Kommende kampe:

(Blog:)et år er gået – og nu skal vi til det igen

Skrevet af Damien Nielsen

 

Jeg har lavet en gennemgang af holdet og vurderet hvor Liverpool kan forstærke sig, hvilket kan være lidt spøjst at sige, efter man har vundet CL-trofæet. Alligevel står nogle af os måske tilbage med et par små-kritiske briller og tænker HVIS NU BARE, vi havde været en smule bedre og haft en uagjort mindre i PL.

Men kære venner – selvfølgelig skal vi være en smule skuffet. Men sikke et kapløb, – i mod det bedste historiske hold PL nogensinde har haft og som vi altså lå HELE 25point bagved sidste sæson.
Og lad os ikke glemme at Manchester City har brugt £380m mere end Liverpool de seneste 5 år.
Det svarer altså til, vi gik ud og købte Virgil van Dijk 5x mere…

Der er til fanklubbens medlemsblad blevet foretaget et interview af Lasse Callesen med James Pearce fra Liverpool. Nogle af Pearces´ kommentarer kom desværre ikke med ift. transfers. Dem vil jeg derfor inddrage i denne blog og benytte som kilde. Der vil desuden være en del talenter/udlejede spillere, jeg ikke får nævnt, da jeg ikke føler de får en rolle for Liverpool næste sæson. De spillere forventer jeg enten bliver solgt eller udlejet igen denne sommer.   

Hvis du vil læse hele interviewet med James Pearce skal du være medlem af fanklubben. For at være sikker på du modtager medlemsbladet skal du senest mandag kl. 18.00 have meldt dig ind i fanklubben.

Overblik/Situationsbilledet over holdet:

Liverpool har været i fremragende form i PL hen over foråret og også tilbage til før jul. Men skal vi tage de kritiske briller på, så har vi også nogle bekymrende (og gentagne) dyk ind imellem specielt mellem januar ogfebruar – et tidspunkt hvor alle 3 oppe foran haltede med at skabe nok mål. Det er også helt unfair at forvente, at de 3 oppe foran skal spille så mange kampe gennem en sæson i topform uden en større rotation, – men det falder tilbage på, at vi simpelthen ikke har en stærk nok bænk til at konkurrere/afløse de 3.  Vi har derudover også været ufattelig heldige (igen) med at undgå skader og specielt til de forreste 3.

Et andet område hvor vi især har været skuffende over flere sæsoner nu er vores cup-runs. Vi røg ud i vores første runde i Carabao-Cup (dog til Chelsea), men vi røg også ud i vores første runde i FA Cup til Wolverhampton. Wolverhampton er et udmærket hold (best-of-the-rest i denne sæson) men stadigvæk  er det skidt. Begge turneringer havde jeg selvfølgelig uden problemer solgt for at få en chance for PL/CL-trofæet. Men det er bare et gentagende problem for Liverpool. Det kendetegner et tydeligt problem i vores bredde, som jeg ser det. Liverpool er også i en størrelse nu på verdensplan, at der bør kunne smides et hold på banen i cupturneringer, som kan udkonkurrere de fleste hold i England, uden at det skal påvirke vores førstehold alt for meget. Liverpool har desuden kun vundet 1 trofæ i League og FA Cup siden 2006. Det skal der laves om på! Kampprogrammet for næste sæson bliver en skræmmende stor størrelse og derfor bliver vi simpelthen nød til at have mere at skyde med fra bænken.

Transfers: Et kig på holdet og mine forslag til ændringer

 

