Kommende kampe:

[Kampoptakt] Crystal Palace – Liverpool 21/22

I torsdags bookede Liverpool en billet til finalen i dette års Carabao Cup, da man med en flot og professionel indsats slog Arsenal 0-2. I eftermiddag er Liverpool atter engang rejst til London, hvor Crystal Palace venter på Selhurst Park. Kampen sparkes igang kl. 15:00 og kan følges på See og Viaplay.

Selvom jeg naturligvis helst så Liverpool trone i toppen af tabellen, er jeg ganske fortrøstningsfuld, når jeg kigger på Liverpools sæson – både i Premier League, men også i sin helhed. I skrivende stund er vi placeret på 2. pladsen med 12 point op til City i toppen, men med 2 kampe i hånden. Uden at være matematisk student kan jeg konkludere, at dette giver et potentielt pointforskel på 6 point, hvortil det skal medregnes, at vi mangler en kamp mod City – dog på Emirates. Hvorom alting er, så vil jeg altså ikke udelukke, at der kan bringes spænding i regnskabet, men dette kræver først og fremmest tre point i eftermiddag.

Som jeg indledningsvist skrev, så vandt Liverpool i midtugen, og kan dermed se frem til at møde Chelsea i Carabao Cup-finalen. Det fine resultat kom ovenpå en jammerlig indsats i det første opgør på Anfield, og en haltende, omend resultatmæssig sikker sejr hjemme mod Brentford. Den helt store forskel? – I mine øjne Curtis Jones. Curtis Jones bidrager med en god dynamik og en lyst til at spille fremadrettet, som især er nødvendigt i fraværet af Salah og Mané. Firmino, Minamino og Gordon har ikke de samme individuelle kvaliteter som Mané og Salah, og derfor er det vigtigt at have en mand som Jones, som med et par hurtige træk eller en fiks finte kan bibeholde tempoet på bolden.

Det vil også være ubarmhjertigt, hvis jeg ikke nævner Diogo Jota, som leverede den eminent indsats senest mod Arsenal. Et fænomenalt solomål efterfulgt af et elegant chip over Ramsdale cementerede sejren, og vores vævre portugiser modtog fortjent prisen som kampens spiller. Jeg må erkende, at jeg personligt kun bliver mere og mere vild med Jota, hvor jeg især er helt tosset med den direktehed, som præger hans spil. Han er også altid farlig i sine dybdeløb, hvilket var tydeligt både i første og andet opgør mod Arsenal.

Jeg har også været en smule bekymret for Trent, som i de seneste opgør har vist et usædvanligt lavt niveau. Dette var dog ikke tilfældet mod Arsenal, hvor han leverede to assist, hvor især den sidste var helt fænomenal.

I forhold til eftermiddagens startopstilling, så tror jeg, vi kommer til at få nogle enkelte ændringer. Først og fremmest bliver Kelleher, som i øvrigt spillede en glimrende kamp, afløst af Alisson. Matip måtte lade sig udskifte i halvlegen, og jeg vil formode, at Konaté, som også afløste ham mod Arsenal, glider ind ved siden af Van Dijk. Fabinho modtog en halv-grov tackling sent i kampen mod Arsenal, men jeg tror ikke, at det kommer til at holde ham ude, mens jeg tror, at Gordon bliver afløst af Minamino.

Eftermiddagens modstander befinder sig nogenlunde, hvor de altid befinder sig – nemlig solidt plantet i midten af tabellen. Senest smed de på uheldig vis en 1-0 sejr overbord mod Brighton, da danske Joachim Andersen sparkede bolden i eget net. Zaha er som altid en farlig herre, hvis han altså er i humør til det, og så har Gallagher vist prøver på sit store talent, og jeg vil vove at påstå, at hvis vi får styr på det to, så har vi gode forudsætninger for at trække os sejrsrigt ud af opgøret.

Jeg tror vi vinder 1-3.

God kamp!

Leo Vegas Sport