Kommende kampe:

Chelsea – Liverpool 23/24 kampoptakt

I morgen søndag møder vi vanen tro Chelsea i årets første mulighed for at sikre en pokal. Carabao Cuppen skal afgøres i en kamp, hvor vi i den grad er hårdt ramt af skader i truppen. 

Skrevet af Jesper Olsen

 

 

Når Liverpool igen skal til Wembley og naturligvis møde Chelsea, for det plejer vi jo, så fristes man også til at spå om, at vi da naturligvis ryger ud i straffesparkskonkurrence. Det er måske heller ikke utænkeligt, men der er en hel del faktorer, der peger i andre retninger. Chelsea er for det første et aldeles ustabilt hold. Det er faktisk sådan, at hvis vi skuer tiden et år tilbage og frem til nu, så har de næsten tabt halvdelen af deres kampe. Omvendt, så skal man bare se på deres kamp mod Manchester City, at de har et aldeles højt topniveau. Pilen i deres seneste kampe har peget på, at deres formkurve er stigende, ikke mindst fordi de nu er ved at få en stamme på holdet og en særdeles god organisering. Det er faktisk ret vildt at se på den entusiasme de viser, hver gang de har erobret en bold eller kastet sig ned i en tackling. Så med andre ord, så skal vi møde en særdeles svær modstander, hvor vi ikke kan betegnes som favoritter. Chelseas største force er efterhånden blevet deres midtbane og Caicedo, Fernandez og ikke mindst Palmer udgør en virkelige en potent trio. Det bliver spændende at se, hvem der vinder midtbaneslaget.

 

Vi er sådan set også en særdeles svær modstander, men spørgsmålet er, om vores ramponerede trup klarer den her helt vanvittige skadessituation. Før kampen mod Luton, da var 11 spillere meldt ude eller tvivlsomme til opgøret. 11! Og for lige at toppe den, så var der to faste startere, Konate og Robertson, placeret på bænken. Jeg vil ikke tøve med at kalde 2. halvleg for noget nær naturstridig præstation og jeg er stadigvæk helt oppe at køre over at alle odds kunne blive overvundet på så fornem vis. Luton eller ej, det bør ikke vær emuligt at præstere så godt med så mange spillere fraværende. Klopps fistpumps til sidst sagde vist det hele! Hvis stiller dem (de skadede) op i en formation, så giver det måske et billede af, hvor sindssygt det egentlig er, at vi stadigvæk er med i alle turneringer med mulighed for at vinde dem (Jones får i dagens anledning en uvant plads)

 

Alisson

Trent Matip Jones

Doak Szoboszlai Bajcetic Thiago

Salah Nunez Jota

 

Det er i den grad kvalitet, vi mangler på banen og bænken og så må vi se, hvor mange af ovenstående der bliver klar til på søndag? Her nævnte Lijnders til pressemødet, at det kun er Salah, Nunez og Szoboszlai, der måske er aktuelle. Så spørgmålet er, om man vælger man at satse i forhold til deres skader? Gives der en indsprøjtning? Eller tænker man mere på ligaen, hvor City venter lige om lidt? Svaret blæser nok i vinden og jeg vil tro at Klopp holder kortene tæt ind til kroppen, så det er ikke sikkert at de svar Lijnders gav til den obligatoriske pressekonference var 100 % ærlige. Uanset hvad, så tror jeg ikke på at vi igen kan gentage miraklet fra kampen mod Luton, hvis vi ikke får nogle flere spillere klar. Dertil var vores midtbane for tynd, hvor specielt Gravenberch er det tynde øl og vi har ikke de rette automatismer og kvalitet blandt de forreste tre, når Salah, Jota og Nunez er ude. Og så er modstanden bare en helt anden end Luton.

 

Hvis du er I København og mangler et sted at se kampen, kan du finde en masse Liverpool-fans, skøn stemning og gode rabatter på på SKAAL. Du finder mere information via linket nedenfor

Hvad skal vi så satse på? For mig at se, så er Chelsea et hold, der er vældig, vældig gode til omstillinger, så det skal vi forsøge at undgå og det sker bedst ved et hjernedødt hårdt genpres, så de ikke spiller sig ud af det første pres. Alligevel vil der være nogle gange, hvor det ikke lykkes, så jeg tror ikke vi kan holde dem fra chancer. Men der sker på den anden side bare ofte et eller andet i de her finaler og i finalerne er der en tendens til at begge hold bliver henholdende, især hvis der ikke bliver scoret i første halvleg. Det mønster tror jeg bliver gentaget på søndag og jeg har en fornemmelse af at det bliver en dødbold eller lignende, der bliver afgørende. Igen, det kommer bare helt an på, hvem vi har til rådighed. Des flere der bliver klar, des mere initiativ får vi og dermed øges vores chancer.

 

 

Vi kommer jo nok til at se Konate og Robertson fra start, og sammen med van Dijk og Bradley udgør de en stærk bagkæde. Kelleher bliver med garanti vores målmand og den tjans havde han fået uanset om Alisson var klar eller ej. På midtbanen er Endo og Mac Allister sikre og så er det store spørgsmål om Szoboszlai bliver klar. Ellers spiller Gravenberch må vi vel formode. I angrebet har vi to usikre i form af Nunez og Salah, men jeg tænker at Diaz uanset hvad får venstre kant og så spiller Nunez og Salah, hvis de bliver klar. Ellers bliver det Gakpo og Elliott.

 

 

Er du et andet sted i Danmark og mangler et sted at se kampen, så kan du læse vores pubguide i linket nedenfor og finde det nærmeste sted, der viser kampen

Rent taktisk, så stiller vi praktisk taget altid op i en 4-3-3, men nogle gange i 2. halvleg i den her sæson, da er vi gået over til en 4-2-3-1 opstilling, således at vi har to defensive midtbanespillere. Jeg kunne godt forestille mig at det kan blive et taktisk greb undervejs mod Chelsea, fordi vi med Endo og Mac Allister vil kunne matche deres tilsvarende fysiske midtbane. Så kommer det obligatoriske bud. Jeg startede med at skrive, at det langt fra er sikkert at vi ender i forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence. Det er egentlig mest fordi der er den her enorme usikkerhed omkring skadessituationen. Så derfor kommer der den her helgardering. Er der stadigvæk 11 spillere skadet på søndag, så taber vi 2-0. Får vi Salah og Nunez tilbage, så tror jeg den går i forlænget og straffe, hvor vi selvfølgelig vinder. Og kommer Szoboszlai deslige tilbage sammen med de to angribere, da vinder vi 2-1 i ordinær spilletid. Den her opstilling er baseret på, at der ikke er nogle af de 3, der kommer tilbage fra deres skader, men som skrevet, så ved vi det nok først i aller sidste øjeblik.

Leo Vegas Sport