Kommende kampe:

[Blog:] Status på sæsonen efter første halvdel

Fanklubbens bloggere, Niklas Kiær, Daniel Meldgaard, Lasse Callesen og Anders Christensen, gør status over den første halvdel af sæsonen, og kigger på den største overraskelse, den største skuffelse samt giver deres bud på, hvordan foråret kommer til at forløbe.

Du kan læse sommerens optakt til sæsonen her

Hvordan synes du LFC har præsteret indtil videre i denne sæson?

Lasse: Jeg er utroligt imponeret over, hvor hurtigt Klopp har fået maskineriet til at køre så smurt. Det er med få indkøb og mange af de spillere, som Rodgers købte mange gerne så forlade klubben igen. Lallana er blomstret helt absurd meget op og sparker bolden i kassen eller finder en medspiller der scorer i tide og utide. Og det er ofte i vigtige situationer (Link til Lallana artiklen). Coutinho har fået et endnu højere niveau. Henderson er så småt begyndt at overbevise mig om, at han har en fremtid i Liverpool.

Anders: Det er svært at være utilfreds med den sæson, som klubben har gang i. Vi ligger godt til i ligaen, er i semifinalen i Liga Cuppen og har generelt leveret fornuftigt spil. Der har naturligvis været enkelte udfald med tvivlsomme præstationer og resultater mod Bournemouth, Burnley og Sunderland, men generelt er det vist kun de største sortseere, der ikke er tilfredse men sæsonen indtil videre.

Daniel: Det har været en imponerende sæson indtil videre. Klubben er 2’er i ligaen, mens man står i en EFL Cup semifinale. Når offensiven sprudler, bliver der scoret mange mål, som får tankerne tilbage til Sturridge, Suarez, Sterling-tiden. Defensivt kan vi levere fine præstationer, men omvendt har man følelsen af, at samtlige klubber i England kan gøre ondt på os. Det jeg er mest imponeret over, er energien – løbearbejdet, som alle spillere er indforstået med.

Hvilket nyindkøb har overrasket dig mest positivt indtil nu?

Niklas: Mané. Jeg var en af de mere skeptiske, da købet blev gennemført i sommer. Han var ind imellem exceptionel for Southampton, men svingede ofte meget i niveau. Vi har set en smule af det for Liverpool, men der har været langt kortere mellem toppræstationerne. De første ti spillerunder var fantastiske, og kan vi få ham tilbage på det niveau, når han er tilbage fra AFCON, så ser det godt ud for foråret.

Lasse: Klavan har virkelig overrasket mig. Jeg troede vi havde fået en ind, som bare skulle bruges hist og her i cup kampene. Men det viser sig nu at han faktisk kan gøre sig gældende i start 11eren. Og jeg tror Lovren skal passe på for hans startplads er i fare. Pt finder jeg Matip og Klavan bedre end Lovren. Ellers skal der også sendes roser i retningen af Matip og Mané.

Anders: Jeg kan ikke sige, at jeg er overrasket over, hvor godt Mané har spillet, for jeg havde store forventninger til ham inden sæsonen. Klavan har naturligvis været en fornuftig spiller, men jeg er faktisk mest overrasket over, hvor god Matip har været. Inden sæsonen læste jeg flere steder, at han kunne være utroligt svingende i sine præstationer for Schalke. Men når han har været skadesfri for Liverpool har han været et eller to niveauer over alle de andre stoppere i klubben, og har til tider været direkte dominerede. Samtidig begyndte han langsomt at blive mere involveret i opspillet, inden sin seneste skade. Jeg ser elementer af Daniel Agger i ham, og det er bestemt positivt ment. Bare han ikke kommer til at døje med skader på samme måde som Agger.

Daniel: Hvis jeg skal vælge én spiller, som har overrasket mig mest, må det blive Sadio Mané. En spiller, som lige skulle igang og finde ind i rytmen og samarbejdet med sine nye holdkammerater. Man kan se, hvordan han sprudler under Klopp’s ‘frihed under ansvar’. Han er hele tiden en konstant trussel, han er pågående og bruger sin hurtighed de rigtige steder. Han kan både score og assistere.

Hvilket indkøb har skuffet mest?

Niklas: Det er ikke helt fair, men det må nok være Karius. Det var svært at regne hans præcise niveau ud, når man ikke er den store Bundesliga-seer, men jeg håbede på, at han på nuværende tidspunkt var mere færdigudviklet. Han er sandsynligvis stadig et stort talent, som vi ikke har set det sidste til, men tror ikke gennembruddet kommer i denne sæson.

