Kommende kampe:

[Kampoptakt] Chelsea – Liverpool 21/22

Her sidder jeg på en grå og regnfuld nytårsaftensdag og gruer stadig over midtugens nederlag til Leicester. En kamp, hvor vi helt og aldeles selv var skyld i kampens udfald, og hvor vi ikke formåede at slå kapital af de mange chancer, som vi trods alt fik spillet os frem til. Både Klopp og Van Dijk har været ude at sige, at Leicester fortjente sejren, og her vil jeg tillade at erklære mig uenig – det var Liverpool, der ikke fortjente sejren. I aften bliver ærgrelsen skyllet væk i rigelige mængder Cava (men er jo trods alt studerende) og hvad der ellers hører sig til, og så starter vi 2022 på en frisk, hvor jagten går ind på at hente Manchester City på førstepladsen, som lader til at cruise stille og roligt med endnu en titel. 6 point. Kan vi nå det? Selvfølgelig kan vi det.

Når I læser dette er det måske med et dunkende hoved, som skriger efter salt, panodiler og bedring. Forståeligt nok, jeg befinder mig formentlig i omtrent samme situation, men ikke desto mindre har vi en uhyre vigtig kamp, som på mange måder kan gå hen og være sæsondefinerende – blot 2 dage inde i det nye år, det er næsten ikke fair. Men skaber City et forspring på 9 point, så har de både erfaringen og kvaliteten til at køre den hjem, så der skal point med hjem fra broen i London.

Både Chelsea og Liverpool har snublet en smule på det seneste. Chelsea har været uhyre hårdt ramt både på skades- og coronafronten, og det har skabt en hul op til City. Liverpool har også haft sine skader, karantæner og coronatilfælde, men ikke i lige så høj grad som Chelsea, som jeg må erkende har klaret sig ganske udmærket gennem decemberprogrammet på trods af ganske svære betingelser. Liverpool har lavet det jeg vil kategorisere som “dumme pointtab” mod både Tottenham og ikke mindst Leicester, men det er i virkeligheden ikke så meget pointtabene, men snarere effektiviteten, der nager mig. Mané rundede 800 minutter i træk uden en scoring, Jota har brændt gigantiske chancer, og Salah virkede senest mod Leicester en smule modløs, og med den afhængighed vi har af de tre forreste, så har vi ikke råd til, at de alle skruer ned for kadencen samtidig.

I forhold til morgendagens opstilling så kommer der formentlig til at være en større rokade, da hele tre spillere fra førsteholdstruppen er testet positive for Covid-19. I skrivende stund vides det ikke, hvem der er ramt udover Klopp, men rygterne går på, at både Alisson og Firmino skulle være iblandt. Thiago meldes tilmed ude med en hofteskade. Jeg tror ikke, at Chamberlain får genvalg, og derfor tror jeg umiddelbart, at valget kommer til at stå mellem Keita og Milner. Jeg håber på Keita, men tror at Milner bliver valgt.

Hvis vi kort skal runde Chelsea, så er de som sagt ramt en smule på skadesfronten. Både Chilwell, Reece James, Andreas Christensen og Thiago Silva meldes ude til opgøret, så de har i den grad udfordringer i bagkæden. Dette ændrer ikke på, Chelsea er stærke på på midten og ikke mindst med Lukaku på toppen, som formentlig får nogle heftige dueller med Van Dijk.

Jeg sætter min lid til, at Klopp har givet de forreste tre en opsang, så de igen kan stråle og forhåbentlig straffe en presset defensiv hos Chelsea.

Liverpool vinder 1-2.

God kamp – og godt nytår.

Leo Vegas Sport