Kommende kampe:

[Kampoptakt] Aston Villa – Liverpool 21/22

Tirsdag aften kl. 21.00 møder vi Aston ville på udebane. Kampen kan ses på TV3 Max og Viaplay

Skrevet af Lasse Callesen

Det var lidt af en mavepuster i lørdags, hvor vi smed point mod Tottenham. Det var ikke en dårlig kamp fra vores side, men der manglede alligevel lidt hele vejen rundt. Vi formåede ikke at åbne Spurs´ forsvar op før vi kom hen i slutningen af kampen. Og der var det for sent. Normalt havde vi hevet tre point hjem, men vi formåede ikke at holde buret rent. Det var et underligt mål, som Tottenham scorede. Det er sjældent vi på den måde ender i ubalance i forsvaret, hvor Konaté og Van Dijk stod oveni hinanden og gav Son alt den plads inde ved straffesparkspletten han ville have og let kunne sparke den ind.

Nu er spørgsmålet, hvordan spillerne mentalt har det. Det ser ikke alt for godt ud i forhold til at vinde ligaen. Og de kan have lidt et knæk efter weekendens kampe, hvor Man City fik en kæmpe sejr. Det er desværre nok nødvendigt at Man City smider point i to kampe og vi gør rent bord i vores. Men bolden er rund og vi har en tysker ved roret. Måske er miraklernes tid ikke overstået.
Men det må have krævet en del mentalt arbejde med spillerne efter i lørdags, at få dem ovenpå igen og få fokus på kampen mod Villa. Vi bliver nødt til at kæmpe til det sidste. Også for at holde os skarpe til de to finaler der mangler.

Jeg tror derfor heller ikke, at vi kommer til at se store udskiftninger i start 11´eren. Er der nogen med skavanker, så burde de sidde over. Det vil være for risikabelt at satse så meget på ligaen i forhold til situationen og de kommende finaler. Vi har en bred nok trup til, at der kan skiftes lidt i alle kæder, hvis det er nødvendigt. Men det forlyder ikke på dagens pressemøde, at vi har nogen ude med skader. Firmino er tilbage igen, hvilket er ret fint. Vi ser nok Matip og Konaté bytter rundt, det har de for vane. Keita, Henderson og Thiago rotere også ret meget. Jotas niveau er faldet lidt på det sidste. Salah… han er en skygge af sig selv, jeg håber virkelig snart han finder sit vanlige niveau igen, mål eller ej. Så tiltrækker han sig meget opmærksomhed fra modstanderne, med rette. Men lige nu der kan han ikke drible forbi en tre-årig.

Aston Villa kan nå europæisk fodbold, men det kræver de vinder de resterende kampe og får hjælp fra de hold, som ligger foran dem i tabellen. Gerrards tropper har netop vendt en dårlig periode og fået point på kontoen igen i de sidste tre opgør, det har dog været mod to bundhold, samt ikke-prangende Leicester.
Det bliver et glædeligt gensyn med Coutinho. Jeg var ret bitter over han forlod os, især måden. Men han var med til at bringe os et godt stykke hen imod, hvor vi er nu både på banen, men også de penge vi fik for ham. Den de tour han har været på siden han forlod os, kan ikke have været specielt sjov. Men det lader til han er landet et sted, hvor han kan spille fodbold fast. Rygterne går også på at Aston Villa køber ham til næste sæson. Så måske kommer vi til at se mere til ham fremover.

Jeg tror vi vinder 3-0 – jeg er sikker på spillerne nok skal finde fokus igen og komme tilbage på sporet, selvom det må have været en ekstremt opslidende periode både fysisk og psykisk for mange af dem.

 

Leo Vegas Sport