Kommende kampe:

Bournemouth – Liverpool 23/24 LC kampoptakt

I eftermiddag går Liverpool på banen i det sydlige England, hvor Bournemouth venter. Der er igen Premier League på programmet, og der er tre vigtige point på spil, hvis Liverpool skal holde afstanden til City og Arsenal i toppen af tabellen.

Vi skal skrue tiden 11 dage tilbage for at finde seneste gang, de røde var i kamp. Her vandt de en kneben omend fortjent 2-1 sejr over Fulham i første kamp af de to semifinaleopgør. Allerede her var Salah og Endo rejst på landsholdstjeneste, mens også både Szoboszlai og Trent var fraværende grundet skader. Sidstnævnte ser jeg som det største tab, da Trent har en enorm betydning i vores spilopbyggende fase – og samtidig har spillet en fortrinlig sæson indtil videre. Heldigvis er skaden til både Trent og Szoboszlai ikke så slemme, og der er generelt lys for enden af skadestunnelen – vi skal bare lige forbi Bournemouth først.

 

For kigger vi på holdet til kampen sidst på eftermiddagen, så er det et noget amputeret Liverpool-hold. Bradley får efter alt at dømme startdebut i Premier League, og selvom han gjorde det fremragende senest mod Fulham, vil det blive en stor test for den unge Nordirer. På den anden backposition vikarierer Joe Gomez for skadesramte Robertson og Tsimikas. Og mens vi i sagens natur savner en venstrebenet back, der kan gå til baglinjen, har Gomez gjort det fremragende som vikar.

 

På midtbanen er vi særligt hårdt ramt af fraværet af Endo. Efter en lidt tung start for japaneren, spillede han sig mere og mere op. Særligt i fraværet af Mac Allister cementerede han sin plads som anker på den defensive midtbane, og umiddelbart vil jeg vurdere, at han er første midtbanespiller på holdkortet, når alle er klar. Nu er Mac Allister tilbage og får formentlig pladsen på den defensive midt. En anden spiller som virkelig har løftet sit spil på det seneste er Curtis Jones. Han har en god boldsikkerhed og et dejligt drive med bolden, som giver ham pladsen på midtbanen i morgen. Gravenberch er jeg mere i tvivl om, men jeg har alligevel valgt at tage ham med. Alternativt kan Elliott spille den position, og så vil Jota få pladsen på kanten.

 

Oppe foran har vi, selvom vi har sendt Salah til AFCON, flere strenge at spille på. Brændte chancer eller ej er jeg stor fan af Nunez, og håber at han får chancen fra start. Diaz får chancen fra start på venstrekanten, mens Elliott får chancen på højreflanken. Dette efterlader ganske rigtigt både Gakpo og Jota på bænken, hvilket i min optik er to verdensklasse-indskiftere. Det giver nemlig Klopp mulighed for at kunne ændre spillemåden fuldstændig, hvilket gennem sæsonen har vist sig udslagsgivende. Liverpool er nemlig det hold med flest indskiftermål – og dette er ikke uden grund.

Bournemouth har gang i en udmærket sæson, hvor den tidligere Liverpool-agriber, Solanke har fundet storformen frem. De har vundet fire af deres seneste fem Premier League optrædener – dette inklusiv en 3-0 nedsabling af United på Old Trafford.

 

Jeg har mine bange anelser for kampen i morgen – delvist pga. den lange pause, som potentielt kan give lidt startvanskeligheder og delvist pga. vores lidt amputerede trup. Alligevel er jeg som altid optimistisk og satser på at drengene hiver en 1-2 sejr med hjem til Merseyside.

 

God kamp!

Leo Vegas Sport