Kommende kampe:

[Blog] Status på udlejede spillere 18/19 del 2

Her er 2. del af Lasse Callesens gennemgang af de udlejede spillere. 1. del finder du her.

 

Her bringer vi et lille overblik over deres sæson indtil videre:

 

Kamil Grabara, AGF:

Han er først lige blevet udlejet i januar måned. Men forhåbentligt giver det os danskere mulighed for at se lidt til ham. I hvert fald jer der følger med i Superligaen og især AGF.

Han var længe tredje valg, men han blev fjerde valg i sommer, hvor Kelleher overhalede ham. Jeg har svært ved at vurdere, hvor store chancer han har. Men mon ikke Klopp vil holde på begge målmænd lidt endnu.

 

Liam Millar, Kilmarnock:

Han har fået én kamp for førsteholdet, men har spillet 15 kampe for U23 holdet, hvor han har scoret tre mål og lavet tre assists i 15 kampe. Noget utraditionelt at han spiller for et U-hold nu han er udlejet. Men han er også kun 19 år gammel.

Jeg har svært ved at se ham have en fremtid i klubben. Den skotske liga er ikke just prangende. Så hvis han ikke kan få spilletid der så ligner han ikke, en spiller som vi skal forvente det store af. Han fik dog først for nyligt sin debut på 1. holdet i Kilmarnock. Måske har han skulle bruge starten på at finde sin plads deroppe?

 

Ryan Kent, Rangers FC:

26 kampe, fem mål og tre assists er ganske udmærket for den 22-årige offensive spiller, der generelt i hele sæsonen har fået ros oppe i det skotske. Gerrard om Kent: “He’s been excellent for us. He’s in good form, he’s happy but I’m going to keep pushing him because I want him to be hungrier to score more goals and I want him to keep being hungry to improve his numbers.”

Spørgsmålet er om tiden er ved at løbe fra Kent? Han er som sagt 22 år nu og har haft en lang stribe af udlejninger siden 2015, men gennembruddet i Liverpool er aldrig kommet. Han fik debut i Liga cuppen i 15/16 og siden da har han ikke spillet for 1. holdet. Rangers FC vil efter sigende gerne beholde ham, og mon ikke det nok ender med det? I alle turneringer på alle niveauer har han spillet 143 kampe og ”kun” scoret 18 mål og lavet 17 assists. Jeg tror vi sælger ham til sommer.

 

Taiwo Awoniyi, Royal Excel Mouscron:

Noget under radaren i forhold til mange af de andre udlejede spillere, så spiller Awoniyi i den belgiske liga med okay succes. 25 kampe, fem mål og et assist. Det er blevet til i alt 1.500 minutters fodbold for den 21-årige i denne sæson.

Meget lig Kent så tror jeg ikke vi kommer til at se meget mere til ham. En lang række af udlejninger siden han kom til klubben og har aldrig fået debut på 1. holdet. Hans tal er dog bedre end Kents. Awoniyi har spillet 100 kampe, 25 mål og 23 assists, han ser dog ud til at være mere spidsangriber end kant, selvom han har huseret dér.

 

Anderson Arroyo, KAA Gent:

Jeg må indrømme at jeg intet kender til ham. Han har været udlejet konstant siden han kom til klubben og det er kun blevet til én kamp i den tid. I hvert fald registreret og det var i 2016. Jeg har ikke kunne finde mere info på ham.

Men han er 19 år. Måske der sker en udvikling? Jeg har ikke den fjerneste idé.

 

Herbie Kane, Doncaster:

32 kampe i denne sæson, hvor han har scoret seks mål og lavet lige så mange oplæg fra den centrale midtbane. Det er godt nok i den anden bedste række i England, men helt skidt er det ikke IMO.

Jeg tror vi ser endnu en udlejning efter sommerferien, hvor han forhåbentligt kan få lov til at kravle et eller to niveauer op i de engelske rækker (Doncaster spiller pt i League one). Han har et par år endnu inden han skal vise sit værd. Men som mange af de andre skal han tilbage og vise Klopp & co. i pre-season at det er ham de skal satse på i fremtiden. Men der er stadig tid inden han for alvor skal vise sit værd.

