Kommende kampe:

[Blog] Er Ragnar Klavan god nok til LFC?

Hej alle sammen. Jeg er ny mand ombord på LFC Danish Branch skibet. Jeg hedder Daniel Meldgaard Knudsen. Jeg er 28 og bosiddende i Aalborg. Jeg har været Liverpool-fan siden midt 90’erne. Så kan man jo så spørge sig selv om, hvordan det kan lade sig gøre, da de ikke har ’vundet’ noget ligesiden. Der må være noget ’mere’ end bare fodbolden og resultaterne i at være Liverpool fan. Mit hjerte hamrede kun, når Liverpool skulle spille. Nervøsiteten steg allerede i en tidlig alder. Jeg var ’lykkelig’, når de røde fra Merseyside havde vundet og jeg græd som pisket, når vi havde tabt. Med andre ord, intet har ændret sig fra dengang til i dag. Nå, nok mig mig. Jeg vil i mit første indlæg her på bloggen skrive om vores undervurderet midtstopper – Liverpool FC hentede i sommer den estiske midterforsvarer, Ragnar Klavan, for £4.2m i tyske Augsburg. Ragnar Klavan var tiltænkt en back-up rolle i skyggen af Lovren, Matip og Sakho, mens man ville se om ’snart 24-årige’ Tiago Illori endelig ville tage springet et nøk op. Skrtel og Kolo blev solgt og fritstillet og som vi ved, kom Sakho i mere modvind efter USA turen og har ikke spillet førsteholdsfodbold siden. Billetten har Klavan indløst og er nu fast en del af truppen til Premier League kampene. Karantæne eller skader til Lovren/Matip duoen og Klavan er den først i køen til spilletid.

Key stat: Klavan has a pass completion of 91% this season – the highest of any Liverpool player. (Via Squawka Football – updated 28th of Dec. 2016)

De fleste LFC fans har været en smule bekymret (med rette) i forhold til manglen på styrke og kvalitet i midterforsvaret. Klavan har dog gjort bekymringerne til skamme. Det startede dog tvivlsomt ud – Han fik sin officielle debut i første spillerunde ude mod Arsenal, og selvom det blev til 3 point, lukkede LFC 3 mål ind og efterfølgende tabte LFC med 2-0 i Burnley.

Klavan’s stats against Arsenal (Debut): 85% passing accuracy. 9 clearances. 3 aerial duels won. 3 tackles won. 2 blocks

Derefter har Klavan ikke set sig over skulderen og har leveret, når han har fået chancen. Sidenhen er det blevet til 8 sejre og 1 uafgjort (6 PL kampe & 3 EFL Cup kampe) i de kampe, Klavan har deltaget i. Det ene uafgjorte resultat kom mod West Ham, hvor Klavan først blev skiftet ind i pausen nede 1-2. Han har scoret ét enkelt mål for klubben (EFL kampen mod Derby). Han er stærk i duellerne og spiller sit eget spil, lige meget om han har Lovren eller Matip ved sin side. Han er kompromisløs (no-nonsense forsvarsspil); noget LFC har manglet siden Carragher. Jo jo, vi har da haft Skrtel – men i alt ære og respekt, så er der bare mere fodboldhjerne i Klavan. En intelligent spiller, der endda kan føre bolden frem indtil én af de mange midtbanespillere viser sig og får boldene.

Key stat: Klavan has a pass completion of 91% this season – the highest of any Liverpool player. (Via Squawka Football – updated 28th of Dec. 2016). Han vinder 54% af sine luftsdueller. Han er primært den der bakker op, når Lovren/Matip tager duellerne grundet hans højde på (1.85) – han er en klog spiller, som oftest står rigtigt i forhold til angriberne. Overblik er én af hans absolut styrker. Han positionere sig med tanke på næste bold.

Vi fans snakker tit om hvilken spiller Matip er og vi fik ham gratis. Jeg er helt enig, han er en fantastisk spiller, som er fast starter. Men vi må ikke glemme hvilken kvalitet og ikke mindst mentalitet en spiller som Ragnar Klavan besidder. En forsvarsspiller som fansene burde tage til sig hurtigst muligt.

Klavan er Klopp’s go-to-guy, for han ved hvad han får, ved valget af Klavan. Lovren/Matip duoen er Klopp’s foretrukne og sådan burde det også være. Som vi alle ved er PL en lang sæson med diverse cup turneringer sideløbende, så alle mand behøves og der har Klavan en vigtig rolle for LFC. Klopp har forsøgt sig et par gange i sæsonen med Lucas i midterforsvaret, hvilket han har gjort ’nogenlunde’, men hans kvaliteter er én tak længere fremme på banen (Nu må vi se om han ryger til Inter i januar vinduet). Klavan er en rutineret spiller, som har været i fodboldverdenen i mange år. Han har spillet på højeste niveau i Bundesligaen og har over 100 landskampe på CW’et for Estland. I de fleste kampe for LFC har Klavan endda ligget på en pasningsrate på over 90%, hvilket må siges at være mere end godkendt.

Ragnar Klavan er 31 år og er ikke en spiller fra øverste hylde, som alle vi fans hungre efter.

Spørgsmålet er så om der alligevel skal handles en klasse midtstopper til sommer?
Hvad synes I ellers om Klavan’s første halve år i Liverpool-trøjen?

Leo Vegas Sport