Kommende kampe:

[Blog] Salget af Coutinho

Klubben bekræftede sidst på eftermiddag lørdag, at man havde fået lavet en aftale omkring Coutinho med Barcelona. Barcelona må nu få lov til at forhandle kontrakt med Coutinho. Flere af de troværdige kilder, melder om samlet en pris inkl. Add-ons på omkring £142m for den 25-årige midtbanespiller.

Jeg tror alle er enige om at det bare var et spørgsmål om tid før skiftet ville gå igennem. Men jeg troede helt oprigtigt på at det først ville ske til sommer og at FSG og Klopp havde is nok i maven til at sige nej til nye tilnærmelse fra Barcelona. Evt. havde lavet en aftale om at skifte til sommer, som man har set så mange gange før. Men det lader til at klubben på ingen måde kunne holde på Coutinho, som trods alt har fire år tilbage af sin kontrakt. Klopp fortæller at man har prøvet på ALT for at overtale ham om at blive men uden held.

Ledelsen fejler

Nu er det svært at sige, hvordan og hvorledes det er forgået inde i klubben og hvem der har taget den endelige beslutning om at trykke på knappen og få ham solgt. Men ledelsen (Klopp er med i den betegnelse) udviste enorm handlekraft i sommer da man sagde nej tak til Barcelona først, derefter helt afviste Coutinhos transfer request og stod hårdt på dette. Jeg var sgu glad der. Klubben viste handling og målrettethed. Jeg synes det var et kæmpe signal at sende til Barcelona men også alle andre klubber: ”Vi i Liverpool kan godt holde på vores bedste spillere og gør det hellere end gerne selvom de vil væk, hvis det er det bedste for klubben.” Det falder bare lidt til jorden nu. Vi har ikke kunne overtale Coutinho til at blive, vi kunne ikke endnu en gang afvise Barcelona og vi ville åbenbart ikke igen igennem det samme, som vi var i sommer. Bevares det var ikke kønt, men klubben stod sgu fast. Og nu står vi her og viser vi kun står fast halvt. Alt det vi har kørende for os er fortsat ikke nok til at holde på spillerne når de store spanske klubber melder sig. Jeg er sgu lidt skuffet over ledelsen her. Vi skal også have en spiller i truppen, som er glad og gerne vil være her. Men i et VM-år, hvor Coutinho SKAL spille for at komme til VM, vi er med hvor det er sjovt – anden pladsen i ligaen er lige om hjørnet og vi er fint med i CL (som han ikke engang kan deltage i for Barcelona). Vi stod med alle kortene på hånden, men folder og gir op seks dage inde i transfer vinduet.

Ryger sæsonen?

Jeg er af den overbevisning at det her salg kan komme til at koste os dyrt, bombastisk ja. For det første så røg vores bedste spiller der – jeg synes stadig han er bedre end Salah og bidrager med noget, som ingen andre i truppen kan eller kommer til. Lallana har noget af det, men mangler stadig en del af den magi, som der er over Coutinho. Der er ikke andre i truppen lige nu, som kan tage over og jeg kan allerede se for mig nu, hvordan vi kommer til at se et endeløst antal af kampe, hvor Milner, Henderson, Can osv. Står forvirret foran modstandernes felt og drejer rundt om sig selv i håb om noget magi. Vi har fortsat Salah, Mané og Frimino på toppen som alle tre har deres kvaliteter offensivt og Lallana kommer helt klart til at spille en vigtig rolle, Oxlade-Chamberlain begynder at vise gode takter, men jeg er fortsat i tvivl om, hvor han passer bedst ind. Men man kan frygte Lallana kommer frem langt frem på banen og vi igen kommer til at se ham, som under Rodgers.

