Kommende kampe:

[Blog:] Ti ting, jeg tror, at jeg tænker #7

Velkommen til denne uges ti tanker om ting, der vedrører Liverpool Football Club. I denne uge kan du læse om, hvorfor jeg mener, at det – trods   utroligt mange skader – har været en god uge for klubben. Du får desuden et bud på en spiller, der skal løfte sit niveau i den kommende tid, og så var der vist noget med en teenager, der gjorde det godt.

Smid gerne en kommentar til mine tanker på Facebook.

Tak fordi du læser med.

  1. Jeg tror, at jeg tænker, at det på trods af de mange skader har været en god uge for Liverpool

Det kan måske lyde helt tåbeligt at snakke om en god uge for Liverpool, når flere af de største stjerner på holdet har været ude med skader – nogle længere end andre. Men alt andet end lige, så er det blevet til to sejre i to svære kampe mod Sunderland og Leeds, og man har nu fået slået et hul ned til Man United på sjettepladen på 10 point, mens der er seks point ned til Tottenham på femtepladsen.

Samtidig har man fået set, at flere af de unge spillere godt kan være med på det her niveau, og det lader til, at der bobler en optimisme i klubben, på trods af udsigten til at skulle undvære Coutinho i en længere periode. For uanset hvem der spiller, så taber klubben ikke kampe, og det er godt nok imponerende.

Det er den indvirkning som positive resultater har på en fodboldklub. Man får troen på, at man kan klare selv de værste udfordringer, og som tingene ser ud nu for Liverpool, så skal vi også nok komme helskinnet gennem de her skader. Vi har i hvert fald lidt point at give af, og et december-program der bestemt ser overkommeligt ud – om ikke andet så frem til jule- og nytårskampene.

  1. Jeg tror, at jeg tænker, at Daniel Sturridge er blevet skadet på det værst tænkelige tidspunkt – både for ham selv og Liverpool

En af de spillere, der er blevet skadet i den seneste uge, er Daniel Sturridge. Der er aldrig et godt tidspunkt for en spiller at være skadet, men denne gang må man sige, at det er et dårligt tidspunkt for både spiller og klub.

Sturridges skade kommer netop, som der var udsigt til spilletid som følge af skaden til Coutinho, og hvis der er noget, Sturridge behøver for at få gang i målscoringen, så er det regelmæssig spilletid. Samtidig er hans skade med til at lægge pres på klubbens bredde i angrebet, da også Firmino døjer med en skade.

For Sturridge selv er skaden nok næsten endnu mere uheldig, da endnu en skade utvivlsomt vil påvirke interessen for ham i det kommende transfervindue. Hvis han gerne vil væk, som der er rygter om, så vil det hjælpe gevaldigt, hvis han kan bevise, at han kan holde sig fit. Det er han ikke nu, og det kan kraftigt mindske interessen for ham – eller påvirke, hvor meget diverse klubber vil byde på ham. Liverpool har dog meldt ud, at han ikke er til salg – men lad os nu se.

Som vi alle ved, så er det ikke første gang, at Sturridge er skadet i sin tid på Merseyside, og ESPN har lavet en lille sjov grafik, der viser antallet af skader, han har haft, mens han har spillet for Liverpool, samt hvor længe de har holdt ham ude – det er blevet til en del dage.

klopp-eration-jpg

Der er endnu ikke sat en tidsfrist på, hvor længe Sturridge forventes at sidde ude, men det vil være gavnligt for både klub og spiller, hvis Sturridge bliver klar hurtigst muligt.

  1. Jeg tror, at jeg tænker, at savnet af Coutinho vil være enormt

Liverpool spiller på en måde, hvor én enkelt spiller ikke burde have den store betydning for, hvordan holdet præsterer på banen. Når det så er sagt, så bliver det spændende at se, hvordan holdet klarer sig i de kommende seks uger, som det forventes at Coutinho er ude.

Selv om kampprogrammet ser tilforladeligt ud, så har Liverpool flere gange vist, at man er et helt andet hold med Coutinho på banen. Han har gang i en helt genial sæson, og kan med sin teknik, spilforståelse og skud i støvlen afgøre en kamp ud af det blå.

Skaden kommer desuden på et utroligt dårligt tidspunkt, hvor mange andre spillere i offensiven også lider af småskader, og derfor er det naturligvis et endnu hårdere slag for klubben. Men selv når en Firmino, Lallana og en Sturridge bliver klar til kamp igen, så kan ingen af de tre gøre, hvad Coutinho er i stand til. Men nogen er nødt til at træde frem og tage taktstokken i fraværet af den lille brasilianer.

