Kommende kampe:

Kampoptakt: Everton – Liverpool 21/22

I aften venter et af det helt store opgør, når byens absolut største hold og de blå fra Everton mødes på Goodison Park. En aften under the lights på en råkold decemberaften i Liverpool skriger på hårde tacklinger og ægte derby-stemning, så her får du en lille optakt, du kan varme dig på, inden det går løs.

Efter en lille formnedgang med en uafgjort mod Brighton efterfulgt af et nederlag mod West Ham, lader det til, at Liverpool igen har rejst sig igen. Først maltrakterede de Arsenal, hvorefter et reservespækket mandskab sendte Porto hjem med en et 2-0 nederlag i bagagen, mens de senest i lørdags gav Southampton en snitter på 4-0. Umiddelbart er de tilbage hvor det sner – også bogstaveligt talt – men i særdeleshed i toppen af ligaen, hvor henholdsvis Chelsea, City og Liverpool ligger trip-trap-trasko med 30, 29 og 28 point i den nævnte rækkefølge. Men selvom det hele lader til at være fryd og gammen, så har Liverpool altså vanskeligheder i bagkæden – også selvom tallene ikke helt understøtter min påstand. Konaté har senest været flankeret af både Matip og Van Dijk, men han virker fortsat til at have en vis nervøsitet, som påvirker hans spil. Jeg er ganske fortrøstningsfuld netop i forhold til Konaté, men i aften er der brug for rutinerede kræfter. Et andet stort spørgsmål er kampen om venstre back, som i lang tid har været fasttømret på Robertson. Senest har Tsimikas dog udfordret Robertson gevaldigt, men med Robertsons kamp mod Southampton taget i betragtning og den erfaring, han besidder, så tror jeg, at han får genvalg.

 

Det er heller ikke nogen hemmelighed, at vi har været ramt af skader, hvor særligt midtbanen har været ramt. Keita har været ude i et stykke tid, mens også Jones har været at finde på sidelinjen med hvad der bliver meldt som en øjenskade – en ganske kompliceret øjenskade. Henderson og Milner har også været ude, men det begynder at lysne igen, og senest havde vi den længe-ventede trio med Henderson, Fabinho og Thiago, som i den grad viste prøver på deres kvaliteter. I min optik er både Fabinho og Henderson selvvalgte til et Merseyside-derby – spørgsmålet er, om Thiago bliver afløst af Milner, hvilket jeg har en stærk formodning om, at Klopp har tænkt sig. Jeg tror nemlig ikke, at jeg behøver at nævne, hvilke konsekvenser sidste sæsons kamp på Goodison havde.

 

Liverpools offensiv behøver ikke at blive beskrevet mere end at vores tre angribere, Salah, Jota og Mané befinder sig på henholdsvis 1. 2. og 3. pladsen på Premier Leagues topscoreliste. Bum.

Der er ingen tvivl om, at Klopp vil gøre alt i sin magt for at tage alle tre point med hjem. Samtidig tror jeg, at Klopp frygter den her kamp og det udtryk og tænding, som Everton-spillerne kommer med. Jeg håber på, at Klopp og spillerne tør forsøge at spille det fodbold de kan, og derfor håber jeg også inderligt, at Thiago får lov at starte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Everton og Benitez har ikke gang i en prangende sæson og er i skrivende stund placeret på en 14. plads. Dette ændrer dog ikke på deres indædte had til lokalrivalerne, som også kommer til at præge kampen i aften.

Det kommer heller ikke til at ændre kampens udfald, som jeg tror bliver en 1-3 sejr til Liverpool.

God kamp!

Leo Vegas Sport