Kommende kampe:

[Kampoptakt] Liverpool – Chelsea 23. spillerunde

Tirsdag aften klokken 21.00 på 3+, Viaplay og dplay.

Så går det løs. Sidste kamp i en heeeelt forfærdelig januar måned. Jeg kan ikke huske hvornår Liverpool har fået så dårlig en point høst i en måned før. Alt hvad spillerne har forsøgt (eller ikke-forsøgt) er bare ikke lykkedes. To tabte semifinaler, røget ud af to cupturneringer og sølle to point i Premier League. Av for fanden det har ikke været sjovt at være Liverpool fan i 2017. Lad os håbe på kampen i morgen giver point. Vi skal op imod Chelsea der nærmest er uovervindelige i denne sæson. Vi vandt det første opgør 2-1, men det var inden Conte fik styr på tropperne, siden da er de tromlet afsted. Vi stod efter juleprogrammet og tænkte, det er sgu okay det her. Vi kan stadig snuse til dem og den her kamp tirsdag aften kan betyde ufatteligt meget for et muligt mesterskab. Klopp udtalte at Chelsea måtte være irriteret over at Liverpool stadig var lige i røven af dem efter en lang sejrsrække. Det er vi ikke længere. Nu er fokus istedet for på at holde fast i top 4.

Jeg har virkelig bange anelser for den her kamp med tanke på den aktuelle form vi er i. Intet fungere for Klopps drenge pt. Milner der har været suveræn er pludselig blevet svingende, Lallana er blevet rykket rundt på kryds og tværs og ikke fået sat sig igennem i kampene. Firmino har manglet sin legekammerat i Coutinho og er oveni rykket væk fra 9er positionen, hvor han var så fremragende. Mané har manglet pga. AFCON, men er tilbage igen, mere om det senere. Matip har været skadet og efterfølgende ikke måtte spille, men må gerne nu. Midtbanen har ikke kunne styre kampene imod hold der har stået dybt. Spillet har manglet tempo. Jeg hørte en kommentator sige vi løber lige så meget som tidligere, så formen er der stadig og vi er ikke blevet trætte på frygtet i forhold til arbejdsindsats.

Holdet

Lasse Callesen har set nærmere på holdet og især to spillere stikker ud inden kampen.

Mané brændte det afgørende straffespark i AFCON for Senegal, som tabte og røg ud til Cameroun. Hvis man ser tv billederne efter sparket, ligner han godt nok ikke en mand med selvtilliden i orden. Jeg frygter lidt vi har med en mand at gøre, som er helt i kulkælderen, ligesom Gerrard var det efter 13/14 sæsonen. Er han mentalt klar til at spille? Svært at sige. Men tror han er på bænken trods alt.

Hvad med Firmino? Han skal bruge dagen på et retsmøde efter han valgte at drikke og køre bil omkring jul. Jeg ved ikke hvad tid på dagen retsmødet starter og hvor lang tid sådan et tager i England når det kommer til spritkørsel. Men Firminos hoved er nok ikke 100% når han støder til resten af truppen efter retssagen. Medmindre han bliver frikendt, så det nok en lettet mand. Sker det modsatte og hans promille har været rigtig høj er hans sind helst sikkert påvirket. Er han klar til at skulle starte? Liverpool har ikke råd til andet.

EDIT: Firminos retssag er blevet flyttet til onsdag! Så udfaldet af retssagen kommer ikke til, at have betydning for kampen!

Mignolet på kassen.

Er Clyne klar? Næppe, Klopp var meget tvivlsom på pressemødet. Alexander-Arnold var ikke med imod Wolves men meldes ikke skadet. Håber han er klar. Ellers tror jeg vi ser Milner på højre back og Moreno på venstre. Matip og Lovren i forsvaret sammen.

Midtbanen Henderson, Wijnaldum og Lallana. Jeg er træt af Can. Og især nu han føler han skal have meget mere i løn og så ikke beviser det på banen på nogen måde. Han er pt den svageste mand i start 11eren. Men det her kan blive en rigtig tonser kamp, hvor han kan få lov til at løbe og tackle passer ham fint, hvor det ikke i samme omfang kræves at han skal ind og skabe kampen.

Jeg tror vi starter med Firmino lige meget hvad. Vi har ikke råd til andet. Coutinho er også klar, forhåbentligt kan han ramme målet bedre denne gang. Men hvem fanden skal være den sidste? Vil vi have Firmino på toppen eller ej? Jeg tror ikke på vi starter med Mané inde. Han har været for længe væk fra holdet og jeg tror han når et træningspas med resten af truppen. Formen er der men der er sket meget siden han var med sidst. Origi, Sturridge, Woodburn eller Ojo? De to bedste har været elendige, mere elendige end holdet i januar. Woodburn har da gjort det fint for en spiller på hans alder, men stadig noget vej. Ojo har kun spillet de to kampe imod Plymouth i 2017, tvivler på det bringer ham i spil.

Jeg tror Klopp ender med at smide Lallana op til de to andre og starter med Can inde. Så kan vi få Firmino tilbage hvor han er bedst.

Leo Vegas Sport