Kommende kampe:

[Blog] Xmas is here

Vi går en utroligt spændende tid i møde frem til slutningen af januar. Formstærke Watford, Sunderland, West Ham samt topholdet Leicester serveres på jule- og nytårsmenuen. Stoke venter over to opgør i semifinalen i Capital One Cup. Første kamp i FA Cuppen spilles på udebane mod Exeter fra den fjerdebedste engelske liga, mens både Arsenal og Manchester United gæster Anfield. Herudover åbner transfervinduet. Thank God it’s Christmas.
Juletid i Liverpool FC
Med kampe i tre forskellige turneringer mod såvel tophold som titeludfordrer og et midterhold fra den fjerdebedste engelske række, et engelsk juleprogram samt transfervindue går Klopp og holdet en hektisk og afgørende tid i møde. Spørgsmålet er, hvilke kriterier der skal til for at gøre perioden succesfuld.

Spillet – bundniveauet skal hæves
Klopp’s største udfordring er først og fremmest at sikre et højt bundniveau. At holdet præsterer på et mere jævnt og stabilt niveau. Udebanesejrene på henholdsvis Stamford Bridge og Etihad Stadium mister værdi, når der ikke tages point mod hverken Crystal Palace eller nedrykningstruede Newcastle. Klopp må sikre, at spillerne forstår dette og handler herfra. At der er bedre defensiv organisering og mere offensiv effektivitet.

Vi skal se flere scoringer fra de offensive kræfter. Primært fra Benteke, Firmino, Lallana og Origi. Igen er det vigtigt, at bundniveauet hæves, så der ikke kun scores i topkampene eller i en 4-0 sejr, men at der kan scores, så en kamp, der ellers lignede uafgjort, kan tippes til vores side og konvertere ét point til tre. Kun Everton og Tottenham har flere uafgjorte kampe end os i Premier League. Statistikken kan reduceres ved, at angriberne sørger for at gøre dét, de skal – score mål. I skrivende stund er Countinho vores topscorer med fem mål, mens for eksempel Leicester, Everton samt Watford har en angriber, som allerede har scoret 10 mål eller mere. Leicester har endda to. Skal vi have en placering i top fire, må angriberne komme i gang. Det er dog også vigtigt, at midtbanespillerne bidrager med flere scoringer. Gerrard scorede gerne 10-15 mål på en sæson. Countinho er på vej mod samme tal, men vi skal have flere i spil, som kan aflaste angriberne. Æggene skal ikke lægges i kun én kurv, men må fordeles i hele truppen. Henderson viste vejen sidste uge. Mere af dette.

Premier League form guide
For at hæve bundniveauet og skabe resultater i hver kamp skal defensiven også organiseres. Usikkerhed ved standardsituationer og personlige fejl skal reduceres. Tre standardsituationer gav West Bromwich tre scoringer, hvoraf to blev godkendt. Klopp udtalte efterfølgende ”it feels as though 98% of the goals we concede are from set pieces”. Klopp vil uden tvivl have et fokus på en bæredygtig løsning til dette problem. Løsningen til standardsituationerne kræver først og fremmest kommunikation. Keeperen har ansvaret for enten at bokse eller gribe høje bolde i det lille felt, mens spillerne skal sikre, at dette kan foregå uforstyrret ved at holde modstanderne væk. Ansvaret skal kommunikeres fra Klopp i træningen og udføres af Mignolet i kampene. Den manglende koncentration og det ustabile defensive samspil er bekymringsvækkende. Klopp må tydeliggøre, hvilket ansvar som den enkelte spiller har ved standardsituationer, mens spillerne imellem må blive bedre til at kommunikere, ikke gå i panik samt se til, at de overholder deres aftaler.

Bundniveauet hæves også ved, at spillerne spiller med mere selvtillid. Dette har været Klopp’s hovedfokus fra dag ét. At klubben skulle vendes ”from doubters to believers”. At få mere selvtillid er dog en kompleks udfordring. Dette kan ikke beordres og modtages sort på hvidt. I stedet kommer det gennem handlinger af tiltro samt opfordringer til at tage initiativer. Klopp har nævnt, at spillerne ikke skal opgive troen, når de er bagud. Da der blev udlignet i overtiden mod West Bromwich i weekenden udtalte Klopp derfor, at dette kunne være startpunktet for en nyfundet selvtillid. Efter kampen blev The Kop takket for støtten gennem kampen. Værdsættelsen til supporterne kan skabe en synergi, der kan være én af mange komponenter, som udgør en fornyet selvtillid.

