Kommende kampe:

[Blog] Transfersnak – Del 1 – Trim truppen, Klopp og FSG

Sommerpausen giver mulighed for Klopp og FSG til at finde frem til den trup, der kan vinde titler med Klopp ved roret. Nogle skal sælges, mens andre skal købes. Vi giver her et bud på, hvem vi hver især mener, kan sælges. Næste indlæg vil have fokus på indkøbene.


Marko Grujic
Anders Normann:
Siden Klopp kom til, har nogle spillere både fået og grebet chancen, hvilket har skubbet andre spillere bagud, når det gælder udtagelse og fremtidsudsigter. Andre har ikke har imponeret under deres udlån. Situationen er ændret siden sidste sommer, og truppen må tilpasses herefter.

På den ene side har vi haft mange skader denne sæson, og dermed draget fordel af en bred trup. På den anden side har meget af spillermaterialet i truppen bestået af dødvægt i form af udlån og spillere uden spilletid. Næste sæson er uden europæisk deltagelse. Holder spillerne sig skadesfri, er der derfor ikke behov for så stor en trup som i år. Vi har ikke brug for en revolution i truppen, ligesom sidste sommer, men justeringer skal der til.

Caulker, Enrique, Rossiter og Sinclair har allerede forladt truppen. Jeg mener, at følgende skal følge dem:


Balotelli:
Et fejlindkøb fra starten. For umoden og for pladskrævende i truppen. Potentialet er stort, men vil aldrig blive forløst. Vil kun trække holdet ned, hvis han kommer tilbage. Bør sælges for enhver pris.


Skrtel:
En trofast kriger i mange år, men er blevet overhalet af Lovren og Sakho i startopstillingen. Skrtel’s eneste livslinje til startopstillingen er Sakho’s kommende karantæne. Lucas har spillet centralforsvar i nogle kampe med bravour, og vil være en bedre løsning i truppen, da han kan dække flere pladser end Skrtel. Et salg vil desuden lette i lønbudgettet. Tak for mange gode år Skrtel, men vi må se fremad. Brug karrierens sidste år med fast spilletid i en lidt mindre klub.


Ilori:
Ser desværre ingen fremtid for ham på Anfield. Dødvægt i truppen.


Luis Alberto:
Langt fra toppen af Premier League-niveau. Passer bedre til den spanske liga. Ellers samme som Ilori.


Bogdan:
Er blevet overhalet af Ward. Har potentiale, men virker som om Ward vil være en bedre løsning på lang sigt. Har fået chancen, men ikke grebet den.


Benteke:
Belgierens spillestil taler både for og imod. På den ene side er han stærk og én af Premier League’s mest hovedstødsstærke angribere, hvilket giver en anden dimension til vores offensiv. Vores øvrige angribere er slet ikke i nærheden på begge områder. På den anden side er han ikke så mobil, løbestærk og hurtig med fødderne som de øvrige, hvilket kræves i Klopp’s system. Jeg mener, han skal sælges, fordi man ikke kan have en af truppens bedst betalte til at sidde på bænken. Den kommende sæson vil han desuden blive overhalet af Firmino og Origi i scoringer. Er i samme position som Andy Carroll for et par år tilbage, hvor hans bedste forcer ikke kommer i spil på grund af trænerens spilsystem.

Klopp

Anders Christensen:
Jeg er enig i, at man sagtens kan skifte en stor del af truppen, og håbe på fremgang i næste sæson. Personligt går jeg jo mere ind for kontinuitet frem for store udskiftninger. Så mens spillere som Balotelli, Kolo Toure, Martin Skrtel og muligvis også Christian Benteke ser ud til at have spillet haft deres sidste kampe i Liverpool-trøjen, så mener jeg heller ikke, at der skal ske ret mange andre ændringer i truppen.

Vi har set, at Klopp kan føre den nuværende trup til to finaler, og jeg mener faktisk, at bredden er vigtig. Især når man ønsker at spille så aggressivt som Klopp gør, kan man ikke undgå skader, og her er bedden utroligt vigtig. Skal jeg alligevel komme med et bud på, hvem der kan være på vej væk fra Anfield i den kommende sæson, er det disse spillere:


Jordon Ibe:
Egentlig håber jeg, at han bliver sendt på lån hos en klub, der spiller med mere traditionelle kanter, end Liverpool gør lige i øjeblikket. I mine øjne er han et kæmpe talent, der har brug for fast spilletid for at udvikle sig. Et ophold i en klub som West Ham, Sunderland, Aston Villa eller en af oprykkerne vil være fantastisk for ham. Jeg mener helt klart, at der stadig er håb for Jordon Ibe i Liverpool, men han vil have rigtigt godt af en sæson med fast spilletid andetsteds.


Joe Allen:
Han startede sin karriere i Liverpool helt forrygende med at have en afleveringsprocent på 100 i sin debut. Siden er det gået markant ned ad bakke for waliseren. Jeg indrømmer gerne, at jeg faktisk gerne havde set ham væk for halvanden sæson siden, og jeg mener da heller ikke, at han skal forlænges, når hans kontrakt udløber til sommer. Han har faktisk spillet sig op i løbet af sæsonen, men i det store hele mener jeg, at han bidrager med alt for lidt. Han er ikke god nok, og hans plads i truppen kan sagtens gå til en ung spiller som Cameron Brannagan eller Pedro Chirivella, ligesom man passende kan købe en bedre spiller, der kan presse Henderson og Milner for spilletid.

