Kommende kampe:

[Bloginterview] – Niels Christian Frederiksen om transfervinduet og sæsonen

Lasse har haft en snak med fodboldkommentatoren og journalisten Niels Christian Frederiksen. Niels Christian arbejder til dagligt på Viasats kanaler, hvor han dækker Premier League og Champions League. Lasse har snakket med ham omkring det netop overståede transfervindue samt, hvilke tanker Niels Christian gør sig om omkring truppen og den kommende sæson.

ty8qucnm

Hvem har været Liverpools bedste indkøb i dette transfervindue?

”Det har været Sadio Mané. Jeg synes han har vist takter, som overrasker. Han var god for Southampton. Og han bliver kun endnu bedre i Liverpool. Han passer perfekt til Liverpools spillestil og er scoutet til det Liverpool skal og vil langsigtet under Jürgen Klopp.

Liverpool har fået en spiller, som kan aflaste Coutinho. En rigtig god omstillingsspiller, som kan drive bolden langt frem på banen. ”

Hvor mange mål og assists tror du han kan nå op på i løbet af hele sæsonen?

”Jeg tror han kan nå op på 25 mål og assists i alt i denne sæson. Det er bestemt muligt for ham. Hvordan sammensætningen af mål og assists bliver ved jeg dog ikke præcist.”

Skal Wijnaldum falde til i Liverpool før vi ser hans potentiale?

”Det håber jeg. Wijnaldum er en dygtig spiller, en rigtig Liverpool spiller, som spiller med følelser. Minder om en Ruud Gullit, ikke så god eller målfarlig men han har den der passion. Han var god i Newcastle, selvom han som regel kun scorede på hjemmebane. Imod Burnley der falder han fuldstændig ud af kampen. Det er en tendens hos Wijnaldum. Han er ikke startet så godt, som jeg havde håbet på. For jeg synes faktisk det er en god signing som passer fint ind på det niveau, som Liverpool gerne vil hen”

Hvem tror du kommer til at danne makkerpar i midterforsvaret?

”På den lange bane tror jeg det bliver Lovren og Matip. Matip kommer fra højeste niveau i Bundesligaen og han har erfaring fra Champions League. Lovren var god i sidste sæson, efter lidt begynder vanskeligheder. Klavan fik meget ros efter Arsenal kampen. Han er en stabil type som gør sit og som tackler modstanderen ud af bageriet. Men jeg synes Matip er på et højere niveau end Klavan.”

Hvor ser du Sakho henne i lignignen?

Sakho tror jeg ikke på, han må være afskrevet. Med de disponeringer han har gjort, så tror jeg han har skuffet Klopp. Bliver man sendt hjem fra træningslejr, så skal man være virkelig god til træning for at komme tilbage. Grunden til han er udtaget til Premier League truppen er at man er nød til, at have 4 midterforsvarer. Der er en Can der kan vikariere, men man er nød til at have 4 mand til midterforsvaret. Derudover er der også en Joe Gomes der kan gå ind og spille.”

Liverpool har solgt flere spillere, hvilke handler har været de bedste her?

”Det var godt at komme af med Benteke. Han er en god spiller, men han passede ikke ind i den form for fodbold, som Klopp gerne vil spille. Det er et salg som alle kan være glade for – Liverpool, Benteke og Crystal Palace.

Skrtel har haft sine gode sæsoner. Han bidrog ikke med ret meget i det offensive da han ikke er særlig god med bolden. Og med de nye indskærpelser der er kommet vil han blive et stort bet, at have på banen (nye fokusområder for dommerne red.).

Balotelli kunne man ikke få penge for. Skal spillerne ud af England er det svært for ingen vil betale transferen og ingen kan betale lønnen. Han er en der laver ballade i truppen så han skal skulle bare væk. Han får £5m i baglommen i sign off. Han skulle aldrig have været der.

Joe Allen forstod jeg aldrig man solgte. Jeg synes han er en god balance spiller. Jeg frygter lidt på Liverpools vegne man måske kommer til, at fortryde det. Han har måske aldrig indfriet det som man så i Swansea, men jeg synes som 6 type var han en af de bedste Liverpool havde. Jeg forstod ikke hvorfor man var så forhippet på at komme af med ham.”

Hvad med situationen på venstreback?

”Jeg tror egentlig Klopp har mere tillid til Moreno end aviserne har. Kampen imod Sevilla var katastrofal for hans defensive mangler. Jeg tror godt Klopp kan li´ ham. Klopp mente ikke Hector bl.a. kunne klare sig i Premier League og giver os ikke mere end Liverpool har i forvejen. Milner spiller en rigtig fin venstre back, men der mangler en rigtig god venstre back, og de hænger ikke på træerne.”

Hvad med den defensive midtbane, som lige så mange har nævnt som et svagt led?

6´er positionen bliver vigtigere og vigtigere. Alle hold vil spille med to offensive backs og en defensiv midt der trækker ned og agere spilfordeler. Hvorfor det undre mig man så gerne ville af med Joe Allen. Henderson og Can kommer aldrig til at spille dernede. ”

Hvis man nu skal give det karakteren 1-10 dette transfervinduet, hvordan synes du så det har været?

”Jeg vil give det 7.”

Er Henderson den rette anfører i Liverpool?

