Kommende kampe:

[Blog] So far, so good

For et år siden startede et nyt kapitel i Liverpool, da Jürgen Klopp blev ansat som træner, og medbragte Zeljko Buvac og Peter Krawietz til Merseyside. Sidste sæson opnåede vi en europæisk finale i Europa League og finale i EFL Cup. Ligaplaceringen blev uden for de europæiske pladser, men som Klopp nøgtern konstaterer: ”we are on a good way”.
Klopp

 

Klopp’s Premier League-statistik det første år

Flest mål. Flest sprinte. Størst boldbesiddelse. 2. plads for flest skud. Klopp har formået at trække os frem blandt ligaens bedste offensiver og holdindsatser i statistikkerne.

 

Mål    statistik: goal.com

Skudstatistik: goal.com

Boldbesiddelsestatistik: goal.com

Afleveringer statistik: goal.com

Sprinte                                                                                                                  statistik: goal.com

100+ mål

I 4-1 sejren over Leicester denne sæson rundende holdet sine første 100 mål under Klopp. Topscorerne ved de 100 mål er fordelt således:

14 – Firmino
13 – Coutinho
13 – Sturridge
11 – Origi

I nuværende sæson er vi sammen med City det mest scorende hold i Premier League med 18 mål. Her er målscorerne fordelt således:

4 – Milner
3 – Coutinho
3 – Lallana
3 – Mané
3 – Firmino
1 – Henderson
1 – Lovren

Den gode fordeling af målscorere er vigtig. For det skaber bæredygtighed i truppen, at målene ikke kun kommer fra én eller to angribere. Ellers bliver vi for nemme for modstanderne at læse, og for sårbare overfor skader og karantæner.

Bemærk i øvrigt at Sturridge ikke har scoret i Premier League endnu i sæsonen. Enhver anden sæson havde dette fået stor fokus i medierne, men med Klopp’s karisma og holdets sprudlende spil og mange forskellige målscorer, bliver et faktum som dette hurtigt glemt af både mange medier og mange supportere.

Always room for improvement

Klopp er en fodboldromantiker, der hellere leverer et spektakulært målshow i begge ender og vinder 4-3 end at stille med tidsudtrækning og kynisk passivitet, der giver en 1-0 sejr. Han har dog ikke (endnu) formået at løse vores manglende stabilitet i defensiven. Vi har lukket mere end ét mål ind i snit i nuværende sæson i ligaen, og er nummer 2 på listen over for mest skud imod hele det sidste år.

Mange supportere er stadigt utrygge og usikre ved standardsituationer til modstanderne. Klopp har ikke lagt skjul på, at det var holdets store akilleshæl, da han startede. Han taler mindre om problemet nu i medierne, men problemerne er ikke løst. Vi er pt. det eneste hold i top 10, som har rundet et tocifret antal af indkasserede mål (10 mål imod). Dette må blive bedre, hvis vi skal vinde titler. Udsagnet “attack wins you gamesdefence wins you titles” er nemlig ikke helt ved siden af.

Skud imod                                                                                                                  statistik: goal.com

Klopp skal også skabe endnu bedre stabilitet og vedvarenhed i resultaterne. Op til jul i sidste sæson oplevede vi en rutsjebanetur, som vi gerne skal undgå i år. Her tabte vi 0-2 mod Newcastle, og spillede efterfølgende 0-0 mod FC Sion, 2-2 mod West Bromwich, tabte mod Watford, vandt over Leicester og Sunderland, tabte mod West Ham for så at vinde over Stoke, spille uafgjort mod Exeter og Arsenal og så tabe mod Manchester United.

I denne sæson har vi hidtil reageret bedre på nederlag. Vi tabte på udebane mod Burnley efter sæsonpremieren mod Arsenal, men har de efterfølgende 5 kampe taget 13 point ud af 15.

Det er mange vigtige, muligvis afgørende point, der bliver tabt i sådan en periode, der ikke kan kaldes direkte krise, men bedst betegnes som ustabil. Derfor skal Klopp være endnu mere opmærksomme på, at der skal reageres optimalt på nederlag og uafgjorte.

Klopp’s – og fodboldens – A-B-C

I sommerens transfervindue fjernede Klopp meget dødvægt i truppen. Mange spillere forlod Liverpool og Anfield, men dette var spillere af laveste kategori.

I samme transfervindue hverken solgte eller mistede vi nogle spillere i A-gruppen. Ingen Gerrard eller Suarez der skiftede. Derfor har Klopp formået at holde fast på spillerne. Man kan og bør stille spørgsmålstegn ved, hvor mange klubber, som havde en konkret og intensiv jagt på vores spillere, men udgangspunktet er, at truppen blev holdt intakt, hvilket kun kan gavne os, da man ikke kun mister en god spiller, men at der samtidigt kan ske et hulrum i truppen.

Inddeling sidste sæson:
A-spillere: Clyne, Coutinho, Sturridge, Milner, Firmino

B-spillere: Mignolet, Skrtel, Lovren, Moreno, Sakho, Henderson, Can, Allen, Benteke, Gomez, Markovic, Lallana

C-spillere: Bogdan, Ward, Caulker, Rossiter, Illori, Brannagan, Flannagan, Smith, Randall, Maguire, Ings, Kent, Toure, Teixeira, Yesil, Balotelli, Alberto, Canos, Enrique, Lucas

Inddeling denne sæson:
A-spillere: Clyne, Sturridge, Coutinho, Firmino, Mané, Milner, Henderson, Lallana

B-spillere: Wijnaldum, Can, Mignolet, Karius, Moreno, Lovren, Sakho, Klavan, Gomez, Origi, Markovic, Matip

C-spillere: Bogdan, Illori, Manninger, Alexander-Arnold, Randall, Lucas, Grujic, Ojo, Ejaria, Ings, Brannagan, Ward, Flannagan

Bemærk især, at gruppe C er blevet kraftigt reduceret ved afgangene. Har dette været fair i alle tilfældene? Ja, for selvom det ikke altid er sjovt for klubben, Klopp eller supportere, at vejene skilles, er spillerne bedst tjent med en ærlig afklaring, hvis de ikke indgår i fremtidsplanerne.

Med den nye Main Stand vil klubben få øget indtægter på omkring £20-25 mio per sæson, ifølge Paul Joyce. Med andre ord får vi på sigt råd til en Mané, Lallana eller Lovren hver sæson. Transfervinduet er en boksekamp, der aldrig slutter. Derfor er det vigtigt, at vi også kan være konkurrencedygtige på såvel det økonomiske som det sportslige plan. Udvidelsen giver derfor Klopp og FSG endnu flere kort at spille med i transfervinduet, og endnu bedre mulighed for at få kvalitetsspillere.

Tak for et godt første år, Klopp. Du er den bedste signing, FSG har gjort som ejere. Lad os bare fortsætte samarbejdet i mange år frem.

Leo Vegas Sport