 

Adam Lallana: Jeg ikke, han ryger nogle steder, da det lader til, at Klopp er vild med hans arbejdsraseri. Han besidder et enormt løbepensum og en villighed til at presse højt og ofte. Men personligt synes jeg, at han alt for ofte tager tempoet ud af spillet, når han modtager bolden, da han skal altid bruge 4-5 boldberøringer eller driblinger, inden han spiller bolden videre. Samtidig burde han levere både flere mål og assists end tilfældet har været i denne sæson. Hvis Mario Götze ender i en Liverpool-trøje i løbet af sommeren, så skal enten Coutinho, Firmino eller Lallana finde sig i at give sin plads til tyskeren. I så fald er jeg ikke i tvivl om, at Lallana må på bænken, og så er det spændende, hvordan han vil reagere på det.

 

Daniel Sturridge: Endnu en spiller jeg ikke håber ryger, men som jeg ser en reel risiko for at miste. Med manglende Europæisk deltagelse og konstante rygter om, at han har det svært med det system, som Klopp kører, kan jeg sagtens forestille mig, at han ryger i løbet sommeren. Han er ikke god i presspillet, og lider præcis som Lallana af at tage for mange driblinger og dræbe tempoet, når han får bolden. Både Origi og Ings virker umiddelbart til at passe bedre i Klopps spillestil, og derfor vil nogle mene, at Sturridge vil kunne undværes. Man kan dog ikke tage fra Sturridge, at når han er skadesfri, så scorer han mål – spørgsmålet er så bare, hvor mange kampe han er det i løbet af næste sæson.

 

Alberto Moreno: Jeg har det meget svært med at Alberto Moreno. Den ene kamp er jeg yderst imponeret af ham, mens jeg i den næste er ved at eksplodere i raseri over ham. Han bliver ofte rost for sine evner fremad banen, men der kommer bare alt for lidt ud af det, når han deltager i det offensive spil. I den forgangne sæson har han blot lavet fem assists i 50 kampe i ligaen og Europa. Det er alt for lidt af en offensiv back. Når man dertil lægger, at han har kostet mindst lige så mange mål i den anden ende på grund af dårlige placeringer eller indgreb, så kan der ikke herske tvivl om, at der er brug for en opgradering på venstre backen i Liverpool. Om det betyder et farvel til Moreno allerede i sommer, er svært at sige, men han skal i hvert fald spille markant bedre i næste sæson, hvis ikke det skal være hans sidste på Merseyside.
Matip
Lasse Callesen:
Jeg er generelt enig med Anders og Anders. Ikke alt for store udskiftninger i truppen. Vi skal ikke skifte hele og halve hold hver anden sæson. Og vi er begyndt at se at flere spillere der havde det svært under Rodgers og i starten under Klopp nu er begyndt at vise niveau og får smidt nogle kasser og assists ind. Og for mange nyindkøb der skal gå direkte ind og gøre en forskel fra dag 1 vil være dumt. Vi har set det mange gange før. Så hellere beholde en eller to frem til vinter så det nye indkøb (forhåbentligt) er faldet på plads i klubben og ligaen.

Nogle spillere skal dog ud.

Klubben har allerede sendt en masse dødvægt væk samt spillere der ikke ville forlænge med os: Sinclair, Rossiter, Enrique og ungdomsspillere. Specielt Enrique har ikke bidraget med en døjt de sidste 18 måneder. Hvilket ikke nødvendigvis er hans egen skyld, hvis man ikke er god nok, så er den ikke længere. Men er man lad til træning og dårlig attitude er det noget andet. Det har man ikke hørt omkring Enrique.

Vi skal dog passe på med ikke at sende for meget af det “grå guld” væk. Der er rygter om Skrtel og Kolo måske er færdig i klubben de to har tilsammen 600 kampe i Premier League. Det er virkelig meget rutine vi kan miste over én sommer.

 

Ibe: Tiden er simpelhen løbet fra ham, som jeg før har skrevet om (Link: https://liverpool-fc.dk/blog-har-ibe-en-fremtid-i-lfc/) . Jeg synes ikke han får nok ud af talentet, og af mange spillere der har været i Liverpool har hans attitude været stærkt nedadgående. Han har i den her sæson på intet tidspunkt overbevist mig om han har en fremtid i Liverpool. Selv efter han har været væk fra holdet i et par måneder og starter inde, beviste han ikke meget. Hvor man ellers ville forvente en der ville bevise sit værd.

Og i sidste ende har han ikke udviklet sig på særlig mange parametre. Han er ikke blevet tydeligt bedre til enten spidskompetencer eller nogle af hans dårligere sider.

 

Flanagan: Jeg tror ikke vi har med en back der kommer til, at være god nok i top 4. Han er god i det defensive. Men offensivt og teknisk har vi med en back at gøre der mangler evnerne. Han er en kæmpe og giver aldrig op og har alle de rigtige personlige træk. Men hvis vi gerne vil spille hurtigt offensivt fodbold med masser af løb uden bold og hurtige omstillinger så kommer han til kort. Han fik sin kontrakt forlænget for kort tid siden. Jeg håber på vi udlejer ham i håb om han kan få mere spilletid og bygget mere teknik på sit spil. Han er en god fyr og lokal, men det er IMO ikke nok. Og jeg kan ikke se ham slå Clyne af i dag eller om 2 år.

Plus Randall (omend heller ikke et kæmpe talent) også banker på døren i en eller anden grad.
Stewart: Alderen taler imod ham, han er for længst kommet over talent prædikatet. 23 år og bliver 24 i starten af næste sæson. Var han 3-4 år yngre var der sikkert en fremtid i ham. Han har gjort det fint som back up men der er mangler i spillet hos ham. Boldomgangen er ikke altid god nok og beslutningerne virker til at være forhastet. Han er blevet brugt mere af nød og for at spare dem der starter normalt.


Hvad synes I, Redmen? Er der andre spillere, der skal ud, og har vi ramt rigtigt, eller er vurderingerne helt ved siden af?

Leo Vegas Sport