har gjort det. Wijnaldum har taget tid og det var selvom han var “PL proven”. Men det havde nu været rart med en enkelt tilføjelse til truppen.

 

Leo Vegas Sport