Kantspiller: Divock Origi har gjort nogle sublime impacts fra bænken, men jeg foretrækker nu stadig, at have en rigtig kantspiller som afløser for en anden kantspiller. Jeg synes generelt farten på holdet halter gevaldigt, så snart Mane og Salah er ude af billedet. Klopp har tydeligvis heller ikke fuld tillid til Xherdan Shaqiri (manglende spilletid) og derfor håber jeg, at det er en position der vil blive kigget på denne sommer.
Spilleren som Liverpool har været kædet mest sammen med dette transfervindue er kantspilleren Nicolas Pépe, som har bragt klubben Lille på en andenplads i den franske liga. I 41 kampe har han scoret 23 mål og lagt op til 12 assists. Han har i den grad den speed, vi står og mangler fra bænken og vil være et fantastisk alternativ til Mane. Det er dog en spiller som Liverpool (ifølge James Pearce) ikke er interesseret i. Prisen lyder også på £70m og det kan måske være årsagen til den manglende interesse, da det er mange penge at bruge for en bænkspiller. Men jeg håber, at Liverpool i det mindste er på udkig efter en kantspiller. Memphis Depay er en anden mulighed og ligesom Salah tænker jeg, at han har noget han gerne vil bevise i PL. Han har desuden været fremragende for både klub og landshold denne sæson.

Offensiv midt (førsteholdet): Dette er den eneste forstærkning, jeg ønsker til førsteholdet og det er grundet, at jeg føler vi har en svaghed på midtbanen ren offensivt. Den svaghed kom især til udtryk i foråret, hvor offensiven var gået i stå – men det var heldigvis noget Klopp ren taktisk fandt en løsning på. Den løsning kom nemlig fra vores sublime kreatører ude på vores backs .

Bare lige for at opsummere vores nuværende centrale/offensive midtbane på mål/assists i PL denne sæson:
Xherdan Shaqiri: 6/3 i 24 kampe
James Milner : 5/5 i 31 kampe (3 mål på straffe).
Gini Wijnaldum: 3/0 i 35 kampe.
Naby Keita: 2/1 i 25 kampe
Jordan Henderson: 1/ 3 assists i 32 kampe
Adam Lallana: 0/0 i 13 kampe

Dvs. 6 af vores midtbanespillere har sammenlagt 17 mål og 12 assists over 160 PL kampe.
Til sammenligning har Bernardo Silva og David Silva tilsammen 13 mål og 16 assists for City i blot 69 kampe! Det synes jeg er iøjnefaldende og meget sigende om vores midtbaneudfordringer.
Jeg håber, at Adam Lallana bliver solgt denne sommer, selvom han for nyligt har meldt ud, at han har tænkt sig at blive i Liverpool (med et år tilbage i sin kontrakt). Med alt respekt for spilleren, ser jeg desværre ingen grund til at beholde ham mere. Han er bare alt for skadesplaget og tager en unødig plads på bænken (når han endelig er fit). 
Alex Oxlade-Chamberlain er kommet tilbage fra skade og er uden tvivl en målfarlig figur fra midtbanen, som vi har savnet denne sæson. Men jeg synes, vi mangler mere – til de kampe hvor det ikke kun handler om fysisk hårdt arbejde, men i stedet en spiller, som kan skabe mål ud af ingenting  mod de lavtstående eller kontrabaseret hold som Leicester og Westham (som vi tabte point mod i foråret).
Naby Keita har haft en svær sæson, så forhåbentlig får han en stærk preseason og kommer godt igen. Vi ved han har potentialet – det har han trods alt vist til tider i sæsonen.

Potentiele signings: Nabil Fekir-rygtet er igen buldret frem i medierne og hvor rygterne går, at Lyon har sænket prisen kraftigt.  Det virker umiddelbart som et røverkøb, hvis altså Liverpool stadig er interesseret.
Bruno Fernandes er et lidt nyere navn og har imponeret i den portugisiske liga, hvor han i 33 kampe har scoret 20 mål og 13 assists. Wolverhampton har i denne sæson bevist, at portugisiske spillere godt kan levere i PL, men om Fernandes lige passer ind i Klopps spillestil kan være svært at bedømme pt.
Coutinho er også rygtet, men jeg ønsker ham personligt ikke tilbage. Måden han forlod os på ved at ”fake” skader dagen før Arsenal-kampen gjorde at jeg mistede alt respekten for ham.
En del af jer vil måske pege på Harry Wilson. Jeg tror bare ikke, at han er klar til førsteholdet desværre og her er jeg desuden helt på bølgelængde med James Pearce som udtaler følgende: ”Jeg tror at oddsene for at Wilson kommer tilbage og spiller en stor rolle i næste sæson er ret lille. Jeg tror at han starter pre-season med klubben, men hvis der kommer et bud på £20m så bliver jeg overrasket, hvis Liverpool ikke sælger ham.”

