Kommende kampe:

[Kampoptakt] Liverpool – Aston Villa 21/22

Kampen spille på Anfield kl 16.00 og vises på 3+ og Viaplay.

 

Af Jesper Olsen
Den her optakt har jeg glædet mig til, for jeg har alle dage været en kæmpe Steven Gerrard fan. Gerrard er sammen med andre tidligere røde i Danny Ings og ikke mindst Gerrards tro følgesvend Gary Mcallister på besøg på Anfield. Gerrard har gjort næsten alt, hvad der lå i hans magt for at betone, at denne kamp ikke skal handle om den tidligere Captain Fantastic’s tilbagevenden til den arena, hvor han tordnede mål ind for de røde igennem så mange år, men også oplevede nogle gevaldige nedture.
Man vil egentlig kun, at der skal ske gode ting for Gerrard. Og jeg varmede op til denne optakt ved at gense alle hans mål for Liverpool – sådan en spiller fødes ikke igen! Men, men, men nu er han som en anden lærling ude og tjene til føden og få erfaring, så han er klar til at overtage tøjlerne fra vores egen Klopp i 2024 – eller sådan er to og to i de fleste fans optik – men helt så simpelt er det nok ikke. Og nej, Gerrard kommer ikke til at lykkes med sin mission, for alt vil handle om ham!

Gerrard vil tydeligvis noget med sin trænergerning, og han er da også startet utroligt stærkt i Villa. 3/4 sejre og ikke mindst en mere sammenhængende stil, hvor defensiven er sat mere i system med 4 i den bagerste kæde og med et mere skabelon-agtigt spil, som tydeligvis bærer præg af at Gerrard langsomt er ved at tilpasse sin filosofi til Villa.

Vores egen formkurve er jo egentlig kun gået opad siden landskamppausen, men man kunne også i sidste ligakamp se, hvad det gør for vores energiniveau, når alle spillere er gengangere fra kamp til kamp med kort mellemrum. Og vi lever i høj grad på energi, så vi må håbe at vi med rotationer og en trup der er mere og mere skades fri kommer til at have den rette intensitet. Jeg kan på den baggrund godt undre mig en smule over, hvorfor Salah og Mane startede mod Milan.
Jeg vurderer at kampen i høj grad afgøres på midtbanen. Villa vil nok have et forholdsvis defensivt udgangspunkt, men man skal ikke undervurdere, at de med deres ret massive midtbaneformation (ofte med 5 mand) kan være særdeles svære at bryde igennem. Derfor skal vi flytte bolden hurtigt og Henderson får forhåbentlig lov til at forsøge med sine dybdeløb, som har været gift for modstanderne på det seneste.
Nå ja, vi må jo lige sætte et par ord på Origi… jeg synes jo egentlig ikke han er god nok, men hvis man ikke skal have chancen efter sådan et mål mod wolves, hvornår skal man så?
Jeg regner med et ret lige opgør, men hvor vi alligevel vinder forholdsvis komfortabelt 2-0.

Startopstillingen vil vise kontinuitet, tror jeg

Leo Vegas Sport