Kommende kampe:

[Blog:] Ti ting jeg tror, at jeg tænker #1

Velkommen til et nyt tiltag her på bloggen. Fremover vil jeg en gang om ugen forsøge at give mine tanker om ti emner eller observationer fra ugen der gik i og omkring Liverpool.

Det vil som regel være emner, der er værd at diskutere – eller starte en diskussion om – men som ikke helt kan bære at få sin egen lange blog. Jeg håber, at du som læser vil tage godt imod ideen.

I denne uge kredser mine tanker naturligvis omkring kampen mod Man Utd, men der vil også blive kigget på de kommende kampe og så bliver der smidt kritik i retning af fans og FA.

God fornøjelse – og tak fordi, du læser med.

 

  1. Jeg tror, at jeg tænker, at Daniel Sturridge snart har spillet sin sidste kamp for Liverpool

Vi lægger fra land med et af de mest diskuterede emner siden mandagens kamp mod United, nemlig spørgsmålet om Daniel Sturridges fremtid på Anfield. Jeg synes, at det i mandagens kamp var helt tydeligt, at han ikke passer ind, til den måde som Liverpool gerne vil spille på.

Hans kvaliteter som afslutter kan ikke anfægtes, men han er ikke typen, som arbejder deltager i presspillet, som Klopp kræver af alle sine spillere. Ligeledes har han heller ikke samme fart i sit spil som Mané, Firmino og resten af de offensive kræfter.

sturridge-499359

Samtidig synes jeg, at han over en lang periode har haft en dårlig attitude og udstråling på banen. Det tror jeg at Klopp er ved at være træt af – især når klubben har så mange andre alternativer til de forreste pladser.

Jeg ville derfor ikke blive overrasket, hvis Sturridge er fortid på Anfield allerede til vinter og allersenest til sommer.

  1. Jeg tror, at jeg tænker, at Danny Ings snart skal have chancen på førsteholdet

Lidt i forlængelse af ovenstående, så synes jeg, at Danny Ings efterhånden har gjort sig fortjent til mindst en plads på bænken i de kommende kampe.

Han har bombet mål ind for U23 holdet i de seneste uger, og han har ikke brokket sig over manglende spilletid, men derimod arbejdet stenhårdt for at blive bedre, komme i form og gøre sig fortjent til en plads i Premier League truppen.

Samtidig besidder han alle de dyder, som Klopp vægter højt, i og med at han knokler røven ud af bukserne i samtlige minutter, han er relativt hurtig og så er han en naturlig målscorer.

Han er derfor en oplagt kandidat til mere spilletid i de kommende uger, for han vil i min optik kunne bidrage med meget mere til holdet, end Sturridge og Orig har gjort det sidste lange stykke tid.

  1. Jeg tror, at jeg tænker, at det er pinligt, at se Liverpool fans tage billeder af Jose Mourinho inden kampstart

Klopp har flere gange været ude at sige, at han ønsker at atmosfæren på Anfield bliver bedre under kampene, så vi igen kan få en rigtig solid fæstning på hjemmebane.

Derfor gjorde det mig helt utroligt trist, da jeg så på Twitter, at flere fans havde taget fotos af Jose Mourinho, da han kom ind på banen. Hvad skal det til for?

Manchester United er Liverpools største rival på det sportslige plan (der kan Everton ikke være med). Jose Mourinho har gentagende gange været en torn i siden på Liverpool, og for få år siden spillede hans Chelsea-hold en hovedrolle i, at mesterskabet ikke kom til Anfield. Hvad ligner det så, at tage billeder af manden?

Hvis hadet til Man Utd er så stort, som mange fans påstår, så burde man have været over ham med diverse tilråb og andre kreative påfund, fra det øjeblik han satte fødderne på vores hjemmebane. Ved at tage billeder af manden fremstår vi fans os fra en pinlige lige inden et opgør mod vores største rival. Der gik da heller ikke længe, inden der blev taget tykt pis på os som fans på de sociale medier.


Den opførsel hører sig ikke til ved sådan en kamp. Man skal naturligvis opføre sig ordenligt på stadion, men ligefrem at være benovet over og tage fotos modstanderens manager er ikke Liverpool værdigt.