Lasse: Karius. Folk snakkede ham meget op i starten (Link til NC interview). Jeg var skeptisk fra starten hvor han ikke blev udfordret, hvilket selvfølgelig gjorde han skulle beholde pladsen, men jeg så bare ikke noget der gjorde Mignolet skulle smides af holdet. Jeg håber dog på at lidt ro omkring hans person de næste måneder kan gøre ham godt.

Anders: Det naturlige valg vil være Karius, men jeg vil nu alligevel gå en lidt anden vej. Han er stadig ung, og han har været en del skadet, men jeg er skuffet over, at Grujic ikke har fået mere ud af efteråret. Han havde et brag af en preseason, men er kommet lidt bag i køen i løbet af efteråret, hvor spillere som Ejaria og Stewart ofte har stået foran ham. Jeg forventer mig stadig meget af ham, og håber lidt, at det er skaderne, der har holdt ham væk fra førsteholdet. Ellers vil jeg sige, at det er meget skuffende, at en spiller, der var fast mand for Røde Stjerne i sidste sæson ikke kan presse sig foran to andre unge spillere. Især, fordi jeg ikke er særligt imponeret over Kevin Stewarts niveau.

Daniel: Loris Karius var købt ind til at være førstemålmand og det er tydeligt, han har brug for tid for at vænne sig til PL. Man kan træne nok så meget med rugbypuder osv. til træning, men hans usikkerhed lyser ud af ham. Han ved hver aktion, han er indblandet i bliver analyseret ned til mindste detalje. Han skal nok blive en gevinst over tid – lige nu gør Klopp det rigtige i at starte hans konkurrent, Mignolet.

Bedste præstation indtil nu i denne sæson?

Niklas: Inden Coutinho blev skadet, så ville jeg have sagt ham, men jeg hælder faktisk til Lallana nu. Havde han ikke været småskadet et par gange, så ville tallene være endnu mere imponerende. Det ligner en decideret genistreg af vores trænerstab, at omskole ham til 8’er.

Lasse: Lallana uden tvivl for mit vedkommende. Er essentiel for vores presspil, skaber chancer, scorer mål og boldflytter. Hans savn var stort specielt imod Manchester United, hvor det var tydeligt hvad der skete da han kom ind. Og så er det imponerende hvor mange mål og assists han allerede har lavet i denne sæson i forhold til de foregående sæsoner. Flot set af Klopp og rykke ham tilbage på banen.

Anders: Mané, Coutinho og Lallana har virkelig været gode i den første halvdel af sæsonen, men jeg er nødt til at fremhæve James Milner. Han har formået at få mig til at glemme alt om bekymringerne ved venstre ebacken. Jovist, han har da momenter, hvor man godt kan se, at det ikke er hans naturlige position, men generelt har han formået at skabe ro på en position, hvor der har meget rotation siden Riise var selvskrevet til pladsen for snart mange år siden. Det siger meget om manden, at han har accepteret rollen, på trods af at han skiftede til Liverpool for at spille på midten. At han så samtidig har løst opgaven upåklageligt, gør det kun endnu bedre.

Daniel: Adam Lallana. Al den kritik over spillestil, over prisskilt og over manglende skarphed. Han er som forvandlet og er dybt imponeret over, hvilken udvikling han er inde i. Ham og Allí er de bedste spillere i landet lige nu. Hans løbepensum er ekstraordinært. Han løber mest af alle i hele PL og løber ikke bare rundt, men løber rigtigt. Tydeligt at se med de rigtige råd, han har fået af trænerstaben, har han bygget SÅ meget på. En spiller som før ikke kunne lave mål, er blevet meget skarpere foran mål og så oser han af selvtillid, hver gang han går på banen.

Dårligste præstation?

Niklas: Af de nogenlunde faste spillere, så må jeg sige Emre Can. Han led desværre under en skade i starten af sæsonen, men på trods af et par flotte mål, så ser vi bedre ud når vi stiller med Wijnaldum fra start sammen med Henderson og Lallana.

Anders: Den er svær, for jeg synes egentlig ikke, at der har været mange direkte dårlige præstationer. Karius har naturligvis haft sine udfald, Sturridge har været længe om at komme i gang og så har jeg været meget efter Orgi. Men generelt synes jeg, at der har været holdt et acceptabelt niveau i de fleste kampe. Firmino har været svingende, specielt efter han blev flyttet længere bagud som følge af Coutinhos skade, men igen er det svært at være efter en spiller, der er topscorer i denne sæson.