Angriber: Pearce citat om angriberpositionen: ”Jeg tror Liverpools problem er angriber. Klopp elsker Firmino og han er utrolig vigtig for den måde, som Liverpool spiller og han er utroligt robust og han misser meget få kampe. Men hvis man forsøger at tiltrække en spiller, som Werner tror jeg at det er problematisk, for han vil komme ind, som hold spiller og han ser nok mere sig selv, som en der skal være fast mand, når han tænker på det tidspunkt han er i sin karriere.” Timo Werner var en jeg troede Liverpool ville gå efter, men det forlyder at han helst vil blive i Tyskland og spille for Bayern München.”
For at skrive det kort og godt føler jeg også, at vi mangler en bedre 9’er på holdet til de kampe, hvor modstanderne står længere tilbage. Vi mangler en angriber, der kan komme ind og afgøre vores kampe.
Her vil en del af jer nok allerede tænke – jamen hallo, vi har Divock Origi!? Så lad mig lige hurtigt tilføje, at jeg personligt ikke kan lovprise Origi mere, end hvad jeg har gjort den seneste måneds tid. Den mand har haft en direkte fod i, at vi står med CL-trofæet i dag.  Origi har faktisk en ret imponerende statistisk, hvis man kigger på mål/assists pr. Min spillet. Min bekymring ligger dog i, at det kun er den seneste måned, at han virkelig har leveret og min fokus pt. er trods alt for hele næste sæson. Kan Origi levere dette niveau over en hel sæson? Men hvis både kantspilleren og offensive midtbanespiller bliver købt denne sommer, så er min umiddelbare tanke også at denne position måske bliver mere overflødig. Men meget afhænger af om Origi forlænger, som Klopp efter sigende skulle være meget interesseret i. Rhian Brewster er også en som klubben generelt virker til at have en kæmpe tiltro til (første gang at jeg har set en uprøvet talent være med i en promo-video for Liverpool).

Venstreback: Det kommer alt sammen an på James Milner og om vi forlænger med ham yderligere (kontraktudløb næste sommer). Så længe vi har Milner synes jeg ikke denne position er livsnødvendigt. Den næste i rækken efter Milner er akademi-talentet Adam Lewis. Lewis bliver lovpriset, men hvis vi sammenligner, så har blot 16årige Ki-Jana Hoever allerede banket på døren til førsteholdet kontra Lewis. Lewis er selvfølgelig stadig meget ung (19år).

Målmand: James Pearce har udtalt følgende: ”Målmandsposten er meget lig venstreback, hvor Klopp er nødt til at finde en back up til Alisson, da Mignolet nok forlader klubben. Jeg kan ikke se at Mignolet vil blive endnu en sæson, som back up endnu en sæson. Der er to unge målmænd i Grabara og Kelleher, men de er unge og jeg tror ikke at Klopp vil starte sæsonen op med en af de to, som 2. valg. Mindst en af dem skal ud på lejeophold på et fornuftigt niveau.”
Så i bund og grund kommer det alt sammen an på, om Simon Mignolet vælger at søge efter en anden klub denne sommer.

Midtbane: Det kommer igen an på James Milner og om han vælger at at tage tilbage til Leeds (eller noget andet), for så er der en ret spændende skotsk mulighed i 25årige Ryan Fraser, hvis vildskab/energiniveau på mange måder minder mig om James Milner. Fraser har haft en ret imponerende PL-sæson hvor han i 38 kampe, har scoret 7 mål og lavet hele 14 assists for Bournemouth. Fraser har kontraktudløb i 2020 og ser ikke ud til at være villig til at forlænge hans kontrakt med Bournemouth.

