Kommende kampe:

[Kampoptakt] Liverpool – Inter 21/22

Tirsdag aften kl. 21.00 møder vi Inter i Champions League. Kampen kan ses på 3+ og Viaplay.

Skrevet af Jesper Olsen.

Sidste kamp endte med en solid sejr på 2-0, men det resultat er måske ikke helt fyldestgørende for kampbilledet, idet kampen langt hen ad vejen var ret jævn. Inter havde som forventet en solid defensiv og personligt var jeg ret imponeret over, hvordan de løste opgaven med at komme ud af det høje pres som Liverpool traditionelt ligger. Ofte var løsningen at slå en lang diagonal bold i bagrummet bag vores to fremskudte backer, hvor særligt Trent Alexander-Arnold havde det svært rent defensivt. Til gengæld skete der også det, som har været et problem for Inter igennem sæsonen, nemlig at gassen gik lid af ballonen til sidst og de var deslige ret så sårbare på vores offensive dødbolde.

En lidt spøjs detalje var, at hver gang de fik mulighed for at udfordre van Dijk, der valgte deres respektive angribere nærmest at drible væk fra vores mål. En helt utrolig respekt!

Man må forvente, at vi får løst den taktiske opgave med de her lang tværbolde, eksempelvis ved at vores to backer ændrer en smule på deres positioner eller ved at deres boldholder bliver presset hårdere. Dernæst er det et åbent spørgsmål om Inter vil gå mere offensivt til værks vel vidende at de risikerer at gå i vores kontrafælder.

Jeg er også en smule i tvivl om, hvorvidt vi vil spille en kontrolleret offensiv eller lægge det pres, som vi som regel plejer at praktisere på hjemmebane. Jeg tror at kampen til tider vil blive svær at kontrollere, da Inter jo ikke har noget at miste, så mon ikke den til tider vil bølge frem og tilbage. Scorer vi det første mål, må man næsten antage, at de mister en del af troen på deres projekt.

Jeg er spændt på holdopstillingen. Vi har roteret meget kraftigt på det seneste. Mange har argumenteret for at Mane har gjort det fremragende som ny falsk 9er, hvilket også er rigtigt, men samlet set synes jeg det har gjort vores angrebsspil en smule mere tandløst, specielt ved indlæg, hvor Jota har manglet i feltet. Derfor tror jeg at Mane får et hvil, selv om man sagtens kan argumentere for, at det måske er Salah der har set mest træt ud i de sidste par kampe.

Jeg tror vi fortsat vil se en del rotation, men måske særligt ved brug af mange udskiftninger.

Vi vinder en relative let 2-0 sejr, så det bliver en videre færd i Champions League, spår jeg.

Leo Vegas Sport