Kommende kampe:

[Kampoptakt] Everton – Liverpool spillerunde 17

Mandag aften møder vi lokalrivalerne fra Everton på Goodison Park. Kickoff er kl. 21.00 og kampen vises på 3+, Viaplay og Dplay.

Den dårlige stime blev endt i midtugen, hvor Middlesborough blev slået resolut 3-0. Spillet var ikke altid lige imponerende, men defensiven var god, og Lallana og Origi har valgt et godt tidspunkt, at komme tilbage i form. Samtidig formåede Everton også at bryde deres dårlige stime, da de overraskende slog Arsenal 2-1. Det er dog stadig et Everton-mandskab, der har været skuffende under Koeman i denne sæson, og sejren mod Arsenal er da også deres eneste i de seneste seks spillerunder.

Sammenholder man ovenstående med det faktum, at Liverpool ikke har tabt til Everton i de seneste 11 opgør mellem dem, så er der årsag til optimisme. Men som alle ved, så er ‘derby days’ noget særligt, og man kan ikke altid regne med holdenes nuværende formkurver. På trods af Evertons lidt lunkne form, så har de stadig præsteret imponerende defensivt på hjemmebane. De har således kun lukket seks mål ind i otte kampe, og er faktisk ubesejrede på hjemmebane siden marts måned. Dermed må man forvente en tæt, nervepirrende kamp mellem de to mandskaber.

Liverpool Echo har altid dygtige Kristian Walsh påpeget, at Klopp har sit første rigtige Merseyside-derby til gode. Det er primært en kommentar til sidste sæson mærkelige 4-0 sejr, hvor Everton virkede slappe og til at have givet op på forhånd, foruden at have spillet 40 minutter i undertal. Kampen bød på mål af Coutinho, Sturridge, Sakho og Origi, og det er formentlig kun sidstnævnte, der er klar fra start i aften. Dermed kræves det, at nogen af holdets resterende profiler skal vise deres værd – hvem ved, måske Lucas endelig får scoret det langskud?

https://twitter.com/Sennesation/status/809483764665565184

Holdet

Sidste uges hold bød på to ændringer fra Klopps side. Mignolet erstattede kontroversielt Karius i kassen og gjorde det absolut fornuftigt. Det er svært at se Karius komme tilbage som førstekeeper i den her sæson, medmindre der opstår en skade, eller Mignolet laver kæmpe fejl. Han må nu acceptere sin situation og arbejde hårdt til træning, for at være mere klar næste gang han får chancen.

Samtidig måtte Matip endnu engang sidde over på grund af ankelproblemer, og Klavan indgik i stedet. Esteren spillede en rigtig fin kamp, og viste flere gange, at han er en god boldspiller, der kan give noget til holdet i kampe, hvor vi har meget boldbesiddelse. De seneste rapporter fra Sky Sports lyder på, at både Matip og Can bliver klar til kampen i aften. Dermed forventer jeg at vi går tilbage til den mest brugte bagkæde med Milner, Clyne, Lovren og Matip. Milner har ikke nødvendigvis imponeret de seneste runder, men han virker stadig bedre rustet til et opgør mod Everton end Moreno, hvorfor jeg forventer han fortsætter i startopstillingen.

På midtbanen tror jeg faktisk, at Klopp vil foretrække at bruge føromtalte Can frem for Wijnaldum til opgøret. Evertons centrale midtbane består af slidere, og det kan hurtigt blive en fight derinde, hvor Cans fysik kan komme også til gode. Ved siden af ham forventer jeg at kaptajnen er topmotiveret, efter han måtte sidde ude af begge lokalopgør i sidste sæson med skade.

Trioen fuldendes af Liverpools mest formstærke spiller i Adam Lallana, der virkelig har fundet formen igen, efter nogle irriterende småskader. Ender kampen med en Liverpoolsejr, så kan jeg næste ikke forestille mig, at Lallana hverken har scoret eller assisteret efter 90 minutter.

I front har sæsonstartens to store profiler Firmino og Mané ikke været lige så skarpe. Der er dog ikke nogen reelle alternativer, hvorfor jeg forventer at de starter på hver deres kant endnu engang. Mellem dem spiller Origi, der er endnu en spiller med noget personligt på spil i aften. Sidste opgør på Goodison endte med en skade til belgieren, efter en hovedløs tackling af småpsykopaten Funes Mori, som Origi endnu engang kan forvente at spille overfor, da Jagielka er ude med karantæne. Mon ikke Origi ville elske at score for sjette kamp i træk, og vise argentineren, at skaden ikke har gjort det mindste for talentet.

Alt i alt tæt på stærkeste startopstilling, og med Can, Matip og måske Sturridge tilbage fra skade, så vil bænken blive væsentligt forstærket, og nogle af de tre teenagere Ejaria, Alexander-Arnold og Woodburn kan få en pause fra spotlyset. I en forventeligt tæt kamp kan det blive absolut afgørende at kunne sætte Wijnaldum, Klavan eller måske endda Daniel Sturridge ind, når kampen skal afgøres. Personligt forventer jeg en tæt kamp, der i sidste ender ud i en ét-måls sejr til Liverpool på enten 2-1 eller 3-2.

 

Leo Vegas Sport