Under alle omstændigheder betyder Coutinhos skade, at nogle spillere vil komme til at spille på andre pladser end normalt, og det kan give nogle omstillingsvanskeligheder i spillet i de kommende kampe. Heldigvis går der lidt tid, inden vi skal møde Everton og City omkring jul, så spillerne kan nå at omstille sig til den nye situation.

  1. Jeg tror, at jeg tænker, at Divok Origi snart skal vise, hvorfor folk har så høje forventninger til ham

Det virker måske utroligt tåbeligt at tænke sådan, når Origi lige har scoret to kampe i træk. Lad mig med det samme sige, at jeg inden sæsonen havde ham som Liverpools topscorer i år, så jeg havde faktisk ret høje forventninger til den unge belgier i denne sæson.

På trods af de to seneste scoringer, så er jeg faktisk ret skuffet over, hvad Origi har vist indtil nu i sæsonen. Han virker i mine øjne ikke som en spiller, der er klar til at spille fast i Premier League. Jeg synes tit, at han tager nogle underlige beslutninger og at hans teknik svigter ham i en del situationer.

Når det så er sagt, så vil nogle påstå, at han ikke har fået tilstrækkeligt med muligheder for at vise sig frem i år. Det ser så ud til, at han nu vil få endnu mere spilletid i de kommende kampe på grund af de mange skader, og jeg håber derfor, at han vil gribe chancen og overbevise mig – og andre – om, at han har en rolle at spille på et fremtidigt Liverpool hold.

Jeg har før prædiket, at vi fans skal have tålmodighed med unge spillere. Det gælder naturligvis også i dette tilfælde, men jeg har det meste af efteråret siddet med en følelse af, at Origi ville have godt af endnu en udlejning.

En anden grund til, at Origi skal tage det næste skridt, er, at han nu ikke længere ”kun” skal kæmpe om spilletid med spillerne i førsteholdstruppen – der vil fremover været et massivt pres fra omgivelserne (fans og medier) i Liverpool om, at give mere spilletid til et nyt lysende – og lokalt – talent.

  1. Jeg tror, at jeg tænker, at Ben Woodburn får en stor fremtid

Den her tanke er vel ikke ligefrem, det man kan kalde nyskabende. Men det har været tydeligt siden sommerens træningskampe, at Ben Woodburn er et kæmpe talent. Det er åbenlyst for enhver, at han har en fornuftig teknik og hurtighed, og vigtigst af alt har han en helt fantastisk veludviklet målnæse allerede i en tidlig alder.

Sammenligningerne med tidligere tiders unge Liverpool angribere har da også allerede floreret på diverse sociale medier. Det er da også oplagt at drage sammenligninger mellem ham og eksempelvis Fowler og Owen, i og med at de alle tre var meget unge, da de slog igennem på Liverpools førstehold.

Jeg er ikke så overrasket over, at Woodburn fik scoret allerede i sin anden kamp. Jeg er egentlig mest overrasket over, at man har ventet helt frem til kampen mod Sunderland med at give ham debut. Jeg havde troet, at han ville have fået muligheden allerede i kampen mod Derby, men Klopp har flere gange sagt, at man vil passe godt på ham, så forventningerne ikke blev helt ude af proportioner.

Med Woodburns tidlige succes, skal Klopp nok få sit at se til, med at holde forventningerne fra fans nede.

  1. Jeg tror, at jeg tænker, at Woodburn på trods af den tidlige succes i perioder vil blive ”gemt væk” i resten af sæsonen

Med tanke på Klopps tidligere udtalelser, ville det ikke komme bag på mig, at Woodburn relativt hurtigt kommer ned på U23- eller U18-holdet igen. Ikke fordi, han ikke er god nok til førsteholdet, men simpelthen for at beskytte ham fra al mediebevågenheden.

Når det så er sagt, kan Klopp nok godt forberede sig på spørgsmål om, hvornår han lader den unge waliser få sin første start for klubben og så videre. Samtidig betyder de mange skader til vores forreste spillere, at der vil være masser af mulighed for spilletid til Woodburn i de kommende kampe, og hvis han præsterer på samme måde i disse kampe, så vil forventningerne stige endnu mere.

Derfor tror jeg, at Klopp allerede har planer om, at ”gemme” Woodburn igen, så snart muligheden byder sig. Han er så stort et talent, at man ikke må ”ødelægge” ham tidligt. For mig at se, er det vigtigt, at man ikke fjerner glæden ved fodbold fra ham, ved at presse ham ind i den mediemaskine, det er at spille for Liverpool.

Så mon ikke Woodburn er at finde på ungdomsholdene igen, når vi rammer julen, og de værste skader – forhåbentligt – er ovre. Men det ville så ikke undre mig, hvis han får et par minutter hist og her, når vi kommer længere hen i foråret, alt efter hvordan Liverpool ligger i ligaen og hvordan det ser ud med hensyn til skader.

