Kommende kampe:

[Kampoptakt] Fulham – Liverpool 22/23

Endelig står første kamp i den nye Premier League-sæson for døren, når Liverpool i morgen møder Fulham på Craven Cottage. Kampen fløjtes i gang kl. 13:30 og kan ses på TV3+ og Viaplay.

Liverpool fik den bedst-tænkelige optakt til den nye sæson, da de i lørdags hev Community Shield-trofæet med hjem til Anfield. Særligt de første 20 minutter af kampen viste de røde drenge, at de ikke helt har glemt, hvordan man spiler fodbold. Jovist pressede City på indimellem, men Liverpool virkede generelt oplagte, og selv i de perioder, hvor City havde spillet, lurede omstillingerne. Særligt Salah, Thiago og Trent var i spilhumør, og det tegner godt frem mod den nye sæson.

Firmino startede i sin vante 9’er-rolle, og han fungerede umiddelbart fint. Alligevel skiftede kampen karakter, da nyindkøbet, Darwin Nunez trådte ind på grønsværen. Modsat Firmino truer Nunez primært i dybdeløbene, hvilket giver nogle helt nye perspektiver til vores offensiv. Han kvitterede da også med at fremtvinge et straffespark og samtidig lukke kampen i 94’ minut. Fin officiel debut.

Midtbanen fungerede også fint mod City, men jeg har min tvivl i forhold til, når vi møder hold som netop Fulham, som efter alt at dømme, parkerer bussen. Her bliver der brug for kreative folk som Thiago, Keita og Carvalho. Henderson havde problemer med sine pasninger mod City, og skal måske lige have banket noget rust af – derfor tror jeg, at han bliver erstattet af Keita, når de gæster Fulham i morgen.

Bagkæden klarede sig også godt mod City. Fine offensive aktioner fra vores angrebsivrige backs, og en solid indsats fra Van Dijk og Matip, som også går ind i Premier League-sæsonen, som det foretrukne makkerpar. Særligt set i lyset af, at Konaté har pådraget sig en mindre skade.

Adrian havde sine vante udfordringer med fødderne, og man kunne tydeligt mærke, at spillerne ikke er trygge, når han bliver sat under pres. Dog var der ikke meget at kritisere selve indsatsen i målet for. Han kunne måske have gjort mere i forbindelse med Citys mål, men derudover havde han nogle fine redninger. Alligevel er jeg ret overbevist om, at vi får vores brasilianske stjernekeeper tilbage i kassen i morgen. Alisson er nemlig vendt tilbage fra sin skade, og det er et kæmpe boost for distributionen i bagkæden.

Jota, der netop har forlænget med Liverpool, er fortsat ude med en skade. Konaté er som nævnt også meldt ude sammen med Ramsay og Chamberlain.

Fulham er oprykkere fra Championship og vil naturligvis gøre alt for at undgå at vende tilbage, når sæsonen er slut. De vandt Championship, hvor de scorede hele 106 mål i 46 kampe. Det kunne altså godt blive en underholdende kamp med action i begge ender. Alligevel er jeg overbevist om, at Liverpool viser klasseforskellen, og hiver en 4-1 sejr hjem.

Vil du klædes endnu bedre på, inden kampen i morgen, så har Jesper Olsen banket en lille sæsonoptakt sammen, hvor han kigger nærmere på både Liverpool, men også de øvrige hold i top-6. Den kan du læse lige her: