Kommende kampe:

Fulham – Liverpool 23/24 kampoptakt LC

Onsdag aften er der returopgør i Liga Cuppen, vi vandt første opgør 2-1.

Skrevet af Kasper Vorstrup
 

Der bør altid være spænding på inden en semi-finale og denne er ingen undtagelse selvom det er ”den lille” turnering. Det handler om et trofæ og det kan være startsskuddet på en meget givende sæson, ligesom det kan være begyndelse på en lige ved og næsten sæson.  Denne kamp har betydning og vi skal videre til finalen.

Uanset hvem der end venter i den mulige finale (Chelsea- Boro er ikke spillet i skrivende stund), står vi nok lige nu som farvoritter til at vinde turneringen. Noget som truppen kan have gavn af at have prøvet, når det strammer til senere på året – håber vi i hvert fald. Farvoritværdigheden kan være svær at håndtere, men Klopp, Virgil, Alisson og co. har heldigvis noget erfaring de kan dele ud af. 

Selvom der har været en del udskiftning i truppen, er der heldigvis stadigvæk masser af erfaring på vinderfronten, hvortil de nye også kan bidrage – Mac Allister vandt eksempelvis en eller anden landsholdsturnering tilbage i 2022.   

 

Tilbage til Fulham.

Man kunne have håbet på en større sejr i første kamp på Anfield, men som kampen forløb kan vi ikke helt brokke os over resultatet. Ja, Liverpool sad meget på spillet og var meget offensive, men Fulham var omvendt rigtig farlige på omstillingerne. Fulham var også foran 1-0 i ca 50 minutter, inden Jonas og Gakpo vendte det hele på 3 minutter.

Tilbage i december havde vi den famøse 4-3 kamp, hvor kampen ligeledes blev vendt på hovedet på ganske få minuter. Begge kampe kunne snildt være endt anderledes og Fulham er et farligt hold for os. Willian har tendens til at lave en Jonathan Walthers og blive forvandlet til en stjernespiller når han møder os, ligesom jeg synes at Pereira, De Cordova-Reid og Wilson har potentialet til at gøre ondt på os.

Dertil skal det nævnes, at Leno igen har fundet formen og den solide sidste skanse har et rigtigt bulder forsvar foran sig, hvor det ikke er kilo og muskler der mangler.  Bassey er i hvert fald en ordentlig basse. Antonee Robinson vel egentlig er eneste undtagelse, men hvor er han dog hurtig og god med bolden (en lille drømmesigning for mit vedkommende, men vil dog maks være som back-up, da Robbo stadigvæk er my man).

Så Fulham er ikke længere den overkommelige opgave de var for et par sæsoner siden. Marco Silva har i den grad fået styr på holdet og de spiller ret underholdende og offensivt bold.

Selvom de to førnævnte kampe ikke er så lang tid siden, er der dog sket en del siden. Fællesnævneren er dog at Liverpool (heldigvis) bliver ved med at vinde, og Nunez og Jota begge kommer med to mål i baggagen, hvorimod Jones blev skadet. Bradley viser sig som en lovende back-up til Trent, hvis fravær dog stadigvæk gør ondt, da vi mister en playmaker. Ligeledes kommer man ikke udenom at vi mangler Salah. Selvom Diaz, Gakpo, Jota og Nunez leverer gode præstationer, virker det lidt til at man ikke helt kan regne med hvem af dem, der næste gang kommer til at levere den gode præstation og hvis tur det er til at holde pause. Håber og tror på, at Jürgen har bedre indblik end jeg.

Så jeg forventer en tæt kamp, hvor vi ikke bliver ligeså offensive som i første kamp, da vi jo har resultatet. Jeg forventer dog, at Liverpool ser mest til bolden.

Ligeledes kan jeg sagtens se et scenarie, hvor vi går til halveg bagud 1-0 på et træls mål og skal vinde kampen i 2 halveg, hvilket jeg også tror sker.

Jeg tror det bliver tæt og mit bud er 1-2 til os og dermed videre til finalen. En 1-1 eller 2-2 er heller ikke urealistisk, men jeg tror vi går videre og det hele afgøres med maks 1 mål.

Så med ovenstående i mente og mit spilleheld, bør de fleste nok spille 0-3 til Liverpool.

 

Opstilling

Jeg tror, at vi stiller i noget der ligner stærkeste opstilling. Dog får Diaz en pause og kan komme fra bænken og vi stiller ikke med alle fire offensive esser i startopstillignen til en udebanekamp hvor vi er foran 2-1 på forhånd.

Jeg savner lidt kilo på midtbanen og ser gerne en anden løsning end den tidligere Fulham spiller Elliott til denne kamp. Jeg tror dog, at han får genvalg og at Gravenberch kommer ind ved siden af. Jeg ved dog ikke helt, om jeg kan lide det.

I forsvaret havde jeg nok spillet Quansah ved siden af Virgil for at spare Konate til PL kampene. Men Quansah ved siden af Bradley bliver måske for ungt, og med Kelleher på mål tror jeg, at man holder fast i Konate. Og så krydser alt hvad der krydses kan for at vi undgår skader dernede.

Leo Vegas Sport