Lasse: Emre can, han har ikke niveauet til det her niveau og slet ikke når han veksler mellem bænken og at starte inde. Han kan ikke holde niveau, hvis han ikke spiller fast. Han er så småt ved at forlade termen “men han er stadig ung” og især med tanke på hvor meget fodbold han har spillet indtil videre. Hans bundniveau er ikke højt nok og viser fortsat nogle af de samme fejl, som han gjorde for et par sæsoner siden.

Daniel: Den er svær, der er ingen som konstant har været en skuffelse. Men spillere som Emre Can, der ikke har genfundet sin tidligere form er et bud. Karius i målet har kæmpet mod mange ting og kostede os B’mouth kampen. Firmino har været god i mange kampe, men hans bundniveau er simpelthen for lavt. Lige så vild han kan være – lige så usynlig kan han ligeledes være.

Januarvinduet er åbnet. Hvor skal der forstærkes?

Niklas: Fløjen. Med Mané i Afrika, og en Firmino, der virker bedre centralt, så er det på fløjen, at vi er svagest. Det er dog værd at have in mente, at Ojo er ved at være klar igen, og han kunne sagtens komme i spil her i foråret. Alternativt skal vi have forbedret dybden på backerne, men forventer først det sker til sommer.

Anders: Fløjen er oplagt – især med Mané ude i en måned. Omvendt skal man heller ikke købe ind kortsigtet, og hvis man henter en spiller til fløjen nu, så kan der opstå en “prop”, når Coutinho og Mané er tilbage. Så kan man ligeså godt bruge nogle af de unge spillere. Milner har gjort det godt på ventre back, men der er plads til en opgradering, hvis den rigtige kan findes, ligesom tilfældet er i det centrale forsvar. Et mere frisk – og sikkert også urealistisk – bud vil være på målmandsposten. Vi skal ikke glemme, at mange gerne ville sende Mignolet til Nordpolen i sommer, så selv om han har holdt et stabilt niveau, siden han tog over fra Karius, så kan man da sidde med en bekymring for, hvor længe det holder. Jeg tror dog ikke, at klubben går ud og bruger penge på en keeper et halvt år efter, man hentede Karius.

Lasse: Vi har brug for noget rutine. En ala Kolo (ikke nødvendigvis i forsvaret), som har spillet en masse kampe og været med til at vinde et par pokaler. Fløjen i stedet for Mané vil være lækkert. Selvom der er mulighed for at skifte system og spille med to angribere og Coutinho bag dem, for at få mest ud af Firmino. Men en midtbane spiller. Vi er sårbare så snart en af de tre ud af fire på midten bliver skadet og især hvis vi skal skabe kampen. Det er børn vi har siddende på bænken lige nu. Det vil også skabe mere konkurrence til Can og Wijnaldum der er kommet ind i en rulle, hvor de skiftes til at spille. Også en alsidig back, der kan spille i begge sider.

Daniel: Jeg ville have gået efter Holger Badstuber, men kan forstå han er på vej til Man City på leje resten af sæsonen. Jeg ville hente én mere til midterforsvaret, hvis ikke og en Gomez evt. kan være 4. mand derinde. Mané’s fravær kommer til at gøre ondt – dog er Coutinho på vej tilbage. Jeg ville dog hente en offensiv profil og jeg tager gerne en type som Jesé fra PSG.

Hvilken ungdomsspiller spår du det næste gennembrud?

Niklas: Det har været lidt en skør sæson på det punkt, hvor Ejaria og særligt Alexander-Arnold og Woodburn kom lidt ud af ingenting og overhalede et par spillere, der ellers tilsyneladende stod længere fremme i køen. Det var til dels på grund af uheldige skader, og skulle jeg spå et decideret gennembrud, så vil det være hos enten Gomez eller Ojo, der begge er skadesfri her op til forårssæsonen. De virker begge mere modne end de tre andre, og vil bedre kunne klare presset fra fans og medier. Jeg tror på en stor fremtid for dem begge.

Anders: Jeg vil så gerne sige Woodburn, men jeg tror, der kommer til at gå lidt tid endnu. Men hver gang, han har været på banen med “de voksne” har han imponeret mig. Det samme gør sig gældende for Alexander-Arnold, som jeg tror ville være fast mand, hvis vi ikke havde Clyne i truppen. På trods af, at han har været gemt væk og ikke har spillet så meget, vil jeg alligevel sige, at jeg tror på Grujic. Han har både fysikken, teknikken og overblikket til at spille med på øverste plan. Nu skal han så bare lige holde sig skadesfri.