Medlemsskab af den officielle danske Liverpool fanklub

Shamal George, Tranmere Rovers (lejeophold afsluttet):

Tre kampe i denne sæson for naboklubben, ikke noget der skriger af talent. Målmænd har det med at blomstre sent, men som nævnt tidligere er der i hvert fald fire målmænd foran ham i køen i Liverpool.

Så jeg tror ikke, at vi skal forvente at se ham slå igennem i klubben og han er nok væk i løbet af sommeren, hvis vi kan få ham sendt andet steds hen.

 

Allan Rodrigues de Souza, Eintracht Frankfurt:

Fire kampe i denne sæson er det indtil videre blevet til. Han missede dog en måned pga. en skade. Hvor han blev sendt hjem til Liverpool for at genoptræne, hvor han ikke var tilgængelig i otte kampe.

Klopp var helt oppe og ringer over talentet da Allan kom tilbage fra lejeophold første gang. Men pga. arbejdstilladelsen har vi igen og igen skulle udleje ham. Og måske er talentet ikke så stort, som man håbede på. 57 kampe på fire år, hvor en del af kampene har været i meget mindre klubber og ligaer (Finland og Grækenland). Han er ”kun” 21 år og har som flere andre af de udlejede spillere fortsat tid til at udvikle sig inden alderen for alvor rammer. Men med de få kampe han får bliver det svært at opfylde kravene for arbejdstilladelse i England (løn, pris eller antal af kampe for klub eller landshold har indflydelse her). Jeg tror det ender med klubben skipper ham videre til sommer. Chancerne er ved at være brugt op. Der var også et rygte i sidste uge om at der var en klub der var interesseret i ham.

 

Pedro Chirivella, Extremadura:

Han er lige blevet udlejet så han har endnu ikke haft mulighed for at komme i kamp for sin nye klub.

Han fik nogle kampe en overgang i klubben, men faldt ret meget igennem og fik aldrig for alvor bevist nogen om, at han var fremtidens mand på midtbanen. Han har som enkelte andre en længere portefølje af udlejninger de sidste par år.

 

Ovie Ejaria, Rangers FC og Reading FC:

Han var først udlejet til Rangers FC for hele sæsonen. Men et eller andet gik galt og han valgte at tage hjem igen fra det skotske. Jeg har ikke læst nogen årsag til dette.

Men han fik masser af spilletid under Gerrard. 31 kampe er meget pænt, hvor en del af dem var i Europa League. To mål og to assists. Nu er han skiftet til Reading, som spiller i Championship. Det er blevet til tre kampe og et enkelt assist.

Fremtiden er svær at spå om. Jeg synes han havde nogle fine kampe for 1. holdet da han var noget yngre (21 år nu). Jeg tror der kan være en fremtid i ham, men det er svært at vurdere, hvor meget der er sket på de 2-2½ år siden han sidst fik spilletid under Klopp. Kommer det rette bud så siger vi nok ja tak og sender ham videre.

Opsummering:

Mange af de udlejede spillere tror jeg ikke har en større fremtid i Liverpool. Det ved Klopp og resten af staben udmærket, og klubben håber på der kan ske en udvikling, som gør at spillerne kan sælges til en højere pris end, hvis de ikke havde vist sig frem. Klopp håber selvfølgelig på et pludseligt gennembrud, men det er næppe noget vi skal sætte vores lid til.

Nogle af spillerne har helt klart talent og jeg er sikker på dem der har det nok skal få chancen af Klopp når vi starter på en ny sæson eller i løbet af de næste par år. Jeg tror dog også det har været fornuftigt med udlejning til mange af dem. Selvom de har talentet, ville de ikke få spilletid på 1. holdet i denne sæson dertil er mesterskabskampen for snæver og det er dumt at tage unødvendige risiko med en 18-22-årig gut der lige skal smage på 1. holds fodbold. Havde vi været med længere i cupturneringerne så det nok anderledes ud.

Og så er det en helt klar strategi fra klubben at forlænge kontrakterne med de unge spillere. Slår spilleren ikke til så har vi sikret os pengene i form af en handel til en mindre klub.. Tidligere lod Liverpool også spillerne skifte gratis, det er også slut nu. Nu kræver man penge, om det bliver klaret med den købende klub eller, som vi har set det med Ings og Solanke, hvor der skal findes en pris af en komite. Klubben vil ikke lade spillerne skifte gratis længere og det er lige meget, hvor stort eller lille talent de har.

Leo Vegas Sport