Til Debat

Centerback positionen:  Lad mig først starte ud med at det største kritik/ønske, jeg har haft til holdet over de sidste 3-4 år har været centerforsvaret. Jeg har rigtig længe ønsket både Lovren og Matip væk simpelthen fordi de var for skadesplaget. Matip har dog virkelig overrasket mig positivt det sidste halve år og jeg er seriøst forbløffet over hans formkurve (og at han har holdt sig skadesfri). Foråret alene har gjort, at jeg har ændret min første prioritering (som var CB) til ikke at være en decideret prioritering mere. Lovren er desværre stadig skadesplaget, men efter større overvejelser er det også bare yderst svært at finde en bedre 4. Valg som centerback. Jeg fornemmer også at han fylder gevaldigt positivt i omklædningsrummet og har ikke mindst kæmpe betydning for Salah. Derfor er jeg simpelthen så splittet med denne mand.
Vi har også en talent som Ki-Jana Hoever på vej op gennem rækkerne. Ham skal der også gøres plads til på sigt og en som Klopp skulle have et kæmpe øje for og hvem ved – måske er han vores egen ”de Ligt”-version.
Hvis Klopp dog alligevel tænker at Lovren skal erstattes, så vil det første navn på manges læber nok være Matthijs de Ligt. Problemet med de Ligt er først og fremmest at han vil være EKSTREM dyr. En 19 årig spiller som vores dyreste indkøb nogensinde? Min skeptisk strækker sig yderligere, da han med sin agent Mino Raiola, har stillet et gigantisk lønkrav. Dvs. Han også bliver vores dyreste lønnet spiller. Det er absolut ikke sådan en type spiller jeg ønsker skal komme ind og skabe splid på vores hold.
Hvis det er et spørgsmål om, at der blot ønskes en bedre stabilitet blandt vores alternativer, så er der nogle rigtig spændende talenter i Bundesligaen – f.eks. 19årige Evan Dicka fra Eintracht Frankfurt, som har haft en flot gennembrud denne sæson og er desuden begyndt at få erfaring på venstreback-positionen.  20årige Dortmund-spiller Dan-Axel Zagadou ser også yderst interessant ud – begge over 1.92m. Eller måske er vores ”glemte” preseason spiller Nathaniel Phillips eller evt. Ki-Jana Hoever klar til at steppe op?

Afrunding

Uanset hvem der bliver købt ind, kan vi konstatere, at Liverpool aldrig har siddet i en bedre position før, når det kommer til at lokke kvalitetspillere til klubben. Og det hele skal naturligvis tilfalde det fremragende arbejde som Jürgen Klopp, Michael Edwards, FSG og alle andre øvrige i klubben har gjort. De har bevist, at man ikke behøver at købe sig til verdensklassespillere. Med den rette vision som er hårdt arbejde og en gigantisk kollektiv holdindsats, så har dette hold været i stand til at vinde overbevisende over nogle af de bedste hold i Europa. Der må alligevel være en del rigmandsklubber derude, som i årevis har forsøgt at købe sig til CL-pokalen, som må sidde nu og betragte dette som en  gigantisk lussing/lærestreg.
Selvfølgelig har Liverpool brugt mange penge,- men det er oftest sket via spillersalg/bekostning af truppen. Liverpool har bare brugt pengene sublimt. For lad os ikke glemme at stortset halvdelen af denne trup består af spillere fra enten nedrykkede klubber, gratis transfers eller akademiet.
Citat af Pearce: ”Klopp sagde fra starten af at Liverpool skulle være den sidste klub for topspillerne fremfor et skridt på vejen til Real Madrid og Barcelona. Jeg tror han er godt på vej imod at nå det. Det at han har overbevist Salah, Mané og Firmino om, de har alle skrevet under på lange kontrakter med klubben. Nogle vil nok bemærke at Suarez og Coutinho begge skrev under på lange kontrakter kort før de forlod klubben. Men jeg tror at forskellen er at de kan, at Liverpool er i stand til at kæmpe om de største trofæer. Hvis man barberer det ned til to ting: så vil spillerne have penge og succes og jeg tror, at Liverpool nu betaler de højeste lønninger og de har en manager, som de gode spillere tror på, at de kan vinde trofæer med.”

Jeg fornemmer, vi går en uhør spændende tid i møde og sikke en tid det er at være Liverpool fan – noget som vi alle kan være ufattelig stolte af!

YNWA Reds!

 

Leo Vegas Sport