Kommende kampe:

[Blog] Sæsonafslutningen 21/22 v. formand Alex Bruun

Årets sæsonkommentar blev lidt forsinket, da jeg lige skulle komme mig over, at det blev en double og ikke en quadruble, men lad os se det i øjnene: det har været en fantastisk sæson. Det er uhørt, at man så langt henne i turneringen stadig er i stand til realistisk at kunne drømme om 4 titler.

Specielt CL finalen var en stor skuffelse. Modstanderen var både kedelige og defensive, men Liverpool var desværre ikke helt på toppen. Jeg vil vove den påstand, at for 3-4 måneder siden, havde vi kørt dem over 4-0, men sådan skulle det ikke være. Desværre var afviklingen af selve kampen decideret skandaløs, og efterhånden som tiden er gået, dukker flere og flere uskønne fortællinger op. Vi taler ikke Hillsborough dimensioner, men politiets og UEFAs håndtering her i efterspillet vækker desværre kedelige minder.

Det blev trods alt til sejre i både Carabao cup og FA cup. Carabao finalen vil blive husket for Chelseas komiske indskiftning af Kepa, men også for Klopps tiltro til Kelleher, som fik lov at spille kampen, selv om Alisson var klar. Jeg glæder mig over stort over sejren i FA cuppen, som vi sidst vandt for alt for længe siden (2006). Fælles for begge turneringer en sympatisk tro på yngre kræfter og reservespillere, som alle gjorde deres del af arbejdet, og fortjener en stor del af æren.

Et emne, som har fyldt hele sæsonen, er kontraktudløbet i 2023 for både Mané, Salah m.fl. Umiddelbart synes jeg ikke, det har kunne ses på deres præstationer, men det har været et irritationsmoment, som bare har fyldt mere og mere. I skrivende stund ser det ud til, at Mané skal sælges i dette transfervindue, men Salah vil blive kontrakten ud. Om sidstnævnte i stedet bør sælges, kan jeg ikke helt bestemme mig for, men hvis han vil videre næste sommer, så hælder jeg lidt mod et salg. Vi har trods alt Diaz og Jota, og der er tydeligvis interesse for at købe en ny 9er med mål i støvlerne.

Skal man sætte en finger på noget, så har midtbanen igen i denne sæson leveret for få mål. Fabinho, Thiago og Henderson kan hver især deres ting, men mål er ikke deres spidskompetance, og spillere som Keita m.fl. er simpelthen for ustabile i præstationerne. Et godt indkøb her vil virkelig styrke holdet.

Der er ikke meget Football Manager over Liverpools ageren i transfermarkedet. Det blev til ét køb i hvert transfervindue. Allerede før sæsonen begyndte, blev Konaté købt, og med alle forsvarsspillere nogenlunde skadesfri, blev der god tid til at give ham en rolig introduktion til klubben og holdet – lidt a la Fabinho i sin tid. Han ser rigtig spændende ud og viser gode takter, selv om han er blevet begrænset af, at Matip stort set har undgået skader og spillet sin bedste sæson i den røde trøje. I januar blev Diaz købt, og i modsætning til Konaté gik Diaz direkte ind på holdet, hvor han med sin direkte stil gjorde en afgørende forskel i mange kampe i foråret. Super signing, som kan blive endnu bedre, når han vænner sig til Premier League.

Udsigten til at mangle Keita og især Mané og Salah i ugevis under African nations cup viste sig at forløbe godt. Nyindkøbte Diaz og Jota overtog det offensive ansvar, så Liverpool kom godt igennem perioden. Senegal vandt som bekendt, og måske det gav Mané et boost? Han var i hvert fald flyvende resten af foråret, men til gengæld kunne Salah ikke helt finde det ekstremt høje niveau vi så i efteråret. Det var også vanvittigt, hvad vi så af præstationer fra hans fødder.

Sidst men bestemt ikke mindst, fik vi en ny dronning af Liverpool: Ulla Klopp. Måske det var historien om, hvad der står bag en succesfuld mand, men Jürgen Klopp skrev under på en ny kontrakt, og det er vel egentlig det bedste, der er sket hele sæsonen.

Programmet for den nye sæson offentliggøres den 16. juni, og så kan vi allerede begynde at se frem mod nye spændende kampe.

God sommer

Alex Bruun

Leo Vegas Sport