Kommende kampe:

[Kamoptakt] Liverpool – Benfica 21/22

Onsdag kl. 21.00 på Anfield. Og den kan ses på TV3Sport og Viaplay.

Af Jesper Olsen

Man kan vælge at se denne kamp som en isoleret hændelse, men det giver nok endnu mere mening at se opgøret som en slags anden halvleg og set i det lys, så er udgangspunktet jo fremragende. Liverpool var ganske suveræne i den første kamp og langt hen ad vejen, så var vi i store perioder vidne til en meget helstøbt præstation, hvor kun Konates bommert trak ned. Det er så til gengæld også den, der gør at vi nu stadigvæk har en reel kamp, og ikke en walkover. Konate skal ikke have hele skylden, for vi burde også have været scoret mere mod et Benfica hold, hvor vi havde relativt let ved at spille os til chancer. Konate spillede i øvrigt derudover en fremragende kamp i det første opgør.

Nøglen til at åbne Benfica op er egentlig meget let, på papiret altså, for sætter vi tempoet op og presser højt, samt hele tiden laver sideskift for at strække deres defensiv mest mulig, så vil vi igen komme til chancer og så er jeg ret sikker på, at vi kan lukke kampen allerede i første halvleg. Derudover, så har jeg en fornemmelse af, at der er en del spillere, der gerne vil bevise noget på Anfield. Bevise, det er måske en sjov betegnelse for et hold, der har gjort det fremragende igennem meget lang tid, men første halvleg mod City viste, at vi ikke er dirkefrie og ret beset var vi heldige med at gå fra den kamp med en uafgjort. Jeg er særligt bekymret for, hvordan det vil påvirke andres hold taktik, når man så, hvor utroligt sårbare vi var overfor bolde i dybden bag vores høje forsvar. Bolde der næsten hver gang lå mellem backerne og midterforsvarerne. Det skal vi rent taktisk have justeret, men det er Klopp selvfølgelig også i stand til.

Dog vil jeg ikke sige, at Benfica er komplet chanceløse, for de havde nogle små nålestiks operationer, hvor de særligt i kontrafasen var relativt farlige. Jeg tror dog, at Benficas største chance ligger i det faktum, at den her kamp er pakket ind i de her to gigantopgør mod Manchester City. Der er ingen tvivl om, at Liverpool vægter Champions League højere en FA Cup semifinale, men der er så meget prestige i kampene mod City, at den kamp vil vi ikke tabe. Det er desuden en oplagt mulighed for endnu en pokal, så jeg føler mig meget overbevist om, at Klopp har den kamp en smule i baghovedet. Han sagde nemlig også til pressekonferencen, at kampprogrammet var så intenst, at det kunne få betydning for, hvilke spillere der startede på banen på trods af at der ikke er meldt noget ud om skader på nogle spillere. En af de spillere, som jeg tror vil starte mod City, det er Konate, hvilket vil ske på grund af hans hurtighed, så derfor tror jeg ikke han starter mod Benfica.

Konkret tror jeg, at det ligger fast, at vi vil se en vis rotation. Det er temmelig oplagt, at midtbanen ikke er den samme som mod City, og da både Henderson og Fabinho så trætte ud, så skal der roteres, hvis de skal spille igen mod City. Man kan i øvrigt efterhånden også stille det åbne spørgsmål, om Henderson vil blive prioriteret i den optimale start 11ver. Jeg er ikke længere så sikker.

Og springer vi hen til næste kæde, angrebet, så er det efterhånden også et spørgsmål om Salah ikke længere er første mand på holdkortet. Jeg synes, desværre, at han efterhånden ser så slidt og tynget ud af de manglende scoringer, at han bør starte på bænken.

Derfor tror jeg at vi kommer til at se den her opstilling og jeg tror deslige, at vi kommer til at se at Klopp vil skifte mange ud, så snart han får muligheden for det.

Jeg tror deslige at vi vinder ret komfortabelt og så venter endnu en semifinale i Champions League!

Leo Vegas Sport