  1. Jeg tror, at jeg tænker, at reaktionerne fra fans, medspillere og legender viser, at Liverpool har savnet den næste store ”scouser”

At forventningerne til og begejstringen over Woodburns præstationer er så store, tror jeg skyldes, at folk i klubben samt ikke mindst blandt fansne hungrer efter den næste store spiller af egen avl. Nej Woodburn er ikke scouser i ordets reneste forstand, men han er noget nær det tætteste man kommer det, uden at være fra Liverpool.

I mine øjne ligger det så dybt i klubbens dna, at man har spillere på egen avl som en fast del af truppen – og allerhelst som de store stjerner. I de seneste mange år, har der været meget langt mellem snapsene, hvad angår unge spillere, der er slået igennem på klubbens førstehold.

Man kan med rette argumentere for, at den seneste succeshistorie i form af lokale drenge er Steven Gerrard, som netop har trukket sig tilbage. Raheem Sterling kom til relativt sent fra QPR, og mange af de andre unge spillere slog aldrig rigtigt igennem. Det tætteste man kommer, vil være Jon Flanagan, som nu er udlejet.

Det er lidt paradoksalt, at man kan brokke sig over manglen af spillere af egen avl i truppen, når man stiller med Premier Leagues yngste trup. Det giver et meget godt billede af, hvordan klubben i de seneste mange sæsoner har købt ungt, i stedet for at bruge egne spillere.

Om det så har været fordi, man ikke turde satse på egen ungdom eller om niveauet har været for lavt, skal jeg ikke kunne sige. Men jeg har i hvert fald også haft store forventninger til spillere som Jerome Sinclair og Jordan Rossiter i de senere år – to spillere som efterfølgende er blevet sendt videre ud i verden.

Lad os ikke håbe, at det samme sker for Ben Woodburn, for det lader til, at knægten virkelig har, hvad der skal til.

Den tidlige succes for den unge waliser, har da også kastet par gode reaktioner af sig på Twitter.

  1. Jeg tror, at jeg tænker, at man i rusen over Ben Woodburn ikke må glemme Trent Alexander-Arnold

Mens alle taler om Ben Woodburn, så er det som om, at Trent Alexander-Arnolds præstation mod Leeds er gået lidt ubemærket hen. Det synes jeg ikke er helt fair.

Den 18-årige back blev trods alt kåret til Man of the Match, og leverede et pragtoplæg til det første mål. Han lader til, at være mere end klar til flere kampe på førsteholdet, men han lider umiddelbart af den store udfordring, at manden foran ham på højre back er blandt Englands bedste på positionen.

Alexander-Arnold er anfører på klubbens U18-hold og ligner en spiller, som trænerstaben næste år skal vurdere, hvordan han udvikler sig bedst. Klopp er ikke fortaler for at leje de bedste spillere ud, men omvendt går det heller ikke, hvis de ikke bliver prøvet af mod bedre modstand. Jeg glæder mig til at se, hvad der kommer til at ske med den unge højre back, for som situationen er nu, så er Liverpool ret godt dækket ind på positionen med ham og Clyne.

  1. Jeg tror, at jeg tænker, at det her er en sjov artikel om, hvordan engelsk fodbold har udviklet sig – og hvordan det påvirker træningen i klubberne

Det her er en sjov – og lidt nørdet – artikel, der beskriver, hvordan måden der bliver spillet fodbold i den bedste engelske række har udviklet sig de senere år. Hvor det før i tiden har 90 minutter i samme tempo, er der i dag mange flere spurter og flere ”døde” perioder.

Artiklen bygger på en undersøgelse fra nogle nordiske forskere.

Undersøgelsen konkluderer – måske ikke overraskende – også, at der er en kæmpegevinst ved at skifte ud i løbet af anden halvleg, fordi de startende spillere bliver trætte omkring de sidste 20-25 minutter af kampen. Samtidig fortæller den, hvordan klubberne kan bruge denne viden til at forbedre deres træning.

Jeg synes, det er særligt interessant med Liverpooløjne med tanke på vores ”heavy metal” football. Og så har man lidt fakta at slynge ud til vennerne, når man bander over, at der går for længe, inden Klopp foretager udskiftninger. 😉

  1. Jeg tror, at jeg tænker, at jeg er helt vild med dette billede af Anfield inden kampen mod Sunderland

Vi slutter af med et smukt syn fra den nye main stand umiddelbart inden kampstart mod Sunderland. Der er ingen tvivl om, at den nye tribune giver lidt ekstra til Anfield – nu skal vi så bare have gjort noget ved Anfield Road enden også.

https://twitter.com/Sporf/status/803154366932938753

 

——-

Fik du ikke læst sidste uges udgave af Ti ting, jeg tror, at jeg tænker, så kan du finde den her

 

 

Leo Vegas Sport