Det håber jeg, at vi som danske fans også har i tankerne, når vi besøger Anfield, selv om vi ikke får Mourinho at se så tæt på ret ofte. Og tak for det i øvrigt.

  1. Jeg tror, at jeg tænker, at Emre Can kan blive en rigtig god spiller – han har bare et stykke vej endnu

Jeg ser som regel fodbold på min lokale pub sammen med en masse andre Liverpool fans, og det var også tilfældet i mandags. Her havde mange af de fremmødte Liverpool fans store frustrationer over Emre Cans præstation i opgøret mod United. Og jeg vil gerne indrømme, at jeg heller ikke var vildt imponeret. Men når det så er sagt, så tror jeg stadig, at Can kan blive en god og værdifuld spiller for Liverpool.

Ja, han skal blive bedre til at læse spillet. Ja, han skal blive bedre til at slippe bolden hurtigere, og ja, han skal generelt sætte sig mere igennem på midtbanen. Men han har masser af tid til at udvikle sig endnu. Mange glemmer, at Can kun er 22 år, hvilket bestemt ikke betyder, at han er færdigudviklet som spiller. Uden at sammenligne de to spillere, så vil det nok overraske mange, at Kevin Stewart faktisk er et halvt år ældre end Can, og han betegnes stadig som et ”ungt talent” nogle steder.

Han lider under, at have slået igennem for Leverkusen i en ung alder, og forventningerne til ham var derfor høje, da han kom til Liverpool. Og jeg synes langt hen ad vejen, at han har vist sine kvaliteter i sin tid hos os. Samtidig må han have nogle ledermæssige kvaliteter, da han tidligere har været anfører for det tyske U21 landshold.

emre-can-liverpool

I denne sæson lider han under, at han ikke har spillet ret meget, hvilket naturligvis ikke er supergodt i forhold til at udvikle sig. Man kunne måske overveje at låne ham ud i foråret, så han kan få nogle kilometer i benene og selvtilliden tilbage.

  1. Jeg tror, at jeg tænker, at Klopp bliver nødt til at finde en plan b mod hold, der parkerer bussen

Vi har efterhånden set billedet mange gange. Modstanderne stiller sig med alle mand bag bolden, og tvinger Liverpool til at spille sig gennem en betondefensiv. Nogle gange har vi haft held med det (Hull), mens vi andre gange har haft utroligt svært ved at nedbryde et lavtstående hold.

Jeg kan godt frygte lidt, at Klopps valg af spillertyper låser holdet lidt for fast mod hold der, modsat City, Spurs og Arsenal, ikke vil frem ad banen. I sidste sæson havde vi et alternativ i Benteke, som kunne sættes på toppen og være farlig via indlæg.

I år er vi meget afhængige af dybdeløb fra fløje og midtbane, men det lader ikke til, at man har knækket koden til, hvad man skal gøre, når modstanderne står med 10 mand i eget målfelt.

Jeg kunne derfor godt tænke mig, en klar plan b i disse situationer, så vi ikke bliver så lette at lukke ned for.

  1. Jeg tror, at jeg tænker, at Liverpool stadig skal have en ny venstre back

Det er efterhånden en gammel traver, men jeg mener stadig, at der er behov for en ny venstre back i startopstillingen. Ikke fordi at Milner har været dårlig – for det har han på ingen måde – men mere fordi jeg mener, at det vil være en styrkelse af holdet på flere pladser.

tottenham-hotspur-v-liverpool-premier-league

En ny venstre back vil frigøre Milner til at aflaste spillere som Lallana, Henderson og Wijnaldum på midtbanen. Det var tydeligt mod United, at vi manglede noget ro og kreativitet på midtbanen i første halveg. Det vil Milner kunne bidrage med.  Samtidig vil det gøre os farligere på indlæg, hvis vi havde en venstrebenet venstre back, som ikke altid skal ind i banen for at slå indlæg.