Lasse: Jeg har lidt svært ved at se hvem det skal være. Der bliver ikke rigtig satset i stor stil på en eller to. Det lader mere til at være af nød når en af de unge kommer ind og ikke helt fordi talentet er der. Forståeligt nok, hvis man ser på Liverpools plads i ligaen. Det er ikke nu der skal eksperimenteres.

Daniel: Det bliver ikke denne sæson én af Liverpools unge spillere får gennembruddet, grundet den tynde trup og de få cup kampe der trods alt er tilbage. Der er mange om buddet og det bliver spændende at se, hvem der tager skridtet før de andre. Mit umiddelbare bud er Marko Grujic, hvis han kan holde sig skadesfri.

Hvor ender Liverpool i ligaen, og hvad med de to pokalturneringer, hvordan forløber de?

Niklas: Jeg tror det hænger nøje sammen. Vi er jo allerede langt i ligacuppen, og det kunne sagtens ligne en finale mod Utd. Southampton er gode i forsvaret, men de har virkelig ikke meget at spille med offensivt. Når det kommer til FA Cup’en, så regner jeg med at den kun bliver rigtigt prioriteret, hvis vi føler os ude af mesterskabskampen når de afgørende runder dukker op. Et optimistisk bud pt. vil lyde på: en 2. plads i ligaen, 1 liga cup trofæ og en FA Cup semifinaleplads. Det kunne virkelig være fedt med en pokal efter sidste sæsons dobbelte nedtur.

Anders: Jeg tror på en top tre i ligaen. Så tæt som toppen er, så kommer det til at afhænge af de indbyrdes opgør, og her er vi allerede godt med, da vi har hentet point på udebane mod Chelsea, Spurs og Arsenal. Det betyder, at vi kun har to udekampe i Manchester i den næste halvdel af sæsonen, og der forventer jeg også, vi får mindst ét point i hver. Vi har ingen europæisk bold, og det tror jeg får betydning jo længere vi kommer hen i sæsonen.
Mht. pokalturneringerne, så tror jeg, vi ender på Wembley i Liga Cuppen, og derfra kan det jo gå begge veje. FA Cuppen tror jeg er nederst på prioritetslisten, i hvert fald indtil vi når en kvart-/semifinale – eller møder et af de andre store hold fra Premier League. Jeg er meget enig med Niklas, og siger top tre, samt en sejr i Liga Cuppen.

Lasse: Jeg tror på top fire. Og jeg har også en fidus til vi godt kan komme på anden pladsen, men det afhænger af skader til de vigtigste spillere i truppen. Får vi først problemer der, så frygter jeg det kan koste dyrebare point. Den næste 1½ måned er især vigtig ikke at tabe i. Der har vi stort set samtlige af de gode hold i ligaen og så kommer der et langt tilløb op til sæsonfinalen, hvor det er den dårlige halvdel af PL vi skal møde. På det punkt har Liverpool været meget bedre i år end tidligere altså imod de dårlige hold. Det er vigtigt at huske på. Vi har kun tabt to kampe pt. Det er ret stærkt.
I EFL cuppen der skal vi i finalen. Den er ikke længere. Saints er til at tale med i år. Det er nok man Utd der står som modstanderen i finalen og de har fået styr på skuden, desværre. Så den er svær at bedømme. Men sejre over Man Utd er altid dejlige.
FA cuppen der har jeg fidus til semifinalen alt efter, hvordan det ser ud i PL. Er vi med hvor det virkelig er sjovt langt hen i ligaen tror jeg den bliver nedprioteret i et eller andet omfang. Ikke sådan vi stiller med et U23 hold, som imod Plymouth, men måske får to eller tre af de bærende kræfter en pause.

Daniel: Vi bliver i top 4 i Premier League og vil gerne sige vi slutter som nummer 3. Vi har Everton hjemme, Arsenal hjemme, Chelsea hjemme og Tottenham hjemme – vi skal så til Manchester to gange. Det bliver ikke nemt, men jeg forudser en god anden halvdel af sæsonen. Dog bliver det så tæt, så om vi bliver 2’er, 3’er eller 4’er er svær at spå om (dog tror på top 4).
EFL Cuppen vinder vi efter en finalesejr over rivalen, Man United, på et fyldt Wembley Stadium, mens jeg tror FA Cuppen desværre bliver en skuffelse grundet vores tynde trup og lige så snart vi støder ind i et PL hold, ryger vi ud.

 

Leo Vegas Sport