Hvad værre er vi står overfor endnu et vigtigt forår, hvor top 4 placering er alfa og omega, igen. Og for at sikre den placering skal vi altså ikke gå og sælge vores bedste spiller inden vi er sikre. Igen få dog den aftale i hus til sommer og så tag den derfra. Jeg frygter, vi kan komme til at stå og handle febrilsk ind for at få en ind, som kan dække Coutinhos rolle. Spilleren skulle hentes lige meget hvad, for som nævnt før, så kom denne dag. Men havde vi nu sikret os manden der skulle tage over nu, ville han have et halvt år til at finde sig til rette uden at skulle stå på mål for pris og hvem han erstatter. Det ville give ham arbejdsro. Den får han ikke nu og det går resten af midtbanespillerne i truppen heller ikke. Hvis vi da køber en, mere om det om lidt.

Champions League på sigt er svær at spå om. Hvem får vi evt. i næste runde og går vi videre – jeg tror det nu nok. Men det bliver da en smule sværere nu. Og hvem kan vi hente nu, som også kan forbedre os i den turnering? Langt de fleste af de spillere, som har det niveau nu og her, som vi ønsker har alle spillet Champions League eller gør det fortsat og vil derfor kunne sidde og se på fra tribunerne eller tv’et i en forstad til Liverpool. Heri skal der også tillægges at, hvis vi ryger ud imod Porto så er det noget man husker til sommer. Det nok ikke alle, som vil tænke så nøje over det, men det vil da helt klart sidde i baghovedet hos nogen – og så kan man snakke alt det om at Klopp kun vil have dem der vil projektet, det her kan MÅSKE være en af årsagerne til en spiller vælger os fra og vælge en direkte konkurrent i stedet for.

Skuffelsen

En af årsagerne til jeg er skuffet – igen over en spiller forlader os er, at han ikke synes at Liverpool er verdens fedeste klub at være i. Jeg tror 90% af dem, som læser med her sidder med samme følelse. Vi ville alle give vores første fødte for at få en eneste kamp for Liverpool og så render han et andet sted hen.

Jeg skulle forklare det for en veninde i går og det er ligesom at date en, som man bliver glad for, men hun så vælger den manipulerende fyr i stedet for, som kun ser flot ud ude på. Fyren som en gang var ret flink og en af dem, man i et eller andet omfang så op til fordi han fik succes på en god baggrund, men i dag har glemt mange af de værdier, som gjorde folk kunne li ham. Sådan har jeg det med Coutinho og Barcelona lige nu.

Jeg ved dog også godt at det er næsten naturstridigt, hvis en spiller fra et sydamerikansk land siger nej til Barcelona eller Real Madrid. Det er en skam at Liverpool ikke har den effekt på spillere generelt. Vi må nok indse, at klubben Liverpool FC pt. er i en situation, hvor vi skal købe smart, beholde de bedste spillere så længe som overhovedet muligt og håbe andre følger med af den årsag de kan se niveauet hæves. Udvikle vores egne spillere og håbe vi af og til kan få en ny klubmand, som vi har haft før. At finde en eller to, som kan spille i forevig tid for Liverpool som Carragher, Liddel og Moran var det. Og så bare håbe på at vi på sigt bliver en klub, som alle drømmer om at komme til og ikke mindst ende deres karriere i, jeg vil have at det er klubben, som skal vælge spillerne fra og ikke spillerne der vælger, klubben fra. Klubben er for mig vigtigere end spilleren og i det her tilfælde er spilleren Coutinho skyld i, at jeg ser Liverpool FC går et skridt tilbage ved den her handel.

 

Tak

Jeg vil dog til sidst sige tak til Coutinho for hans tid i Liverpool. De første år var magre, man kunne se at der var noget i den unge spiller, som kun kunne spille 60 min før han var brugt op. Men at han endte med at blive SÅ god? Det havde jeg ikke troet, og mindre kunne have gjort det. Han ville stadig være et halvt niveau over mange andre i klubben og de muligheder, som vi vil kunne købe. Jeg håber på at han får succes i Barcelona, hvilket jeg er helt sikker på nok skal ske, men skal vi møde dem en dag, så håber jeg han spiller sit livs værste kamp fordi jeg ved han kan være tungen på vægtskålen for det hold han spiller for.

Leo Vegas Sport