  1. Jeg tror, at jeg tænker, at planlægningen af Liverpools jule- og nytårsprogram er helt i skoven

Man kan godt se på Liverpools jule- og nytårsprogram, at det er et af de mest underholdende hold at se på. Tv-stationerne vil tilsyneladende have os på skærmen så meget som muligt, hvilket i år er understreget af, at Liverpool ikke spiller på Boxing Day, men derimod den 27. december.

Ligeledes har man valgt at lægge kampen mod City klokken 17.30 lokal tid (altså 18.30 dansk tid) på nytårsaften. Jeg er sikker på, at det nok skal give en helt unik stemning på Anfield til den kamp, men det understreger, at TV ikke tænker på fans.

Hvis kampen absolut skal spilles på årets sidste dag, hvorfor så ikke lægge den først på eftermiddagen? Så vil tilskuerne kunne nå både at være på stadion samt at komme hjem og forberede nytårsmenuen. Jeg tror også, at SKY vil få markant flere seere ved at lægge kampen tidligere på dagen.

At Liverpool så også skal spille i Sunderland mindre end 48 timer efter slutfløjtet mod City gør ikke beslutningen mindre tåbelig.

Det er en ommer for både FA og SKY!

  1. Jeg tror, at jeg tænker, at Karius nok skal blive en god målmand for Liverpool

Ja, den er god nok. Du læste rigtigt.

Jeg er slet ikke så nede over Karius, som mange andre lader til at være. Præcis som Emre Can er han stadig ung og har store udviklingsmuligheder. Han har været rangeret som en top tre målmand i Bundesligaen, og så har han fysikken til at kunne klare sig i Premier League.

Der har været nogle momenter med usikkerhed, men det skal vi huske, at De Gea også havde i starten af sin tid hos Man Utd, og han har udviklet sig til at være en af Verdens bedste målmænd.

Nu har Karius været starter i en god håndfuld kampe for os, og jeg mener, det vil være direkte åndsvagt at ændre på så central en position endnu engang. Vi skal som klub og som fans i særdeleshed lære at udvise mere tålmodighed med de unge spillere – det vil gavne dem meget mere end at blive hakket på konstant.

  1. Jeg tror, at jeg tæner, at vi som Liverpool fans skal sætte utroligt meget pris på Coutinho, i den tid han er i klubben

Det er ikke ligefrem en nyhed, at Philippe Coutinho er omdrejningspunktet for Liverpools offensive spil. Alligevel kan jeg godt frygte, at folk glemmer at nyde ham fuldt ud, når han er på banen. Han kan simpelthen ikke få roser nok for sin indsats for klubben. Det så vi igen mod Manchester United, hvor han endnu engang var tæt på at afgøre kampen med et lille strejf af magi fra sin tordenstøvle.

philippe-coutinho-619285

Den lille brasilianers evner er da heller ikke gået ubemærket hen, og han har fået en stadig større rolle på det brasilianske landshold i løbet af i år.

Vi skal som fans være lykkelige over, at han ikke for længe siden har besluttet sig for at søge andre græsgange. For en spiller af hans kvalitet bør være fast inventar i Champions League, og som tingene har set ud for Liverpool de seneste år, har der været meget langt til lige netop den turnering.

Jeg håber, han bliver i klubben i mange år frem, men jeg vil stadig opfordre alle til at nyde ham, mens vi har ham. For meget kan ændre sig på kort tid i fodboldens verden.

  1. Jeg tror, at jeg tænker, at Liverpool får 13 point i de næste fem ligakampe

Sidst men ikke mindst vil jeg sige, at de kommende fem ligakampe ser fornuftige ud. Kun udekampen mod Southampton forventer jeg ikke, at vi vinder. Til gengæld vil de kommende kampe være utroligt vigtige i forhold til at bedømme holdets chancer for en placering i top fire.

Vi spiller god fodbold for tiden, og et program der byder på kampe mod W.B.A., Crystal Palace, Watford, Southampton og Sunderland giver mulighed for at lægge et hård pres på de andre hold i toppen af ligaen. Kan vi fastholde samme spil, som vi har vist indtil nu, så ville det ikke undre mig, hvis vi ligger i top to, når vi går ind i december.

Lad os krydse fingre for, at jeg får ret.

Leo Vegas Sport