Kommende kampe:

[Kamoptakt] Liverpool – Brentford 21/22

Anfield, søndag d. 16. januar. Kampstart kl. 15.00. Kampen vises på See og Viaplay.

Af Jesper Olsen

Dette er første kamp i Premier League, hvor vi mangler Mane, Salah og Keita, da de som bekendt spiller for deres respektive landshold i de Afrikanske Mesterskaber. Udover at vi naturligvis ønsker dem held og lykke, så er savnet betydeligt og udstiller samtidigt at vores trup ikke er nær så bred som Manchester Citys.
Desværre, for det er dem vi lige pt sportsligt måler os med og endnu engang må vi konstatere, at de er løbet fra os ved at være så umanerligt stabile. Stabilitet har ikke kendetegnet os den seneste tid og vi har haft mange udfald i kampene. Derfor synes mesterskabet at være mere teoretisk end en reel mulighed, og vi må nok indstille os på at det er i pokalturneringerne, vi skal opnå succes i år. Det er nu ikke det samme som at vi bare skal give op og selvfølgelig skal vi spille for hvert point i ligaen.
Brentford er dagens modstander og er et bekendtskab med et meget dansk udtryk. Det er i den grad en klub, der har fået det optimale ud af meget lidt. Her tænker jeg på økonomi og spillertrup, men de har med deres metodiske tilgang formået at overraske gang på gang. Det der særligt imponerer mig, er, at de formår at tilpasse sig enhver modstander, men uden at gå på kompromis med at de stadigvæk fastholder et positivt udtryk på banen med et forfriskende offensivt spil, når de får tid og plads. Naiviteten, som ellers kendetegnede Thomas Frank tidligt i hans karriere, er væk og derfor er det en drilsk, drilsk modstander, vi
møder.
Jeg er særligt spændt på, hvad Klopp gør rent angrebsmæssigt. Normalt spiller vi med en slags 9er og to angribende fløje, men nu råder vi over Jota og Firmino, som begge har deres bedste position som 9er.
Vælger Klopp at fastholde den sædvanlige 4-3-3 eller laver han om på systemet for at tilpasse de to forreste? Mit bud er, at han formentlig prøver med at starte med 4-3-3, men at han så hurtigt har en plan b, hvis det ikke fungerer.
Et andet spørgsmål er midtbanen, som heller ikke har fungeret normalt. Jeg tror at vi skal have gang i Jones igen efter sin lange øjenskade og at han kommer til at bære et stort læs i de kommende kampe.
Jeg er spændt på, hvordan vores moral og indstilling er til kampen. Jeg tror det bliver en uskøn affære og forhåbentligt med en spinkel 2-1 sejr til os.
Vores holdopstilling kan være svær at forudsige i de her corona-tider, men mit bud er følgende:

Leo Vegas Sport