Resultaterne
Leicester, Watford, Sunderland og West Ham er alle hold, som i udgangspunktet skal holdes under os i tabellen. Derfor fristes det at kræve, at der stå 12 point mere på kontoen, når kampene er spillet. To af holdene har dog de bedste formstimer i Premier League.

Leicester har den bedste formkurve i Premier League i skrivende stund, mens Watford er nummer to. Selv er vi på 9. plads. Derfor vil vi møde to hold med selvtillid. Dog har Watford fået flere point ude end hjemme i den seneste periode. Uanset form og tabel bør og skal vi dog kunne slå Watford for at få den plads i tabellen, hvor vi mener, at vi hører hjemme.

Leicester er en anden størrelse. Holdet har præsteret fantastisk og har indtaget førstepladsen flere gange siden sæsonstart. Holdet vil dog ikke være i stand til at holde momentum over en hel sæson og inden længe begynde at tabe point. Om det kommer mod Liverpool, vil tiden vise, men et uafgjort resultat vil være godkendt. En sejr er naturligvis også velkommen.

Sunderland og West Ham vil sandsynligvis stå dybt og kompakt i banen, hvilket vil overlade initiativet til os. Derfor må spillerne i disse kampe have tålmodighed til føringen sikres. Gnisten skal vedligeholdes i alle 90 minutter, og hovedet holdes koldt, så der ikke skabes panik. Begge kampe spilles på udebane, hvilket kan have en effekt, men igen – skal de holdes under os i tabellen må vi vise dette, ved at tage en sejr. Succeskriteriet i de to kampe er derfor seks point.

Arsenal kan meget vel være placeret på førstepladsen, når vi møder dem onsdag den 13. januar. Holdet er på baghjul af førstepladsen og kan stå som vindere af ligaen, når sæsonen er ovre. Den omvendte kamp på Emirates endte 0-0. Over de sidste fire sæsoner har opgørene endt 1-2, 0-2, 5-1 samt 2-2, når Arsenal har gæstet Anfield. Et uafgjort går derfor an.

Det er altid specielt, når Manchester United gæster Anfield. Udfaldet af et arvefjendeopgør er typisk uafhængigt af såvel form som statistikker. Skal vi slå de røde djævle på Anfield? Selvfølgeligt skal vi det. Et styk servering af 3 velsmagende point, tak.

Sidst men ikke mindst skal vi i finalen i Capital One Cup og have avancement i FA Cuppen.

Transfervinduet
Mange supportere venter i spænding på Klopp’s første træk på transfermarkedet. Bliver det forsvarsspillere, der skal sikre, at supporterne ikke sidder med en klump i halsen ved hver standardsituation til modstanderne? Eller midtbanespillere med målnæse og sans for assists? Måske en angriber til erstatning for Sturridge?

På den ene side skal der købes spillere for at forbedre truppen. På den anden side skal Klopp skille klubben af med sin uvane med at købe middelmådige breddespillere. Generelt er transfervinduet i januar desuden relativt stille sammenlignet med transfervinduet om sommeren. Både Suarez og Agger kom til klubben i januar, men de store handler foretages traditionelt om sommeren.

På trods af dette er flere spillere blevet rygtet til Anfield. Grosskreutz fra Galatasaray, Icardi fra Inter, Pato på lån i Sâo Paulo fra Corinthias, Subotić og Hummels fra Dortmund, Butland fra Stoke samt Grujic Fra Røde Stjerne er blandt andet blevet nævnt. Grosskreutz og Subotić er de mest realistiske og ville være gode tilføjelser til bagkæden og offensiven. Klopp har tidligere trænet begge. Derfor kender parterne hinanden, hvilket kan falde ud til vores fordel.

På længere sigt bør der sikres en angriber, der kan tage over for skadesplaget Sturridge. Icardi er både lovende og spændende, men en spiller, der i en alder af 22 år er kaptajn for et italiensk tophold vil have en høj pris og ikke kun være eftertragtet af Liverpool. Derfor er Icardi ikke nær så realistisk. Pato er en satsning, da han har dalet i niveau de seneste sæsoner, hvilket udlejningen manifesterer.  Ellers vil tavshed i det kommende transfervindue være guld, så vi ikke gentager samme fejl som tidligere og fylder truppen med middelmådige breddespillere. Klopp kan meget vel besidde en tiltrækningskraft, som er større end klubben. Derfor bør der kunne hentes større navne med tiden. I dette transfervindue vil én til to spillere dog være nok.

 

Julemanden Jürgen Klopp
God jul og godt nytår, Redmen.

/ Anders Normann Andersen

Leo Vegas Sport