Kommende kampe:

[Kampoptakt] Liverpool – Crystal Palace 34. spillerunde

Kampen spilles søndag 17.30 og kan ses på TV3 Sport 2, Viaplay og dplay.

Efter en utrolig vigtig sejr i sidste weekend (hvornår har en sejr ikke været vigtig egentlig?!), hvor vi med hiv og sving hev en 1-0 sejr hjem. De sidste to kampe har været gode sejre men ikke så prangende må man sige. Men lige meget top 4 ser mere og mere realistisk ud for, hver uge der går. Men vi må på ingen måde tro den er sikker endnu. Snubler vi en eller to gange i de resterende kampe så bliver vi nok overhalet. Så fuld fokus gutter.

Crystal Palace må ikke gøre brug af Sakho, som er udlejet fra os. Det er bestemt en fordel – jeg har ikke set mange CP kampe, indrømmet. Men hvad jeg kan læse mig til har han været stort set fejlfri og sat en prop i deres forsvar. Derudover er CP generelt inde i en rigtig god stime. De er gået fra at være ret så nedrykningstruet til nu at have skabt sig et lille hul  ned til stregen på syv point og nærmer sig de magiske point for overlevelse på 40 point.

Men den tidligere Liverpool spiller Benteke er virkelig i form og har scoret 14 mål, hvor han scoret 3 mål i de sidste 4 kamp. Og hvad værre er så har vi en del skader i forsvaret, så unge Joe Gomez skal muligvis spille. Lad os håbe U23 kampene har gjort ham godt.

Men vi er inde i en god periode, ikke så meget spillemæssigt der er der fortsat plads til forbedringer, men vi har vendt kurven rundt og er begyndt at hive point i land og spillerne har fået en tro på, at der godt kan vindes kampe selvom vi er bagud, samt får lukket af i bagerste geled. Især Mignolet har steppet op og viser nu noget af det, som har ladet vente på sig i et par sæsoner. Han har åbenbart manglet at blive presset fra andet geled. Nogle af de redninger, som han har foretaget på det sidste har været helt crazy og derudover virker han efterhånden mere og mere sikker i feltet på indlæg, hvor han kommer ud og bokser væk. Ikke altid skide prangende men der er langt mere sikkerhed i det nu.

 

Holdet

Lasse Callesen prøver at give et bud på opstillingen til i morgen.

Mignolet, som nævnt ovenfor er helt sikkert i kassen.

Forsvaret bliver mere triggy. Matip, Klavan og Lucas har alle været meldt småskadet. Der er lidt uenighed omkring hvem af dem der trænede i går blandt journalisterne. Men lad os håbe på klubbens lægelige stab kan udrette mirakler og få en eller to af dem klar. Clyne, Milner og Lovren må alle forventes at spille. Klopp nævnt at Gomez er klar til at træde til, hvis nødvendigt. Han har spillet en del på U23 holdet og har siddet på bænken et par gange på det sidste. Jeg tror dog gerne Klopp ville have ladet ham spille 15-30 minutter i en eller to kampe før han blev kastet for løverne. Der er nok en årsag til det er begrænset, hvad Klopp har brugt ham siden EL kampene i februar. Det er på ingen måde for at tale Joe Gomez ned, men 1½ år uden fodbold er lang tid. Man mister en hel masse spilforståelse, boldøje osv. Det tager tid at få tilbage.

Midtbanen er også ret presset med Lucas muligvis ude og hvis han er den eneste af de tre med skader, som vi tidligere har set i forsvaret, hvor skal han så placceres henne? Can og Wijnaldum skulle være klar. Men det tror jeg betyder at Grujic får spilletid igen. Han har været med på U23 i en periode nu, men om der er 90 min fodbold i ham på PL niveau? Ellers kan det ske Coutinho rykkes ned, men håber jeg ikke.

Gæt hvem der ikke trænede med i går? Sturridge. MEN om det er en skade vides ikke, men rygterne kører selvfølgelig på Twitter, det giver sig selv. Det giver også sig selv hvem de tre forreste bliver. Coutinho, Firmino og Origie.

Har du læst kapitlet fra den nye Liverpool bog: Liverpool i Blodet? Ellers læs det her

Leo Vegas Sport