”Det synes jeg ikke han er, han burde ikke engang være mellem de 11 startende. Han har været talt op siden U21 EM. En spiller man i England altid har synes har været en fed type. Steven Gerrard har altid skygget lidt over ham. Han er mere en løjtnant for en der kan en hel masse, det kunne Gerrard. Jeg forstår ikke den begejstring der er for ham. ”

Hvem kunne så være en mulig anfører?

”Det er ikke særlig oplagt. Men det hænger også sammen med man i utrolig mange år har haft nogle store skikkelser i Liverpool. Gerrard var et kæmpe ikon, ikke bare i Liverpool men også i engelsk fodbold. Det er svært at træde ud af hans skygge. Carragher som stoppede på nogenlunde samme tid, havde også et stort potential som anfører. De hænger ikke på træerne og jeg kan ikke pege på én lige nu.”

Kommer Sturridge til at blive front angriber, eller bliver det et mix imellem Sturridge, Firmino, Origi og Ings?

”Jeg tror ikke Klopp er særlig begejstret for Sturridge, selvom Sturridge har alt det som Klopp godt kan li´: farten, pågåenhed og alle de ting. Men det er hans hoved, som også Klopp har været ude og sige. Han har spillet lidt ude af position, hvor Firmino har taget 9´er positionen. Fordi han er en fantastisk god presspiller, som minder lidt om Suarez i form af arbejdsiver. Det synes jeg han har været god til siden sæsonstarten.

Sturridge er måske lidt en spiller, som Balotelli. Man kan ikke rigtig regne med ham. Han har de sindssygt inspirerende øjeblikke, hvor han kan noget, som ingen andre kan. Målet i EL finalen imod Sevilla var fantastisk. Når han selv skal bære det, der tror jeg det bliver for skrøbeligt. Der tror jeg gerne Klopp ser nogle andre typer. Sturridge skal nok få sine kampe men han har alle sine forbandede skader.

Ings tror jeg godt Klopp kan li´. Ellers var han blevet solgt i dette vindue. Der var mange der var interesseret i ham. Ings kan løbe stærkt og han arbejder sindssygt hårdt i holdets tjeneste. Har vist han kan lave mål i Burnley, men kommer ikke til at spille alle kampe fra start. Men jeg tror han bliver en okay vigtig spiller og som et alternativ til Firmino.

Klopp er glad for Origi. Han er stærk. Men hans problem er at han ikke er en proven goalscorer. Dem er der flere af i Liverpool. Den type der kan arbejde hårdt men ikke kan lave 20 mål i en sæson. Den eneste der kan det er Sturrigde, hvis han er frisk.

Jeg synes Sturridge er den bedste angriber England har overhovedet.”

Målmandskampen: Karius vs Mignolet?

”På den korte bane er det Mignolet der spiller. Men på langt sigt er det Karius, det er jeg slet ikke i tvivl om. Han kommer fra verdens bedste målmandsskole i Tyskland. Han står lidt i skyggen af bl.a. Neuer og Ter Stegen. Karius ville jo stå på det engelske landshold hvis han var englænder, så god er han. Han er ung, stor og stærk, god med fødderne, stærk i hovedet. Jeg er sikker på han tager Mignolets plads.

Det er ikke kun Mignolets skyld at der er gået så mange mål ind. Det er ikke så sort/hvidt, forsvaret har også en del af skylden for de mange mål Liverpool har inkasseret. ”

Hvor tror du Liverpool ender henne i tabellen?

”Alt. Lige fra næsten at blive mestre til nummer 8. Det er det mest uforudsigelige hold. Liverpools problemer bliver at det ikke bliver et ”two horse race”, der kommer til at være fem hold som kommer til at slås om det, samt der er otte hold der kæmper om fire Champions League pladser. Det bliver den fedeste Premier League sæson i mange år. Liverpool kan mere med bolden end nogle af de andre hold, der er noget x-faktor over holdet. I de store kampe bliver de svære at slå pga. de kan kører omstillingerne. Men det bliver svært imod Hull, WBA, Stoke og de andre små hold.”

Hvem bliver den største overraskelse i Liverpools trup i år?

”Mané. Folk var ikke klar over hvor god han egentlig var, det var jeg heller ikke selv klar over. Jaja, han var god i Southampton. Han var ikke stjernen der, men nu er han kommet til Liverpool og jeg synes bare han er pisse god. Jeg havde ikke troet Liverpool ville hente Sadio Mané. Det virker logisk nu at han blev hentet. Han passer perfekt sammen med Firmino og Coutinho.

Karius vil blive fremhævet, som en af de bedre målmand. Man  vil ikke længere at snakke om Liverpools målmandsproblemer og snakker om andre ting i stedet for. 

Hvad siger du til stadion udvidelsen af Main Stand?

”Udefra ser det fandme dulme fedt ud ude fra. Det er eddemanme et fedt stadion og Jeg er så glad for Liverpool er blevet der. Anfield er et ikonisk sted. Bare se på de European nights når det gælder noget, det er fandme magisk når de alle står og synger. Det er svært ikke at blive rørt. Selvom jeg ikke er Liverpool fan har jeg kæmpe respekt for det. Jeg kunne aldrig drømme om at synge ind over ”You´ll Never Walk Alone.”

 

Skrevet af Lasse

Leo Vegas Sport